BTC USD 64,523.2 Gold USD 1,782.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

^^IGUANA^^ jom share pasal beliau^^GAMBAR^^

fanlee

Legendary Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
14,022
Reaction score
12
Points
115
salam all cgrian arinie saya nak share pasal iguna nie
sebenarnya dah lame nak bela iguna nie dari awal tahun lg
tp g merata kedai pet's kat kuantan nie xde jual huhu
tp dah rezeki saya kot ptg raya haji kemarin dia duk atas bumbung umah
hehe ape lg kejar la g tangkap
dlm ati nie xyah ckp la sukanye:)):)):))

so nak citer la pasal iguna aku nie
sungung manja nak kena belai selalu
kalu x merajuk
aku biarkan kat bilik bujang aku dia duk sekor2
siap ngan bantal ,tilam etc
dia bergerak bebas dlm bilik

dia berak dlm bilik ??~X(~X:))):))
iguna aku pandai
dia berak pun ade port dia
atas surat khabar yg aku dah sediakan
skang dah pandai g bilik air sendiri
makan hari2 aku bg kangkung/sawi


bila dia merajuk huhu tue yg x daya nak pujuk tue
dah kena libas skali:)):))

usia dlm lingkungan 4-5tahun

tp masalah aku sekarang
dia xde lesennn
aku dah tanya member yg kena kat jabatan haiwan nie
dia just nak resit dari kedai pet's yg berdaftar ngan pej haiwan masalah nyer dia ckp kat kuantan dah xde kedai yg ade lesen utk menjual haiwan ekzotik
DLM PAHANG CUMA ADE 1 KEDAI JE KAT BENTONG
ade x sape yg ade member ade kedai pet's nak mintak tlg kuarkan resit


hari pertama dapat iguna disangkarkan (sangkar kecik sian dia)
PA190125.jpg

nie gambar utk pg nie
PC040233.jpg
PC040232.jpg
PC040231.jpg
PC040229.jpg

aaa.jpg

kalau inguana aku besar nie kan best

update arinie
217067_195955033773449_100000768600093_425252_806224_n.jpg
216231_195955053773447_100000768600093_425253_786184_n.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
jangka hayat iguana berapa lama fanlee?
 

fanlee

Legendary Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
14,022
Reaction score
12
Points
115
15thn
kalu 15thun lebih kurang besar budak 4-5thn
 

fanlee

Legendary Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
14,022
Reaction score
12
Points
115
tunggu aku snap gambar iguana aku

mula2 nak beli yg kecik jer tp skali dapat perhh dah besar
 

haudli

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
tunggu aku snap gambar iguana aku

mula2 nak beli yg kecik jer tp skali dapat perhh dah besar

time tdo jgn biasakan pakai kain..takut ape2 jadi lak.:eek::eek::eek:
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
bro fanlee ,up la gamba skit...kat kelantan ade kedai jual iguana ..besar giler...tp ak tak tau la die bleh kuarkan resit x...

:D
 

fanlee

Legendary Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
14,022
Reaction score
12
Points
115
bro fanlee ,up la gamba skit...kat kelantan ade kedai jual iguana ..besar giler...tp ak tak tau la die bleh kuarkan resit x...

:D

just nak mintak kuarkan resit jer utk aku watkan lesen
tp kedai tue kena ade lesen jual haiwan ekzotik
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
just nak mintak kuarkan resit jer utk aku watkan lesen
tp kedai tue kena ade lesen jual haiwan ekzotik

TT,lau ko nak bleh la pegi kelantan ..kedai tu lam KBmall ...aritu ak masuk ,ak carik emster ..tngok ade jual iguana ...bleh la ko try g ...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register