ICDK (Indicator collection)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13944
USD / JPY
107.26
GBP / USD
1.2575
USD / CHF
0.94061
USD / CAD
1.36032
EUR / JPY
122.216
AUD / USD
0.6995

CG Sponsors




darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Assalammualaikum dan hi semua
Disini aku nak share indicator-indicator yang aku ubah suai iaitu lebih kepada menambah baik mengikut kehendak aku.Daripada aku simpan sorang lebih baik aku kongsi dengan korang agar dapat dimanfaatkan sampai bila-bila.

Kalau ada request utk alert atau Ea memang tak dapatlah buat masa ni.Aku masih beginner dalam hal coding-coding ni

Diharapkan indicator-indicator yang akan diletakkan disini tidak digunakan untuk dijual atau untuk kelas-kelas mengajar.Indicator ini adalah percuma.

Pandangan dan kritikan aku terima dengan hati terbuka.

Sekian terima kasih
Darkkiller

FullFiboPiv
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437327&postcount=5
Nota FullFiboPiv
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1452298&postcount=50

H4_Hi_Low_Middle
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437444&postcount=6

Pivot Only Timeframe
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437568&postcount=7

Daily High Low Close Open Middle
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437742&postcount=13

Market Open
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437841&postcount=16

Candle Timeframe
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1437923&postcount=17

Woodie Pivots
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=1763701&postcount=107

Auto Currency Converter with Money Management NEW!
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=2240242&postcount=119
 
Last edited:
Sponsored Post

matttiya88

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
3,166
Reaction score
244
Points
33
menarik...aq nk try indicator ko yg paling mantp...:D
 

ahmad.ariffin

Fun Poster
Joined
May 18, 2007
Messages
272
Reaction score
0
Points
10
ha. ape yang ko dah mod tu? nak jugak tengok2 kot ada aku bekenan.
 

levitez

Legendary Member
Joined
May 28, 2007
Messages
14,102
Reaction score
15
Points
115
Assalammualaikum dan hi semua
Disini aku nak share indicator-indicator yang aku ubah suai iaitu lebih kepada menambah baik mengikut kehendak aku.Daripada aku simpan sorang lebih baik aku kongsi dengan korang agar dapat dimanfaatkan sampai bila-bila.

Kalau ada request utk alert atau Ea memang tak dapatlah buat masa ni.Aku masih beginner dalam hal coding-coding ni

Diharapkan indicator-indicator yang akan diletakkan disini tidak digunakan untuk dijual atau untuk kelas-kelas mengajar.Indicator ini adalah percuma.

Pandangan dan kritikan aku terima dengan hati terbuka.

Sekian terima kasih
Darkkiller
Mana indicator nya....?
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
FullFiboPiv

Indicator ini berasaskan kepada FiboPiv yang direka oleh Kalenzo.Aku menambah jumlah fibo dari 23.6 hingga 200.00.Price akan bertindak lain macam bila menyentuh line-line yang ada.Faham-faham sendirilah guna indicator ni.

Secara asas:
Atas Pivot = BUY AREA
Bawah Pivot= SELL AREA

Ada dua versi
Daily dan Weekly.Pakai ikut strategy masing-masing

Imageshack kenapa lambat kat tempat aku ni,ni yg lemah sikit nak pos gambar

http://rapidshare.com/files/168865109/FullFiboPiv_Daily_DK.mq4
http://rapidshare.com/files/168865127/FullFiboPiv_Weekly_DK.mq4
 
Last edited:

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
H4_Hi_Low_Middle

Teknik ni memang antara fav aku,tapi bila kat tsd ada yg minta,aku rasa better share kat sini..aku memang suka style support n resistance

Indicator ni bagus untuk kita dapat tahu support dan resistance yang betul-betul kuat antara jarak candle H4.Sesuai kalau guna tf bawah H1.



--------------------------------------------------------------
Update H4_Hi_Low_Middle_Dk_v1
1.Tiada line merah dan lebih kemas


Fahamkan gambarajah dibawah



http://rapidshare.com/files/168865368/H4_hi_low_middle_DK.mq4

http://rapidshare.com/files/168865394/H4_hi_low_middle_DK_v1.mq4
 
Last edited:

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Last edited:

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Untuk elakkan tajuk yg hampir sama dgn thread sedia ada sebelum ini saya ubah tajuk sikit. Harap DK agree. Kalau ada idea lain sila edit balik.

Thanks.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Untuk elakkan tajuk yg hampir sama dgn thread sedia ada sebelum ini saya ubah tajuk sikit. Harap DK agree. Kalau ada idea lain sila edit balik.

Thanks.
Terima kasih one..aku terima je:D
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
darkkiller. apa kata kita bukan tajuk berdasarkan nama indicator.
setiap 1 indi, create 1 thread yang berasingan.
so mudah kalau nak update version
dan mudah nak detect, sama ada indi yg bro nak sumbangkan tu
sama ada dah ada kat CG atau belum.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register