ILMU SAINS yang TAK LOGIK dan paling MISTIK? | Quantum Mechanics

CG Sponsors




TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
264,650
Reaction score
8,902
Points
2,226
Tak pernah dengar lagi pasal ilmu ni TT @syamsoulcc
Pening jugak baca penerangan tuan ni
Tapi perkongsian yang bagus
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,164
Reaction score
1,531
Points
596
rasa kene studi quantum mechanics

macam sempoi ja

dengar cam mekanik keta
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,180
Reaction score
1,987
Points
141
ada video baru saya update kt page paling depan sekali....
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,729
Reaction score
152
Points
38
dlm avenger endgame ada kisah pasal quantum mechanic ..diorg buat device yg boleh pergi ke quantum realm dan dpt menembus masa ke masa silam..ada depa cerita sikit sebanyak pasal quantum dimension multiverse, pasal masa dan ruang tak terpakai

ps: dulu2 top lokek / pendam yg depa claim ada quantum energy ..tenaga yg infinit ..bila tanya apa itu quantum energy dan dari mana datang, sorg abuk xleh explain ..:ROFLMAO:
 

silvermaddness

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2007
Messages
11,475
Reaction score
39
Points
120
menarik sekali ni..boleh apply teori antman dlm ni..heheh..bab2 quantum
 

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
6,952
Reaction score
14
Points
65
menarik quantum mechanics

tapi tak pernah baca or belajar pun :D

aku first time dengar pun masa tengok the big bang theory :D
 

ciksue01

Active Member
Joined
Jan 28, 2011
Messages
2,221
Reaction score
17
Points
25
jika anda fikir anda faham, itu tandanya anda masih belum faham teori ni, huhu
 

jagajaga

Active Member
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,334
Reaction score
51
Points
30
Quantum ni belajar pasal sub atomic la
Kalo sains biasanya kita belajar sampai atom, electron, proton, neutron
Quantum ni belajar dlm proton, neutron, electron tu ade ape
Mcm tu la lebih kurang
Banyak yg kite belajar pasal sains ade limit
Yg lebih dr limit tu xleh explain guna teory biasa, kena explain guna teory quantum
Contoh thermodynamic, limitnya sampai absolute zero atau 0 kelvin
Kalo suhu lg rendah dari tu thermodynamic xboleh explain
Situ lah guna nya quantum teori
 

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,574
Reaction score
263
Points
141

Back to front, left to right:
Back:
Auguste Piccard, Émile Henriot, Paul Ehrenfest, Édouard Herzen, Théophile de Donder, Erwin Schrödinger, JE Verschaffelt, Wolfgang Pauli, Werner Heisenberg, Ralph Fowler, Léon Brillouin.
Middle: Peter Debye, Martin Knudsen, William Lawrence Bragg, Hendrik Anthony Kramers, Paul Dirac, Arthur Compton, Louis de Broglie, Max Born, Niels Bohr.

Front: Irving Langmuir, Max Planck, Marie Curie, Hendrik Lorentz, Albert Einstein, Paul Langevin, Charles-Eugène Guye, CTR Wilson, Owen Richardson.

Solvay Conference
From Wikipedia, the free encyclopedia


Jump to navigationJump to search

Photograph of the first conference in 1911 at the Hotel Metropole. Seated (L-R): W. Nernst, M. Brillouin, E. Solvay, H. Lorentz, E. Warburg, J. Perrin, W. Wien, M. Curie, and H. Poincaré. Standing (L-R): R. Goldschmidt, M. Planck, H. Rubens, A. Sommerfeld, F. Lindemann, M. de Broglie, M. Knudsen, F. Hasenöhrl, G. Hostelet, E. Herzen, J.H. Jeans, E. Rutherford, H. Kamerlingh Onnes, A. Einstein and P. Langevin.
The International Solvay Institutes for Physics and Chemistry, located in Brussels, were founded by the Belgian industrialist Ernest Solvay in 1912, following the historic invitation-only 1911 Conseil Solvay, considered a turning point in the world of physics. The Institutes coordinate conferences, workshops, seminars, and colloquia.[1]
Following the initial success of 1911, the Solvay Conferences (Conseils Solvay) have been devoted to outstanding preeminent open problems in both physics and chemistry. The usual schedule is every three years, but there have been larger gaps.

otai2 yg ada berkaitan dgn quantum theory
 

ikhmal_ok

Super Active Member
Joined
Aug 15, 2009
Messages
8,892
Reaction score
179
Points
73
Den minat topic ni, tapi tak berapa faham.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register