IDSB & Coshare-KFH ( 100% Payout Int 4.99%)-Blacklist / M****S(Gov shj)

CG Sponsors




sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
KHAS UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN , BADAN BERKANUN,TENTERA,PEKERJA BANK, SYARIKAT SWASTA .BLACKLIST, CTOSS, CCRIS DIJAMIN LULUS.

Interest dari 3.25%.... yang ada potongan gaji majikan @ biro potongan angkasa,boleh menghubungi saya untuk mendapatkan loan yang anda inginkan..saya akan submit di koperasi @ bank yang anda mahukan.cuma beritahu masalah anda kepada saya...antara loan yg ditawarkan
====================================================================
LOAN BELIAN PLUS BANK RAKYAT (PEKERJA KERAJAAN & SWASTA)..int dari 3.25%...MAKSIMUM LOAN 200K 20THN 5.2%

-BAGI SYARIKAT SDN BHD-MESTILAH PANEL KEPADA BANK RAKYAT.
-BAGI SYARIKAT BERHAD, CUMA PERLU DAPATKAN KEBENARAN POTONGAN GAJI DARI HR.
-BAYARAN PINJAMAN MELALUI POTONGAN GAJI MAJIKAN (PGM) @ BIRO ANGKASA (GOMEN)
-BLACKLIST,CTOS,CCRIS BOLEH DIPERTIMBANGKAN. TIDAK PERLU PENJAMIN.
-PROSES KELULUSAN DALAM 5-10HARI BEKERJA.
-GAJI MIN RM1000 KEATAS
-PEKERJA BANK2 LOCAL LAYAK MEMOHON DENGAN SYARAT TELAH MENJADI AHLI KOBANK
=============================================================================
UPDATE;


PERSONAL LOAN DENGAN COSHARE
MAKS LOAN 200K @ 20THN
PAYOUT 100%...WOWWWW!!!

UPDATE;
PERSONAL LOAN DENGAN COSHARE ..MAKS LOAN 200K @ 20THN , PAYOUT 100%...WOWWWW!!!!

1) staf kontrak ;
-telah berkhidmat lbh dr 5thn.
-kelulusan jumlah dan tempoh bergantung pd budi bicara pihak KFH.
-staf kontrak boleh try dulu apply jumlah loan yg dikehendaki..
-x boleh 100% konfiden jika apply loan maks dan tempoh maks..
sbb status staf kontrak x sama dgn status staf tetap..

update;
buat masa sekarang pemohon mestilah berjawatan tetap min 2tahun dan
untuk gred PAR jawatan tetap 3tahun..

- START hari ini ccris dah x tengok kat KFH ...only CTOS report-limit below 30k.(compulsary full settlement)
- Khas untuk kakitangan kerajaan,badan berkanun dan GLC (akan di update)
- kadar rate antara 4.99% untuk 20 tahun (akan update)
- payout 100%..
- maks loan 200k (depend pd funder bank)
- potongan gaji melalui COSHARE HOLDING ( seperti kod bsn)
- blacklist,ccris dan ctos boleh mohon
- FRESH LOAN BOLEH / OVERLAP PUN BOLEH

DIRECT SUBMIT TO HQ..PROSES CEPAT..OVERLAP,BLACKLIST,CTOS N CCRIS
SESUAI BG MEREKA YG DH MEMPUNYAI POTONGAN MELEBIHI 60%.
RESTRUCTURE PAYSLIP

================================================== ====================================

>>>>>>> PEKERJA KONTRAK KERAJAAN

BAGI PEKERJA KONTRAK KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN ;
ANDA TELAH BERKERJA 6 BULAN KE ATAS LAYAK MEMOHON.
PINJAMAN MELALUI BANK/KOPERASI. TIDAK PERLU PENJAMIN.
MAKSIMUM LOAN RM150K..TEMPOH MAKSIMUM 20THN..
PROSES KELULUSAN DALAM 10 HARI BEKERJA.


SILA SMS KE > 1)NAMA, 2)NO IC, 3)NAMA JABATAN/SYARIKAT,
4)GAJI POKOK, 5)ELAUN TETAP DAN 6)JUMLAH POTONGAN TETAP.


