BTC USD 56,913.6 Gold USD 1,772.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

"Idiots On TV, Memalukan, This Is Malaysian TV,"-Joe Flizzow

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
"Pakai otak!". Itu kata komposer dan penyanyi hip hop terkenal, Joe Flizzow mengenai video tular membabitkan perkongsian cerita aksi rogol pelakon Fauzi Nawawi terhadap Raja Farah dalam filem Anak Halal.

Tindakan Fauzi yang mengimbas kembali perkara itu dalam program Rumah No 107 yang menampilkan pengacara Khir Rahman dan Shuk itu mengundang kecaman netizen termasuk Raja Farah dan suaminya.
091804d8l7bdhudz699bxh.png

Joe menerusi hantaran video di Instagram Story berkata, sepatutnya isu rogol tidak patut dijadikan bahan lawak.

"Saya kena cakap ini. Kepada artis atau pengacara yang ingat isu rogol adalah kelakar, isu dera atau gangguan seksual ini kelakar, anda baik berhenti kerja, pakai otak. Anda 'role model' sepatutnya, tapi promosi isu bodoh sebegini," katanya.
Menerusi hantaran sama, Joe turut memuat naik petikan rakaman program itu dengan disertakan keterangan ringkas.

"Idiots on TV. Memalukan. This is Malaysian TV. God save us all. Kau tak tahu jahat tu apa S***," tulisnya.

Selain Fauzi dan Raja Farah, filem Anak Halal yang ditayangkan pada 2007 turut menampilkan lakonan Farid Kamil, Maya Karin, Remy Ishak, Ady Putra, Bront Palarae dan ramai lagi

*Hmetro
 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
Kalau tengok bab ni...sebenarnya bergantung kepada MENTALITI PENGACARA.....dan Shuk ..Khir Rahman....hahahhaa...tau tau dan faham faham lah....tahap mana...
 

Encik Sponge

Super Active Member
Messages
5,013
Joined
Jul 22, 2013
Messages
5,013
Reaction score
746
Points
121
Kalau tengok bab ni...sebenarnya bergantung kepada MENTALITI PENGACARA.....dan Shuk ..Khir Rahman....hahahhaa...tau tau dan faham faham lah....tahap mana...



Omputeh cakap 'what did u expect'
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,601
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,601
Reaction score
2,562
Points
201
Tu pasal, bersyukurlah kita sebab Allah tutup aib kita.

Ni gi gatal bukak balik aib sendiri.

Dan aib orang lain.


Takat ni jer lah level dunia hiburan kita.

Level tahi.

Tu pasal jangan marah bila orang lagi suka layan hiburan luar negara.

Yang positif la.
 
Last edited:

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
Tu pasal, bersyukurlah kita sebab Allah tutup aib kita.

Ni gi gatal bukak aib sendiri.

Dan aib orang lain.


Takat ni jer lah level dunia hiburan kita.

Level tahi.

Tu pasal jangan marah bila orang lagi suka layan hiburan luar negara.

Yang positif la.
setuju tu bang.......artis kita ni teruk sgt level pemikiran mereka....berapa kerat je yg agak ok......
 

Encik Sponge

Super Active Member
Messages
5,013
Joined
Jul 22, 2013
Messages
5,013
Reaction score
746
Points
121
Punca dia stetsen tv la amik

Ntah apa2 level amik dari program bukan2 jadi pengacara, juruhebah la...

macam stesen radio nak dengar pon naik menyampah... buat lawak syok sendiri la gelak sama2 depa
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,601
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,601
Reaction score
2,562
Points
201
setuju tu bang.......artis kita ni teruk sgt level pemikiran mereka....berapa kerat je yg agak ok......

Dulu aku saja la tengok filem2 Farid Kamil, filem2 mat rempit etc.

Aku tak tengok habis rasanya.

Sebab awal2 skrip cam hanat.

Lebih pada nak merangsang syahwat penonton.

Babak rogol dalam van...muka si perogol berpeluh2 beraksi...siap tunjuk panties lagi :mad:

Ada satu filem tu..Budak Kelantan (2008)...lagi tak senonoh, ganas.

Sapa dah tengok tahu lah.
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
Dulu aku saja la tengok filem2 Farid Kamil, filem2 mat rempit etc.

Aku tak tengok habis rasanya.

Sebab awal2 skrip cam hanat.

Lebih pada nak merangsang syahwat penonton.

Babak rogol dalam van...muka si perogol berpeluh2 beraksi...siap tunjuk panties lagi :mad:

Ada satu filem tu..Budak Kelantan (2008)...lagi tak senonoh, ganas.

Sapa dah tengok tahu lah.
Kenapa mereka buat drama / filem mcm tu...sebab target mereka utk jual kpd penonton mentaliti tu la...mcm cite Rempit tu..lepas keluar filem tu..geng geng rempit bangga ada org angkat mereka jadi topik filem...maka berduyun duyun geng rempit pi tgk...konon filem bersifat Realism.....mcm budak Kelantan...sepatut tak dibuat filem mcm tu...tapi ia diterima dgn bangga.....nak cakap apa....ini ibarat...aib dalam masyarakat atau pekong jgn dibuka....tapi itu yg boleh jual kepada - level yg mcm tu juga lah...
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Messages
95,244
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
95,244
Reaction score
15,431
Points
1,906
adegan yg kontroversi tu dah dicut langsung sebelum ditayangkan pada public
public takde tahu langsung pasal adegan ni

tetiba dengan seronoknya dia bercerita secara detailnya kat pada public di tv, tanpa tapis adegan rogol yg dia buat tu
pastu digalakkan lagi oleh shuk tu

aib adegan yg dibuat tu lama ditutup
takde sorang public bercakap hal adgean tu
ni dia bagitau, secara detail, dengan perasaan dia buat adegan tu
apa lahai

aduhai, mmg nafsu tgh bercakap
minda dan akal fikiran kat kepala lutut
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,601
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,601
Reaction score
2,562
Points
201
Aku dari dulu memang tak suka tengok muka Syuk ni.

Telahan aku benar.

Macam2 citer tak elok kuar.

Satu hari nanti kalau ada orang cepuk muka dia...

Aku puashati :ROFLMAO:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register