If loan umah lulus, boleh mintak ape2 tak from banker / sales person?

Recommended Brokers


kasyah

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,893
Reaction score
0
Points
20
salam and selamat sejahtera to all cgrians,

sekadar bertanya, kalau loan umah dah approve, katelah around 750k, boleh tak kita mintak ape2 saguhati / cenderamata / hadiah from the banker or sales person yg uruskan loan umah kita tuh? :D

sape2 yg dah ade pengalaman sila share. ;;)

sekian :)cgrock
 
Sponsored Post

eh?

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2009
Messages
8,632
Reaction score
70
Points
70
salam and selamat sejahtera to all cgrians,

sekadar bertanya, kalau loan umah dah approve, katelah around 750k, boleh tak kita mintak ape2 saguhati / cenderamata / hadiah from the banker or sales person yg uruskan loan umah kita tuh? :D

sape2 yg dah ade pengalaman sila share. ;;)

sekian :)cgrock
boleh minta offer letter bank..:D:D

gurau jer tt..
bincang dgn banker masa nak submit loan tu
 

kasyah

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,893
Reaction score
0
Points
20
boleh minta offer letter bank..:D:D

gurau jer tt..
bincang dgn banker masa nak submit loan tu
letter of offer tu dah semestinya. :))

maksud aku mcm henpon ke..... tablet ke..... etc. :p
 

sevensix

Fun Poster
Joined
Apr 2, 2012
Messages
547
Reaction score
9
Points
15
salu kalau beli dengan developer boleh lah mintak perabot free ke..

klu beli atas org, boleh kot try mintak freegift dgn banker. tapi banker bagi apa je pun.. payung, buku nota, recycle bag..
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
letter of offer tu dah semestinya. :))

maksud aku mcm henpon ke..... tablet ke..... etc. :p
sales person tu mesti dapat gak imbuhan..
klu dia rela share/offer apa2..apa salahnya..cuba la tanya..
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,696
Reaction score
144
Points
128
woh boleh ke huhu
rugi tak mintak hari tu
 

kasyah

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,893
Reaction score
0
Points
20
salu kalau beli dengan developer boleh lah mintak perabot free ke..

klu beli atas org, boleh kot try mintak freegift dgn banker. tapi banker bagi apa je pun.. payung, buku nota, recycle bag..
umah yg aku beli ni takde pakej perabot dgn developer. takkan banker sangap sangat takat bagi payung / buku nota / recycle beg jer? :eek:
 

kasyah

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,893
Reaction score
0
Points
20
sales person tu mesti dapat gak imbuhan..
klu dia rela share/offer apa2..apa salahnya..cuba la tanya..
haaaa..... tu yg aku bukak thread ni dulu tanya hangpa. kot2 lah hangpa dah lalu and pernah mintak macam2. :)paid
 

kasyah

Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,893
Reaction score
0
Points
20
woh boleh ke huhu
rugi tak mintak hari tu
aku rase cam boleh jer mintak. cam yg jual keta gak. macam2 depa bagi. so, aku rase kalau beli umah ni, harus lebih lagi. :)
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
haaaa..... tu yg aku bukak thread ni dulu tanya hangpa. kot2 lah hangpa dah lalu and pernah mintak macam2. :)paid
pernah lalui..tp xde la mintak apa2..
yg dapat credit card dari bank..dia kasi tambah hutang...:eek::eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register