Dokumen yang diperlukan untuk pinjaman koperasi

1. i/c ( depan belakang ) 3 salinan disahkan
2. Slip Gaji 3 bulan terakhir 3bulan x 3salinan – 9 keping
3. Slip gaji original 1 sahaja
4. Surat Pengesahan jawatan 1 sahaja
5. Isi borang pinjaman dan BIRO *borang disediakan
6. Buku bank ( depan ) / slip ATM 1 sahaja untuk masuk duit
7. Surat penyata pinjaman lama 1 sahaja jika buat overlapping


Bagi yang tidak tersenarai majikan anda mestilah panel bank rakyat,mempunyai PGM atau tersenarai di MAIN Board BSKL.
Untuk semak kelayakan anda boleh berhubung terus dengan HR anda untuk mendapatkan maklumat tentang status majikan anda.
Untuk semakan panel anda juga boleh sms saya nama penuh syarikat beserta no ROC syarikat sekali. (24hr diperlukan utk semakan)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SILA KLIK LINK DI BAWAH UNTUK SOAL JAWAB COSHARE


SOAL JAWAP MENGENAI LOAN COSHARE



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SILA KLIK LINK DI BAWAH UNTUK SOAL JAWAB COSHARE
NO TEL -=012-9259556




PROMOSI............... HARI INI HINGGA UJUNG MINGGU NE...
FREE $$+FREE GIFT UNTUK ANDA BERUPA PRODUK KESIHATAN...(JUMLAH X% DARI LOAN YANG ANDA POHON+produk)-loan coshare sahaja

SILA SMS KE > 1)NAMA, 2)NO IC, 3)NAMA JABATAN/SYARIKAT,
4)GAJI POKOK, 5)ELAUN TETAP DAN 6)DETAIL POTONGAN TETAP
012-9259556


SEMAK KELAYAKKAN ANDA DI SINI


____________________________________________________________
.


Marketing Officer (MO)Untuk Produk Coshare (KFH)secara full time @ part time
tawaran dibuka kepada seluruh rakyat malaysia yg mempunyai IC @ acct bank (utk masuk komisen daaa)

Syarat untuk apply Marketing Officer ;

- Pengalaman tak diperlukan,asalkan tahu guna sifir campur
tolak,darab,bahagi dan percent..InsyaAllah blh wat sales..
- Menpunyai ramai kawan/contact dari staf govt/badan berkanun..
- Tiada target sales..tp nak income kena buatlah sales..
- senang berurusan,jujur dan amanah

open semua yang berminat..tiada yuran dikenakan utk jd Marketing Officer (MO) atau Marketing Officer (MO)..semuanya PERCUMA....

sila hantar detail seperti berikut ;

1)nama & no IC
2)alamat penuh
3)no Hp dan email
4)akaun bank (nyatakan nama bank..utk urusan bank in komisyen)
5)nyatakan pengalaman dlm bidang marketing jika ada..

kalau nk sms ; sila sms>> ZS MO ke 012-9259556 diikuti dengan detail seperti di atas..



P/S


SELAMAT PAGI>>>>>



Produk terbaru dari Ikhtiar Destinasi S/B

KADAR FAEDAH 4.99% (Flat Rate) Payout 100%

MAKSIMUM LOAN RM200,000

POTONGAN BIRO ANGKASA

PAYOUT 100%

PROSES 7 HARI KERJA

update;
buat masa sekarang pemohon mestilah berjawatan tetap min 2tahun dan
untuk gred PAR jawatan tetap 3tahun..



Federal Govt,State Govt,Majlis,DBKL,UITM @ mana2 badan berkanun yang ada biro angkasa LAYAK mohon....Jawatan TETAP SAHAJA:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock


sms nama,ic,pekerjaan,gaji basic+ elaun,potongan.dan loan di institusi kewangan yang lain/ masalah kewangan anda ke 012 9259556

Max loan 200k,20thn,4.99%, payout 100%, ..blacklist ctos bwh 30k xyah settle, ats 30k kena settle....bdn

berkanun yg ada biro sumer leh masuk kecuali few yg xleh cam lembaga

tabung haji, majlis bandaraya melaka

**PROSES 7 HARI : TERBAIK huhuhu




>>>>>>>P/S : EJEN DIALU-ALUKAN<<<<<<<<<<<
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
Peraduan Utk Agen DI bAwah saya @ customer sendiri yang bo cappai target bulan...

**syarat

1.Archived target bulanan Min700k PL (sama ada Dr Coshare @ IDSB)
Itu MInumim Kalau ,Pemenang dipilih mengikut siapa dalam Group
sahran yg Paling tinggi.

2.Komisen jalan Seperti Biasa ..
3.Utk Customer kalau dia buat loan pun layak Join..+ cari member
utk tambah hingga cukup 700K..

Hadiah

1.IPAD 2

2.Blackberry Bold / LCD TV

3.PEn AL-quran 2 UNit.

** HAdiah Bergantung Kepada stock dan bo ditukar kepada Wang

Tunai

3.

Jadual bayaran MBSB

JADUAL BAGI PRODUK VAGANZA (DARI 5.5% DITURUNKAN KEPADA 5.2%)


JADUAL PEMBAYARAN BAGI PRODUK WASLAH 80% SEHINGGA 20 TAHUN


JADUAL PEMBAYARAN BAGI PRODUK EXEC-I (GAJI RM3,500 KEATAS) MAKS RM 300,000 SEHINGGA 25 TAHUN





Jadual bayaran
UPDATE;
PERSONAL LOAN DENGAN COSHARE
MAKS LOAN 200K @ 20THN
PAYOUT 100%...WOWWWW!!!
 

