BTC USD 60,054.2 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hutang isi rumah negara berjumlah RM1.53 trilion - PMX

Den pernah pergi cybersouth lbs.
Salesman tu kata nanti ada jalan dalam menghubungkan cybersouth dengan cyberjaya. Lepastu akan ada entry ke ELITE in future.

Tak tau la betul ke sembang je.
Rasanya sambung dengan jalan ke gamuda cove sebab flyover dari cyber ke gamuda cove tengah buat kat Elite.
 
Sponsored Post

Den pernah pergi cybersouth lbs.
Salesman tu kata nanti ada jalan dalam menghubungkan cybersouth dengan cyberjaya. Lepastu akan ada entry ke ELITE in future.

Tak tau la betul ke sembang je.
jangan harapkan benda yg belum ada bang...kalau ikut agen...maybe minggu depan ada disneyland nak buat depan ruamh kita nak beli tu...kat malaysia ni benda dah pecah tanah & potong reben pun boleh cancel last minute...

check median price per sq ft...kalau tinggi jauh sangat dari median ada risk nanti kalau nak exit..kot2 nak pindah ke...nak jual balik ke...dia +/- takkan lari jauh dari fair value...

murah sangat dari median price pun bahaya jugak...kot2 depan rumah ada loji nuklear... 😂
 
Bukit Damar ni dekat dengan Air Terentang ke?
tak perasan air terentang ni, tapi kalau nak masuk ikut jalan mengahala ke cyberjaya 10 ada simpang lori kuar masuk dan perkampungn bukit damar sebelah iri jalan.

kalau perasan jalan mati presint 5 ke kiri nak ke dengkil / taman warisan kalau terus ja jalan mati, kalau jalan tu dibuka terus sampai bukit damar.
 
Den pernah pergi cybersouth lbs.
Salesman tu kata nanti ada jalan dalam menghubungkan cybersouth dengan cyberjaya. Lepastu akan ada entry ke ELITE in future.

Tak tau la betul ke sembang je.
kawasan bukit damar la tu kot tapi warta pembangunan situ dah expired. tapi utk tanah2 sekelilin tu dah ada warta pembangunan utk perumahan yg mohon tu dari pemilik2 tanah kat sekita bukit damar. Bila ada warta, PBT akan bina jalan dan infra lain. kalau sapa selalu masuk jamboree cyling kat area cyber mesti pernah masuk kawasan bukit damar, sapa perasan semak2 belukar tu ada singboard jalan dah bertutup dgn semak samun. kene tungggu warta pembangunan dari kerajaan sendiri yg ni tak keluar-keluar lagi kat area bukit damar.

Sy tau cerita pasal bukit damar ni dulu ada jumpa tokey tanah 3 orang dato., tiga2 org kelantan, bekas PTD kat JPM masa bangunan JPM bangunan pertama siap kat putrajaya..diorg ada 24 lot bunglow kat bukit damar tu. Diorg mintak jualkan tapi tu la deal tak cun sy tak proeceed lah.

diorg ada cerita kenapa diorg beli tanah kat situ.

Diorg cerita warta pembangunan kerajaan persekutuan atas kawasan bukit damar tak diteruskan bila Selangor jatuh pada PKR tahun 2008. warta pembngunan utama atas bukit damar tu dah laps dan sampai ke hari ni tak ada cerita apa2 kat situ.

Tanah tu pulak diorg pernah propoese utk PRIMA pun kene reject, PP1M pun kene reject hihihih

kira dato2 tu terciduk la investment tanah kat area bukit damar ni. utk bukit damar je terciduk...tempat lain perghh kaya gila. lama diorg dapat tanah bukit damar tu.

Sy dapat pengalaman investment tanah dari diorg la masa bila sesuai nak beli.. bukan main beli je sbb nak buat land bank ni kene ada duit utk selenggara tanah bayar kos warta pembangunan yg diorg kene update tiap tahun dengan kena bayar cukai tanah yg agak tinggi.

diorg masih simpan sebab sebelah tanah diorg tu ada tanah milik PKNS dan seberang Highway tu ada gamuda cove.
 
Last edited:
beli rumah tak siap..

483921799.jpg




Simpanan Tabung Haji habis, rumah tak nampak bayang

08 Jun 2024 09:40am

Pembeli dakwa projek perumahan di Seksyen 30, Shah Alam yang dibeli gagal disiapkan mengikut tempoh ditetapkan.
Pembeli dakwa projek perumahan di Seksyen 30, Shah Alam yang dibeli gagal disiapkan mengikut tempoh ditetapkan.
Untuk berita terkini Sinar Harian, ikuti di Telegram dan TikTok kami
SHAH ALAM - Hasrat untuk memiliki kediaman impian hampir mustahil apabila projek perumahan yang dibangunkan sejak tujuh tahun lalu di Seksyen 30 di sini masih tidak siap.

Peniaga, Ibrahim Mat Nasir, 60, berkata, dia membeli rumah berharga lebih RM400,000 pada tahun 2016 itu kerana ingin memiliki sebuah kediaman lebih selesa untuk keluarganya.

“Setakat ini saya sudah bayar kepada pemaju kira-kira RM100,000 menggunakan simpanan Tabung Haji untuk membeli rumah impian. Sehingga sekarang, kediaman tersebut siap dalam 40 peratus sahaja.

“Sampai bila saya dan pembeli lain kena tunggu? Saya bimbang dengan keadaan sekarang.
 
beli rumah tak siap..

483921799.jpg




Simpanan Tabung Haji habis, rumah tak nampak bayang

08 Jun 2024 09:40am

Pembeli dakwa projek perumahan di Seksyen 30, Shah Alam yang dibeli gagal disiapkan mengikut tempoh ditetapkan.
Pembeli dakwa projek perumahan di Seksyen 30, Shah Alam yang dibeli gagal disiapkan mengikut tempoh ditetapkan.
Untuk berita terkini Sinar Harian, ikuti di Telegram dan TikTok kami
SHAH ALAM - Hasrat untuk memiliki kediaman impian hampir mustahil apabila projek perumahan yang dibangunkan sejak tujuh tahun lalu di Seksyen 30 di sini masih tidak siap.

Peniaga, Ibrahim Mat Nasir, 60, berkata, dia membeli rumah berharga lebih RM400,000 pada tahun 2016 itu kerana ingin memiliki sebuah kediaman lebih selesa untuk keluarganya.

“Setakat ini saya sudah bayar kepada pemaju kira-kira RM100,000 menggunakan simpanan Tabung Haji untuk membeli rumah impian. Sehingga sekarang, kediaman tersebut siap dalam 40 peratus sahaja.

“Sampai bila saya dan pembeli lain kena tunggu? Saya bimbang dengan keadaan sekarang.
Naya pak akob.
apa nama projek ni?
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register