Hybrid, berbaloi tak beli?

CG Sponsors




myvi sporty

Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
1,743
Reaction score
35
Points
30
memandangkan kerajaan telah menetapkan pengecualian cukai untuk kenderaan hybrid ( civic hybrid & prius toyota) juga penurunan harga untuk kereta hybrid di malaysia, apa pendapat korang, adakah berbaloi untuk membeli kereta2x hybrid ini, give pro and cons, in term of maintanance, fuel consumption ( dah terbukti menjimatkan), environmental frendly.. apa pendapat korang..betul ke bateri hybrid ni mahal kalo nak tukar?? :-?:-?:-?
 
Sponsored Post

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
hybrid mmg menjimatkan minyak....

tapi perkara pokok adalah motor penggerak...
jaga bebtul kereta nie...
klau ade air banjir...please alert.
motor penggerak nie mahal beb...dah dkt dgn harga saga BLM....
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,212
Reaction score
830
Points
176
uish takkan tak boleh kena air.. kes naya tu...
 

zahiruddin

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2006
Messages
6,135
Reaction score
5
Points
65
kena beli insuran banjir sekalilah kalau camtu....civic hybrid mmg idaman sejak kerja Honda dulu lagi
 

arejeep01

Active Member
Joined
May 6, 2010
Messages
1,313
Reaction score
38
Points
30
aku lak minat toyota prius hehehehe leleh beb
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
tengok carapemanduan jugak. kalo lenjan memanjang......no point gak.....

part dia ni allergic kena air, ni kena kompom kan ni......

m'sia ni bukan cam negara arab nun, kat sini hujan/banjir ada....
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Oic...manja sangat part hybrid ni yer
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
uish takkan tak boleh kena air.. kes naya tu...
sdgkan alternator kena air pon kong...apertah lagi moto penggerak..

tapi air lopak ok lagi...jgn rempuh banjir sudahlahh...

sbb voltan tinggi beb...dlm 240 volt..


::prinsip sama mcm forklif yng pakai bateri ajer..
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
sdgkan alternator kena air pon kong...apertah lagi moto penggerak..

tapi air lopak ok lagi...jgn rempuh banjir sudahlahh...

sbb voltan tinggi beb...dlm 240 volt..


::prinsip sama mcm forklif yng pakai bateri ajer..
aku congak2 manufacturer ada sediakan cut off system

kat keta ni.....short circuit, semua padam........

aku congak2 la......lagi pun, tak kan la bateri tu derang

tak kasi insulation kaw2 nyer.....:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register