Idea Genius Bincang Serius with laling

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Hi semua..lama tengok sepi jer section blogger ni, so harini
nak bawak korang bincang hitect dan berilmiah sikitlah..So ni thread serius here we go :D

1. Korang pernah terfikir tak CTOS dapat jutaan ringgit sebab dia ada list rakyat Malaysia yg blacklist untuk jual kepada bank buat rujukan dan beri pinjaman pada yg whitelist jer..In other word diaorang ada database yg berguna nih untuk dijual etc..

2. Jadi kat internet nih peluang buat duit melalui adsense etc jenis(sewa space for ads)nih dah biasa sangat takleh blah wat RM50k sebulan.

3. Konsep guna pakai IM pulak need jual product sendiri punya or affiliate letsay satu copy harga RM50 kena jual 1000 copy untuk capai 50k..incase ada mail list beribu pun susah nak capai within a month..

To be continue..:)
 
Sponsored Post

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Laling nak diskus bab apa yg sebenarnya ni...? :-?
Diskus bab nak buat duit dr internet ke...?
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Laling nak diskus bab apa yg sebenarnya ni...? :-?
Diskus bab nak buat duit dr internet ke...?
yer exactly tapi nih bukan kecik anak is about make money RM50k per month dan saya takleh nak buat sensorang..dia kena komuniti gak ni. hint dia setup database yg profitable untuk dijual, berkali2..kita sambung lagi nanti tokmat:D
 

pesukec

Active Member
Joined
Jun 18, 2007
Messages
1,174
Reaction score
1
Points
25
yer exactly tapi nih bukan kecik anak is about make money RM50k per month dan saya takleh nak buat sensorang..dia kena komuniti gak ni. hint dia setup database yg profitable untuk dijual, berkali2..kita sambung lagi nanti tokmat:D[/QUOTE

blh explain gak...cakap terus terang...masih x paham den..:)cgrock:)cgrock
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
yer exactly tapi nih bukan kecik anak is about make money RM50k per month dan saya takleh nak buat sensorang..dia kena komuniti gak ni. hint dia setup database yg profitable untuk dijual, berkali2..kita sambung lagi nanti tokmat:D
this is brilliant idea...
actually sblm ni ada yg dah ajak untuk join this projek...
but masih dalam penelitian lagi.... :)
 

titipanjang

Fun Poster
Joined
Jan 28, 2008
Messages
346
Reaction score
0
Points
10
kalau nak buat, buat la betul2...

kena ada komitmen semua yang terlibat, jangan terjadi seperti perancangan yang terdahulu, tergendala ataupon terbengkalai.
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
erm... aku x faham sgt apa yang laling nak storykan nie..

tapi konsep macam adsense tue aku rasa macam jutawan.org tue,

tapi but perlu setupkan database nie perlukan kemahiran pakar gak..
tak semua mampu buat...

dan tentang prospek pun, benda nie boleh dapatkan pada IM lain.. tapi perlu win-win situation la.. kalau bab marketing dalam internet...
email marketing penting tue...
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
this is brilliant idea...
actually sblm ni ada yg dah ajak untuk join this projek...
but masih dalam penelitian lagi.... :)
OK tokmat Thanks :D
Cuba kita lihat dalam paper classified, kat internet, TV, radio semua mecine iklan nih hanya menawarkan impression dan billion ringgit bertukar tangan dan mereka mesin ni ( I call mesin lah yer :D)asasnya ialah memberi sesuatu yg percuma..ada makna semua tu..

lagi banyak benda berkualiti percuma diberi like TV give us entertainment, news, etc lagi mahal iklannya compare impression on paper / internet. So percuma is not totally percuma..LOL

Dah fitrah manusia suka percuma why not kita copy this rumus dan tweak kepada satu konsep lebih mudah tepat ke sasaran..

bersambung lagi..
 

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
OK tokmat Thanks :D
Cuba kita lihat dalam paper classified, kat internet, TV, radio semua mecine iklan nih hanya menawarkan impression dan billion ringgit bertukar tangan dan mereka mesin ni ( I call mesin lah yer :D)asasnya ialah memberi sesuatu yg percuma..ada makna semua tu..

lagi banyak benda berkualiti percuma diberi like TV give us entertainment, news, etc lagi mahal iklannya compare impression on paper / internet. So percuma is not totally percuma..LOL

Dah fitrah manusia suka percuma why not kita copy this rumus dan tweak kepada satu konsep lebih mudah tepat ke sasaran..

bersambung lagi..
agak setuju tue laling... sapa-sapa pun.. lelagi orang malaysia nie.. mmg suka benda free... dan rasanya keyword "percuma" dan "free" pun mmg antara ranking yang terbaik dalam kamus pencarian ini... dan macam program percuma boleh buat duit...
lagi la orang nak... walaupun mmg ada hidden agenda tapi mmg org akan anggap win-win situation sbb boleh dapat something tanpa perlu nak keluarkan sebarang kos... :-?

benda ape nie ek laling? detail pls... hint bnyak sgt nie..:D
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
OK tokmat Thanks :D
Cuba kita lihat dalam paper classified, kat internet, TV, radio semua mecine iklan nih hanya menawarkan impression dan billion ringgit bertukar tangan dan mereka mesin ni ( I call mesin lah yer :D)asasnya ialah memberi sesuatu yg percuma..ada makna semua tu..

lagi banyak benda berkualiti percuma diberi like TV give us entertainment, news, etc lagi mahal iklannya compare impression on paper / internet. So percuma is not totally percuma..LOL

Dah fitrah manusia suka percuma why not kita copy this rumus dan tweak kepada satu konsep lebih mudah tepat ke sasaran..

bersambung lagi..
fuhh.. thread serius ni. nk menyampuk pun tak reti. Tapi ada la faham sikit2 idea laling. Kebanyakan website/online company yang berjaya guna konsep 'free' untuk tarik visitors sekaligus membina komuniti yang besar. Bila komuniti dah mantap, konfem bleh jual ads kat website dengan harga yang mahal. Ada juga yg bertuah, website dibeli oleh Google, Yahoo atau lain2.

Contohnya Youtube, konsepnya bleh share video secara free dan orang lain bleh tengok free. Banyak lagi yg berdasarkan informasi seperti tv.com untuk maklumat berkenaan tv series dan banyak lagi website. Konsepnya, bagi maklumat atau perkhidmatan free, bila dah ramai members/visitors, nilai website akan naik.

Harap2 apa yg aku reply ni kena ngan topik thread ni. :D
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register