BTC USD 39,992.4 Gold USD 1,828.68
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hutang RM30 juta: Astana Golf disita

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
KUANTAN - Sebuah pusat pelancongan sukan di daerah ini, Astana Golf and Country Club (Astana) disita oleh pihak Agro Bank Berhad (Agro Bank) semalam.

Menurut Pengerusi Astana, Syed Abd. Rahim Syed Mohd. Aris, penyitaan dibuat berikutan syarikat pengurusan iaitu Astana Golf and Resort Berhad gagal melunaskan liabiliti kira-kira RM30 juta kepada Agro Bank sejak 15 tahun lalu.

"Ia (penyitaan) dibuat seolah-olah pihak bank tidak menyokong industri pelancongan sukan di negeri ini yang masih di peringkat berkembang. Ia juga seolah-olah tidak selaras dengan hasrat kerajaan untuk memajukan pelancongan.

"Astana juga sedang berkembang maju dengan keahlian pelanggan terkini lebih 700 orang. Prestasi semasa yang baik itu sepatutnya dinilai oleh pihak bank dan sewajarnya diberi peluang untuk melunaskan hutang dengan mengambil kira prestasi semasa sebagai pengukur," katanya semasa ditemui.

Jelas beliau lagi, sehari sebelum penyitaan, pihak pentadbiran bersama pemegang saham iaitu Perbadanan Kemajuan Negeri Pahang (PKNP) sudah mengadakan perbincangan untuk mencari jalan penyelesaian terhadap tuntutan hutang tersebut melalui kertas cadangan yang disediakan.

Bank pedulik apa dengan perkembangan industri sukan atau perlancongan. Yang tu bab lain. Ini kes utang tak bayar. Patut ler tak leh bayar utang...yang tu tak leh nak fikir atau saja nak kasi hint yang kes nie akan selesai dengan campur tangan orang politik nanti...
 
Sponsored Post

habibyana

Fun Poster
Joined
Apr 6, 2007
Messages
463
Reaction score
0
Points
10
mcm2.... satu persatu mende2 kat pahang ni nk dista...hohohoohhoooo ^_^
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
sape suruh x bayar....
 

azmimazda

Super Active Member
Joined
Jan 30, 2007
Messages
6,317
Reaction score
1
Points
65
kalau dh hutang kena la byr kan?? tp sian gak....
 

fareast262

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2007
Messages
4,010
Reaction score
7
Points
25
erm...kiter slalu nampak orang wat itu orang wat ini..
tp tak nampak sbb ape dier buat cam tu....

tp dlm kes nih...mmg la patut kner sita...
bank pon nak roling duit jugak tue...
adoi, nak kesian tp mmg ptt depa sita...
 

fareast262

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2007
Messages
4,010
Reaction score
7
Points
25
erm...kiter slalu nampak orang wat itu orang wat ini..
tp tak nampak sbb ape dier buat cam tu....

tp dlm kes nih...mmg la patut kner sita...
bank pon nak roling duit jugak tue...
adoi, nak kesian tp mmg ptt depa sita...
 

utbahz

Active Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
1,969
Reaction score
7
Points
35
Hutang tetap hutang bang....Hatta sekupang pun still kena bayar balik..
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
15 thn tu tak bayar hutang. kira agro bank ni baik juga la. tak terus sita.org melayu yg aku perasan, bila untung bukan nak bayar hutang dulu tp pergi joli dulu. haha...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
abis ler nak menjawab dengan ahli club pulak...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register