Insan Tak Dikenali Yang Memberi Kesan Dalam Hidup Anda

CG Sponsors




zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
242
Points
33
Sebenarnya dah lama aku pikir benda ni. Tapi hari ni baru je terfikir nak tulis. Boleh x korang share benda dlm hidup korang, orang yg korang x kenal, maybe nama pun x kenal, tapi membawa kesan dalam hidup korang. Kalau xde kesan pun, kurang-kurang memberi makna dalam kehidupan la.

Contoh:
Masa kecik, korang nampak sorang dokor yang kacak bergaya dan dikelilingi oleh jururawat-jururawat yang comel2. Lepas tu korang berazam jadi doktor dan sekarang ni ko pun dah jadi doktor.

Pengalaman aku:

Cerita aku .. pada suatu hari yang aku ingat lagi tarikhnya, 18/11/2005, aku dalam perjalanan nak ke Midvalley Megamall. Tengah aku nak cross batu jalan, tetiba aku termasuk dalam parit :eek:. Nasib baik tempat tu ada banyak air, jadi aku cuma basah kuyup. Xde kecederaan teruk. Masalahnya, motor susah nak bawak keluar. Masa aku susah payah tu, tetiba datang seorang amoi jual sayur kot (umur tak lebih 30-an). Motor Yamaha 100 camtu. Dia cam b4ngang-b4ngang je berhenti, muka cam takut2 pun ada, tolong aku tarik motor. Xde cakap apa2 pn. Lepas moto aku berjaya ditarik keluar, pun dia x cakap apa2, terus jalan. Lebih kurang cam pempuan dalam Shaolin Soccer pun ada gak la muka dia.

Kesan dari cerita ini, tiap kali aku nampak kemalangan motor yg mana kalau motor terbaring atas jalan, aku mesti berhenti. Even kalau aku naik kereta taim tu, aku berhenti tengah jalan, tolong tarik motor ke tepi. Even kalau aku terlambat pergi keje pun, aku akan tetap tolong juga.

Sekian pengalaman aku. Cuba la korang cerita pengalaman korang pulak.
 
Sponsored Post

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
tak pernah plak aku berpengalaman sedemikian rupa...

tak leh ar nak kongsi...

hehehehe
 

JamBu

Active Member
Joined
Jul 3, 2008
Messages
1,518
Reaction score
1
Points
25
hehehehehe
lawak siot cite ko ni :)):)):))
 

wak

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
11,359
Reaction score
5
Points
115
Sebenarnya dah lama aku pikir benda ni. Tapi hari ni baru je terfikir nak tulis. Boleh x korang share benda dlm hidup korang, orang yg korang x kenal, maybe nama pun x kenal, tapi membawa kesan dalam hidup korang. Kalau xde kesan pun, kurang-kurang memberi makna dalam kehidupan la.

Contoh:
Masa kecik, korang nampak sorang dokor yang kacak bergaya dan dikelilingi oleh jururawat-jururawat yang comel2. Lepas tu korang berazam jadi doktor dan sekarang ni ko pun dah jadi doktor.

Pengalaman aku:

Cerita aku .. pada suatu hari yang aku ingat lagi tarikhnya, 18/11/2005, aku dalam perjalanan nak ke Midvalley Megamall. Tengah aku nak cross batu jalan, tetiba aku termasuk dalam parit :eek:. Nasib baik tempat tu ada banyak air, jadi aku cuma basah kuyup. Xde kecederaan teruk. Masalahnya, motor susah nak bawak keluar. Masa aku susah payah tu, tetiba datang seorang amoi jual sayur kot (umur tak lebih 30-an). Motor Yamaha 100 camtu. Dia cam b4ngang-b4ngang je berhenti, muka cam takut2 pun ada, tolong aku tarik motor. Xde cakap apa2 pn. Lepas moto aku berjaya ditarik keluar, pun dia x cakap apa2, terus jalan. Lebih kurang cam pempuan dalam Shaolin Soccer pun ada gak la muka dia.

Kesan dari cerita ini, tiap kali aku nampak kemalangan motor yg mana kalau motor terbaring atas jalan, aku mesti berhenti. Even kalau aku naik kereta taim tu, aku berhenti tengah jalan, tolong tarik motor ke tepi. Even kalau aku terlambat pergi keje pun, aku akan tetap tolong juga.

Sekian pengalaman aku. Cuba la korang cerita pengalaman korang pulak.
fuhh bahayo bro tindakan ni... bley membahayakan pengguna jln raya yg lain...ekekekkkk..

cuba paking kat tepi jln ok kot..:)):))
 

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
242
Points
33
hehehehehe
lawak siot cite ko ni :)):)):))
Aku yang sorong moto keluar dari parit pun gelak kat diri sendiri sbb boleh termasok dlm parit tu. Gile dalam. Nasib baik aku x lemas. Lepas termasok sempat aku paut kat tebing parit dan naik atas.
 

rafina_80

Active+ Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,102
Reaction score
44
Points
30
fuhh bahayo bro tindakan ni... bley membahayakan pengguna jln raya yg lain...ekekekkkk..

cuba paking kat tepi jln ok kot..:)):))
ok gak parking kat gh2 jln..sekurang2nya dapat mengelakkan pengguna jalanraya lain dari terus seret budak moto tu..

ni pendapat aku ler..:)
 

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
242
Points
33
fuhh bahayo bro tindakan ni... bley membahayakan pengguna jln raya yg lain...ekekekkkk..

cuba paking kat tepi jln ok kot..:)):))
Kalo bole berhenti tepi jalan, aku berhenti. Tapi kadang-kadang mcm kat Federal tu, nak berhenti tepi jalan mcm mana. Nak gerak ke lane sebelah dari fast lane pun x boleh. Jadi berenti tengah jalan juga la :)) sambil pasang lampu kecemasan :D
 

JamBu

Active Member
Joined
Jul 3, 2008
Messages
1,518
Reaction score
1
Points
25
Aku yang sorong moto keluar dari parit pun gelak kat diri sendiri sbb boleh termasok dlm parit tu. Gile dalam. Nasib baik aku x lemas. Lepas termasok sempat aku paut kat tebing parit dan naik atas.
adoiiii
lawak siot
mcm mana ko bley jatuh dalam parit 2 :-?:-?
ramai x tgk ko jatuh masa 2 :)):))
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
x de la pulak aku citer2 cam 2...hehe...
 

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
242
Points
33
adoiiii
lawak siot
mcm mana ko bley jatuh dalam parit 2 :-?:-?
ramai x tgk ko jatuh masa 2 :)):))
Hilang kawalan. Lost balance. Sbb patut aku 'mendaki' batu jalan tu, tapi moto mereng ke tepi dan terjatuh masok.

Boleh x, ms aku termasok dlm tu aku cam terngiang-ngiang lagu Butterfingers - Cuai (album Selamat Tinggal Dunia). Loque buat lagu tu pun pasal accident jugak la. Tapi Loque xde la masok dlm parit cam aku :))

Untuk seketika kuhilang kawalan diri
Untuk seketika kawalan diri
Untuk seketika
Kuhilanggggggggg
hiiiiiilaaaaangggggg
aaaaaaaanghhhhhhhhhhhh
hiiiiilaaaannnnnggggggggg
 
Sponsored Post
Top
Log in Register