Attachments

Last edited:

vc2216

Banned
Joined
Dec 28, 2008
Messages
4,492
Reaction score
11
Points
25
bro. saya berminat ahmad..,email saya: [email protected] you ada no hp tak? bank mana ni ke syarikat kewangan ni? boleh emailkan no hp u tak kat email saya
 
Last edited:

eddie80

Super Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
5,583
Reaction score
46
Points
70
betul tu.. rmai yg berminat..
 

sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
Jawapan Dari Thread Q&A MENGENAI LOAN COSHARE




coshare tu singkatan nama syarikat coshare holdings berhad..:)

Fungsi coshare sama seperti kod biro angkasa.
cuma coshare ni company swasta dan tak berkaitan dgn SKM
seperti mana biro angkasa..

Jabatan Akauntan Negara telah lantik 3 tpt
yg boleh buat ptgn gaji direct utk kakitgn kerajaan iaitu;

1)biro angkasa
2)coshare holdings berhad
3)BSN
bukan coshare yg bagi [email protected] bank..
tugas coshare hanya utk potongan gaji..
rekod NPL (pinjaman tak berbayar) swasta kt mana2 bank mmg teruk..~X(
bank susah nk bg jumlah loan yg besar dan tempoh yg panjang..

setiap NPL ni..ada report pd BNM (CCRIS)..
masaklah bank nk menjawab dgn BNM bila rekod NPL tinggi..:((

sebagai cth paling mudah > bank rakyat..
walaupun byk company swasta jd panel bank rakyat (PGM)..
byk jugak yg dh x boleh renew di sebabkan payment teruk.
company x dpt ptg gaji,staf resign keje tpt lain..
suka lompat keje..dpt offer gaji lbh..
kalau byr by hand..paham2 ajerlah..~X(

rekod govt paling cantik..
bcoz org kerja govt lbh 95%(maybe lbh lg) keje sampai pencen..

cth;
Kalau kita sendiri ada duit byk buat bank sendiri..
Kalau org pinjam tp tak byr,confirm next kita x bg pinjam dah..


yang ni kena paham betul2..produk ni adalah produk bank..
kira sebaris dgn bank rakyat dan BSN..
so mesti follow rules yg ditetapkan oleh BNM..
x mcm koop,just follow rules SKM & Angkasa..

CCRIS
-bawah 3 bln

CTOS
-bawah 30k
-tp ctos(bwh 30k) yg tak berkaitan dgn bank(atau CCRIS).cth mcm sangkut kedai motor,kedai singer..(akan update jika ada perubahan)
-kalau ctos yg berkaitan dgn bank..mesti settle..(kalau lepas overlap..akan update)
-kalau dh melibatkan tindakan mahkamah,maybe rumit skit..tipisss..
-bankrupsi confirm kes akan reject

Oleh kerana ramai yang bertanya perbezaan antara produk bank KFH(kod ptgn coshare) dan CIMB(kod biro Koperasi Tanjung Keramat)..so blh refer dibawah;


Base pada loan [email protected]

KFH > rm856.30 sebulan utk loan rm100k

Cimb (koop tanjung keramat) > rm777.04 (752+2%+10) sbln utk loan rm100k

Cimb-koop > loan rm100k,dpt bersih maks rm94800 (payout paling tinggi 94.8%).so disini client dh ‘hilang’ dalam min rm5200 kerana payout paling tinggi 94.8%.
KFH hanya perlu apply rm95k bulanan rm813.50..payout 100%

so beza dlm rm36.46 dgn CIMB-Koop


Contoh Jika selepas 2 thn pertama client nak overlap?client A apply dgn cimb-koop,client B apply dgn KFH. Kedua-dua client ni overlap tempat yg sama(client A cimb-koop dan client B KFH)


1)Contoh anggaran fullsettlement kedua-duanya..ini simple calculation fullsettlement bank.

CIMB-koop => 777.04 x 24 = 18648.96 – 7960 (profit rate 2thn base pd loan 100k) – 60% = 4275.58
So anggaran f/settlement = 100k – 4275.58 = 95,724.42

KFH – 813.50 x 24 = 19524 – 9481 (profit rate 2 thn base pd loan 95k) – 60% = 4017.20
So anggaran f/settlement = 95k – 4k = 91k

CIMB-koop > anggaran fullsettlement rm95,700
KFH > anggaran fullsettlement rm91k

So client A rugi rm4700 selepas 2 thn pertama utk fullsettlement overlap berbanding client B

Normally calculation f/settlement koop x sama dgn bank. Kadar rebet lebih rendah.Cuma disini dibuat perbandingan dgn menggunakan kaedah pengiraan yg sama.


