BTC USD 43,459.0 Gold USD 1,750.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

ID PipsManiac yang tiba-tiba jadi tak betul

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,289
Reaction score
1,936
Points
101
Salam,

Just curious kenapa recently terlalu ramai orang jadi tak siuman sekarang. Actually ada satu ID PipsManiac yang kita biasa lihat seorang yang normal dan biasanya post useful information dalam forum. But suddenly ID ini PM saya request untuk delete semua post-post dia termasuk ID dia sekali. Kita memang boleh delete semua information ini tetapi ia akan effect performance server kita meandangkan database yang terlalu besar, tetapi orang kurang siuman ini keep requesting me minta itu dan ini. Actually, Stannero pun dah delete semua thread dia dan ada beri kesan pada performance server 2-3 hari lepas (itu tak mengapa coz dia tak tahu). Sebab orang ini ingin memadam semua tentang dia adalah sangat lucu iaitu kerana hanya topik yang dibukanya untuk mengajak member lain menyertai satu tournament forex tidak dapat sambutan. Jawapn yang sungguh lucu dan macam budak-budak. hilal beritahu pula meungkin sebab dia dah malu disebabkan kena basuh di topik religions talk. Saya tak pasti dan malas nak check history post dia.

Selepas dia tak berpuas hati saya tak beri kerjasama, dia jadi semakin tak siuman dengan membuka topik negatif tentang Liteforex tanpa bukti-bukti yang kukuh (kita dah delete topik tu). Therefore, tanpa buang masa saya ambil keputusan ban dia dan dia terus membuat provokasi di dalam forum dengan ID ID yang baru.

Saya sertakan conversation message dgn orang ini

Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Dann said:
PipsManiac said:
Cepat padam Dann..... :D:D:D

Beginilah. Saya padam je topik tu. dan u tak patut jdkan faktor ini utk rasa malu. Kalau u takde mcm mana i nak hidup tanpa u :))?
Buat rilex aja. Lgpun topik tu masih baru. Cool ok.

Klo camtu, Padam smue thread yg saya bukak k? :">

No. Why should do this? Hai tak faham tak faham

Saya tanya adar_23, admin bleh buat semua tu. delete id pastu delete semua msg. Tapi, Dann tak benarkan delete atau tukar nickname sesuka hati. Apa2 pun better PM dann. So, saya PM la Dann utk memadam ID nie.. Ini juga kerana , onetarmizi memadam thread PipsManiac Signal dgn alasan tak update tanpa memberitahu saya terlebih dahulu. Tidakkah die sedar kat situ de target GJ 15 bulan ke hadapan.. :D:D:D Padam jela Dann ID nie.. :D:D:D

Mmg semua tu boleh. No prob. Tapi saya tak mau coz basically u terasa hati je.

Dann.. padam la ID nie cepat.. Mod/admin ko suke2 hati je alih post aku nie.. :mad::mad::mad:


pipsmaniac, bukan aku tak mau padam semua info about yours. Mmg kita boleh buat spt yg aku cakap semlm but polisi kita tak termaktub utk delete semua ini termasuk your ID. Tambahan lagi utk kerja-kerja delete ini akan mengganggu performance server. Biasanya nak padam semua-semua topik & ID ni forum komuniti kecil-kecil no problem but akan jadi masalah bila database besar. Kalau kau tak suka nama kau, tukar je nickname, tak perlu susahkan kita nak padam padam ni. 1 more thing, apa topik yg mod suka-suka alih tu bak sini aku tgk betul ke tak suka suka alih. Thx.

thread aku smue da siap dipadam. tinggal padam msg dan id nie je.
tgk link nie http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2265675&postcount=150,
dialih or tak? :-?:-?:-?

Apa benda yg kau menggelabah ni dah kau request kat stannero dia delete la. So now aku undelete balik topik-topik kau. Pls stop msg me aku dah malas nak lyn dah msg kau lepas ni banyak kerja lain nak buat.

betul la aku yg request.. kn aku cakap "thread aku smue da siap dipadam. tinggal padam msg dan id nie je. " ko tgk tak link yg aku bg tu? dilihkn tak? apesal ko tak check? ko de fullpower kn? apesal ko undelete blk? ko tak paham pe aku cakap ke?

Aku banlah kau terus senang cerita. Amacam?

Apesal ko nk ban? apesal takleh delete?? sebab klo ko delete, smue post aku hilang kn?? ko nk jage rangking ke?

Kau ni apa masalah? Kalau dah kita cakap tak boleh tak boleh la. Apa meroyan sangat ni?



Saya terpaksa buka topik di sini utk beri early alert supaya :-
1) U all semua sedia maklum sekiranya ada ID yang membuat provokasi berkaitan perkara ini (saya tak sentiasa berada di depan pc)
2) Supaya tidak ada mulut-mulut sumbang yang mengatakan kita gila kuasa pulak seperti yang di nyatakan oleh rakan kita dell (jangan salahkan dia coz for sure dia tak tau apa-apa)
3) Tidak ada pihak yang mengambil kesempatan menambahkan lagi provokasi bahawa kita bias pada Liteforex. Pihak ini akan sentiasa memerhati komuniti kita setelah dihalau kerana depa & rakan rakan yang tidak ada attitudenya membuat provokasi keterlaluan terhadap komuniti kita dan juga pada saya pada beberapa bulan lepas. Pihak ini sekarang menjalankan strategi sponsor komuniti lain utk menaikkan kembali forex company boss depa ( tokey depa telah menipu duit syarikat lain dan sekarang bukti-bukti sedang dikumpulkan untuk campak boss depa masuk dlm jel).

Itu saja. Harap maklum.
 
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
ok, boss........noted......
 

secawankopi

Active+ Member
Paid Membership
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,272
Reaction score
2
Points
25
alkisahnya..... ok boss...noted..

dia lost tu....tak paham cakap....ekekeke
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
adoi, kiranya xleh delate id saya gak la nih....:">:">:">
 

umairah

Fun Poster
Joined
Nov 5, 2008
Messages
112
Reaction score
0
Points
10
macam ni pun ada... banyak pulak kerenah dia.
 

adar

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
erm... pips ada PM aku minta delete ID dia dan post2 dia. aku suruh dia PM dgn ko Dann. walaupun aku boleh buat semua tu, aku takkan buat sesuatu yg melangkau Dann.

pastu aku ajak dia YM gn aku, nak gak tau apa kes.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register