How to install wordpress manually ?

CG Sponsors




fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
Bulan lepas , aku dah install wordpress by fantastico .. So semasa aku nak install wordpress yg latest version , banyak sangat error ..terus aku remove wordpress utk domain tu.

So , bila aku nak install balik ... dah x boleh..kuar error nih..


The installation can not be completed:

- You cannot install more than one script in the root directory of a domain.

lepas tu , aku carilah tutorial nak install by manual...tp banyak kali aku buat , tak jadi2 jugak..

so , sesape yg terer camne nak install wordpress secara manual..Tolong ajar , takpun tolong installkan utk aku pun xpe... :D
 
Sponsored Post

antudegil

Active Member
Joined
Feb 25, 2006
Messages
1,790
Reaction score
103
Points
33
kemungkinan file installation dari fantastico tu still ade dekat root tu. ko dah make sure clean up everything dekat root ko tu?
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
kemungkinan file installation dari fantastico tu still ade dekat root tu. ko dah make sure clean up everything dekat root ko tu?
dia tak clean up tu, kalau pakai fantastico, slalu aku amalkan install mana2 cms kat dalam subfolder, tak kira lah gune manual ke atau fantastico, kalau nak jadikan main web site pon, redirect kan domain ke subdomain atau subfolder atau pon wat main page sbagai welcome page kat directory root, dan sediakan loader atau button utk access subdomain atau subfolder dalam main page tu...:)
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku dah check xde pon saki baki domain yg aku dah delete tu..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku dah ade hosting...hosting tu utk fazamania.com , so masalahnye skang nih bile aku install balik utk domaikusatulagi.com ...mcm citer kat atas lah..

so , kat ne aku patut install ?.. kat public html kah ? atau di www ?
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
aku dah ade hosting...hosting tu utk fazamania.com , so masalahnye skang nih bile aku install balik utk domaikusatulagi.com ...mcm citer kat atas lah..

so , kat ne aku patut install ?.. kat public html kah ? atau di www ?
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
Aku jarang gune fantastico nih.. Memang akan elakkan guna.. Susah nak trace database..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register