2)Disbursement;

CIMB-koop>>1st year after disburse,client A dah ‘hilang’ rm5200 dr loan rm100k (payout 94.8%)

KFH >> client B dpt 100% dr loan 95k (client B tak perlu apply 100k utk dpt rm95k)

So client A dah rugi rm5200 dari payout berbanding client B



3)Perbezaan bayaran bulanan dalam masa 2thn ;


CIMB-Koop > 777.04 x 24 bln =18648.96
KFH > 813.5 x 24 bln = 19524

So perbezaan dalam rm875.04..so client B rugi rm875.04 selepas 2 thn pembayaran berbanding client A



Fakta situasi 2 kes ini selepas 2thn kedua-dua client nk overlap;


Total client B(KFH) rugi dlm 1st 2 thn rm875.04 jika dibanding dgn client A melalui potongan bulanan.

Total client A(CIMB-koop) rugi dlm 1st 2 thn rm10100(rm9900+rm200,200 dr 95k-94800) jika dibandingkan dgn client B melalui payout dan fullsettlement.



*fullsettlement cimb-koop diatas menggunakan kaedah cara pengiraan fulsettlement dr bank..jika menggunakan kaedah pengiraan koop,anggaran fulsettlement adalah lebih tinggi.
so tepuk dada,tanya MO coshare.:)
jgn dh terkena dgn koop,br nk tepuk dahi..
#:-S


*semua kos2 emortize bank KFH akan waived selepas 2thn repayment jika overlap dgn KFH..
ini special program utk loyalti customer,so tak rugi jika apply dgn produk ni..

:)cgrock:)cgrockour product give u more cash:)cgrock:)cgrock

Normally mana2 produk pure bank lebih prefer overlap selepas 2thn,dgn potongan yang sama dan dipanjangkan tempoh,boleh dpt cash lg.
2nd option,dlm 2 thn keatas,ada kenaikan gaji..senang nak overlap dan dpt more cash..
:)cgrock
nak tanya TT kenapa jadual pem bayaran balik tidak sama flat rates 4.99%
Dlm jadual pinjam rm50k bulanan rm428.20 untuk 20thn
kalau dikira balik sepatutnya bulanan rm416.25 utk 20thn beza rm11.95


jawapannya;

penerangan detail;

produk KFH memberi cash out/payout 100%..
that mean apply 50k,dpt rm50k.
kos insuran dan lain2 amortize(byr ansuran sikit2) dlm potongan bulanan.

jika kiraan tanpa ada apa2 kos,jumlah sebenar ptgn bulanan rm416.25.
setelah dimasukan kos2 tersebut,ptgn bulanan jd rm428.20 sebulan..
so kos insuran dan lain,cuma rm11.95 sebulan..

jika diteliti,kos2 ini dibayar secara ansuran (w/out interest)
so pemohon dh untung kerana byr kos berdasarkan tempoh loan.
KFH akan waived balance kos tersebut jika overlap dgn KFH..
normally pemohon overlap,selepas 2thn..apply baru,dpt lg 100% payout..:)cgrock
ini adalah program KFH utk loyalti customer..:)cgrock

ramai pemohon terkeliru/ditipu dgn potongan bulanan yg rendah..
tetapi bila loan ditolak dgn payout,mereka buat tak kisah walau pun rugi..:(


cth perbezaan/kelebihan dgn salah satu produk top di pasaran;
(berdasarkan loan rm50K @ tempoh 20thn)

produk Bank Rak**t
loan rm50k,normally payout 96-97%..
kalau 96%,pemohon dpt cash rm48000..
so pemohon dh loss rm2000 secara 'lump sum'(semua kos+deposit)
ptgn bulanan rm425.
(kos2 tersebut termasuk dlm pakej ber'interest'..cuba kira..)


produk bank KFH
loan rm50k,payout 100%
so pemohon dpt bersih rm50k.
so pemohon tidak loss apa2.
ptgn bulanan rm428.20

perbezaan bayaran bulanan rm3.20 saja.
jika didarab dgn 240 bulan,jumlahnya rm768 saja..
kalau 3 thn dh overlap..pemohon KFH lg beruntung berbanding pemohon B.rak**t

tetapi pemohon bank rak**t dah loss rm2000 secara 'lump sum'
kalau 2 thn lg dia nk overlap jumlah loan yg sama,kena lg rm2000..~X(

so disini,pemohon sebenarnya pemohon kena bijak menilai ;

HOW MUCH U GET THE MONEY FROM UR LOAN
OR HOW MUCH U LOSS THE MONEY FROM UR LOAN..

JUST THINK ABOUT IT..
 
Last edited:

sahran4441

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
2,542
Reaction score
4
Points
25
closed..............
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register