BTC USD 49,264.5 Gold USD 1,782.81
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Inspira atau kereta lain yg lebih kurang sama harga dan prestasi

exboy

Super Active Member
Messages
5,956
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,956
Reaction score
238
Points
73
bukan bakor... tp base dr pengalaman aku sendiri pun camtu...
beza tak byk... (walaupun sekehen), tapi beza & kesan masa hadapannya banyak bro :eek:

resale value & condition lepas digunakan 2-3 tahun

justmy2cents... tepok poket tanya selera... :p

skrg FD rm70k+ bley dpt... 2.0 siap vtec lagi :D

Bro..dasat2 harga civic fd ni..yg 1.8 tahun 2006 kat mudah rata2 semua antara 63k-69k..kete da ta 8 tahun tu...pergh...#:-S#:-S
 
Sponsored Post

EncikEx

Legendary Member
Messages
12,109
Joined
Mar 21, 2007
Messages
12,109
Reaction score
167
Points
123
Bro..dasat2 harga civic fd ni..yg 1.8 tahun 2006 kat mudah rata2 semua antara 63k-69k..kete da ta 8 tahun tu...pergh...#:-S#:-S

tu sebabnya... try tgk harga proton bila dah 8 tahun...
so, sy bkn kondem proton... saya masih ada sebuah proton

resale value & condition selepas 8 tahun perlu diberi perhatian :D
 

danaumas

Active Member
Messages
1,746
Joined
May 16, 2007
Messages
1,746
Reaction score
1
Points
20
tu sebabnya... try tgk harga proton bila dah 8 tahun...
so, sy bkn kondem proton... saya masih ada sebuah proton

resale value & condition selepas 8 tahun perlu diberi perhatian :D

masih ada model proton yg resale value dia masih baik lagi. contoh proton arena tinggi lagi. try cek.. :D
 

exboy

Super Active Member
Messages
5,956
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,956
Reaction score
238
Points
73
tt..sekarang dah beli keta ape ye?:D

Blom lagi bang..masih survey2 (bole rujuk 1-2 page belakang)..

Insyaallah dlm jangka mase terdekat..sekarang masih tahap berbincang suami isteri..kalau boleh nak la same2 happy dgn pilihan dibuat..x nak la syok sendiri sahaja:)
 

afifdaud

CG Top Poster Club
Messages
32,491
Paid Membership
Joined
Feb 28, 2010
Messages
32,491
Reaction score
235
Points
123
kalau tanya sekarang ni
aku vote for inspira
sebab inspira 2.0
lagi pun proton buat promosi
rebate RM8,800 kalau xsalah
spare RM1k je utk d/p

:D:D
 

mocet

Active Member
Messages
1,718
Paid Membership
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,718
Reaction score
60
Points
40
kalau jenis kaki rembat, CIVIC>INSPIRA>Lancer melainkan CIVIC 2.0 tu dah modified je baru leh lawan inspira stock, lancer :)), ini berdasarkan pengalaman sendiri berembat dekat plus highway.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register