BTC USD 32,667.0 Gold USD 1,785.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Hutang ptptn

A.K

Fun Poster
Joined
Oct 30, 2010
Messages
256
Reaction score
0
Points
10
Sebenarnya aku buka thread ni nak tanyalah kat sape2 yg tahu mengenai LOAN BIASISWA PTPTN ni @ ada sape yg berkerja ngan PTPTN bolehlah tolong aku sikit tuk settle kan benda ni....
Sebenarnya yg loan nya isteri aku....Ceritanya mcm ni...wife aku da kena black list & dah x boleh keluar negara di sebabkan loan ni...untuk pengetahuan semua pada pertengahan tahun hari tu wife aku dah pergi ke pejabat PTPTN untuk settle kan loan ni...dia minta lah rayuan untuk bayar pendahuluan rendah sikit...lupalak aku nak cerita pasal isteri aku....Dia wat loan sebanyak RM16k & dia x berkerja.....semasa dia tanya staff PTPTN untuk buat rayuan,staff situ cakap kena buat surat,hantar dan tulis berapa yg wife aku ni sanggup bayar...dalam 1,2 lepas wife aku hantar surat dia x dapat apa2 jawapan dari PTPTN...,so dia pun phone pejabat PTPTN..,last2 staff dia jawab kadar yg di kenakan mengikut kadar PTPTN yaitu sebanyak RM10k...mak oi....so isteri aku jawab...baik x payah buat surat rayuan kenapa x cakap je time dia pergi ofis hari tu.....cuba semua fikir...cuba fikir macam mana kalau ada 100 orang mcm isteri aku da lah belum berkerja...lepas tu nak bayar sebanyak itu....aku pun sendiri pening nak setlle kan benda ni....boleh tak kita bincang sama2 kat sini...harap2 ko orang bolehlah mencari jalan penyesaian...
:-?#:-S
 
Sponsored Post

Nora619

Banned
Joined
Oct 8, 2010
Messages
268
Reaction score
1
Points
15
memang tak patut...apa nak buat...ramai dah kena juga
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
patutnya lps abis bljr....terus buat bayaran ke ptptn....sebulan RM50 pun blh...then tambah la sikit2...
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
bg aku...skrg ni, byr je brp mampu...then every month pastikan byr mengikut dlm perjanjian.....mcm aku, loan 21k, dlm surat perjanjian mmg dh tulis setiap bulan aku kena byr RM152 smpi 15 thn kot....
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
puan insyi..kalu wat payment online..camne nak cek dia dah deduct belum utang kita..
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
puan insyi..kalu wat payment online..camne nak cek dia dah deduct belum utang kita..

setahun sekali akan dapat penyata dr ptptn....tp kalau nak confirm..baik gi hq terus mintak penyata...atau mintak cek brp byrn dah ditolak
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
setahun sekali akan dapat penyata dr ptptn....tp kalau nak confirm..baik gi hq terus mintak penyata...atau mintak cek brp byrn dah ditolak

waaa..caj bulan2..anta penyata setaun sekali...:(scam:(scam
kasi la tiap2 bulan..xpun leh cek online je kan senang..:D
 

am kurizawa

Active+ Member
Joined
Jul 4, 2009
Messages
2,708
Reaction score
15
Points
25
Ada sesiapa tahu pejabat ptptn yg dekat kat mana??
 

A.K

Fun Poster
Joined
Oct 30, 2010
Messages
256
Reaction score
0
Points
10
bg aku...skrg ni, byr je brp mampu...then every month pastikan byr mengikut dlm perjanjian.....mcm aku, loan 21k, dlm surat perjanjian mmg dh tulis setiap bulan aku kena byr RM152 smpi 15 thn kot....

time kasih diatas pandangan u...tp boleh ke mcm tu...?sbb masa wife aku phone di suruh bayar pendahuluan RM10k gak...Baru nama wife aku akan di bersihkn dr blacklist...,tu yg wat comfiuse tu.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register