BTC USD 49,187.4 Gold USD 1,785.82
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info Infografik: Fenomena Kepala Air

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,228
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,228
Reaction score
16,648
Points
2,376
FB_IMG_1633450544884.jpg

šŸ“Fenomena kepala air

-infografik-
 
Sponsored Post

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,641
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,641
Reaction score
2,570
Points
201
Ala-ala tsunami.

Dah ada petanda.

Aku pun memang tak minat mandi2 sungai/laut nie.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,973
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,973
Reaction score
22,075
Points
1,671
Yg kes kt filipina aritu mmg xsempat apa, klo perasan tanda pun dah terlambat
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,228
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,228
Reaction score
16,648
Points
2,376
Ala-ala tsunami.

Dah ada petanda.

Aku pun memang tak minat mandi2 sungai/laut nie.

Betul
Ada petanda
Kena amik tahu jugak untuk keselamatan diri dan orang tersayang
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,973
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,973
Reaction score
22,075
Points
1,671
#Kampar Fenomena kepala air petang 17 Oktober. Alhamdulillah Allah selamatkan aku.

Perkara ini dilalui sendiri oleh saudara Haziq Danial sekeluarga sewaktu mereka berkelah di Air Terjun Batu Berangkai, Kampar, Perak baru-baru ini.

ā€œKetika sedang seronok bermandi mandi di kawasan Air Terjun tersebut, tiba-tiba dapat rasakan sesuatu sebelum terjadinya kepada air yang boleh menghanyutkan dan meragut nyawa itu. Katanya menerusi laman Twitter, mereka sekeluarga selamat kerana cepat bertindak.

Tanda awal kepala air ialah hujan/mendung di hulu tadahan sungai, bunyi arus makin kuat dan air start keruh dgn byk daun hanyut. Kalau time mandi perkara ni terjadi, please GET OUT IMMEDIATELY!!!

Nampak tenang je kan? Aku dan adik serious enjoy gile mandi tadi. Air jernih, sejuk, nyaman.

Hujan pun mula turun dan kami pun naik ke tebing. Mujur.

Air tak naik mendadak lagi, flow rate normal lagi. Tetapi bila dah keruh camni, please just GET OUT!!

Amaran dah tahu, please take note. Just after 10 minutes selepas air start keruh, boom!! Here comes the swell!! Subhanallah!

Admire the differences. Same spots, 20 minutes gap.

Lower down those streams is a big waterfall, followed by lubuk dalam, kalau hanyut, hmmm.ā€

Berhati-hati semua yer gaissā€¼ļø

Perkongsian: @haziqdanial7388

 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,641
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,641
Reaction score
2,570
Points
201
Skang tengah musim hujan dan banjir.

Sapa2 yang gi mandi, memang ngok la.


Aku memang tak pernah gemar mandi2 ni.

Paling takut kencing tikus.

Dan sebab tak pandai berenang :ROFLMAO:


Tapi kalau tepi pantai yang jernih cam Maldives, kolam mandi kayangan cam Mykonos...

Ok la.

Honeymoon šŸ„°
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register