How to: Bypass windows 7 logon(login) welcome screen.

CG Sponsors




NaZa

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 8, 2009
Messages
3,787
Reaction score
86
Points
30
salam semua

di sini saya nak bagi kaedah bypass (kepada mereka yg tak suka dgn paparan windows 7 logon screen)

ikut step ni

1. klik start>>>all programs>>>acessories>>>run
taip control userpasswords2, kemudian tekan enter/ok

anda akan dapat inerface seperti ss dibawah:



2.Kemudian anda akan lihat pula interface seperti ss di bawah


Kalau windows anda ada ramai user, maka klik kepada user yg anda inginkan bypass itu,kemudian, sila 'untick' radio button "user must enter a username....." kat atas tu. seperti ss dibawah



3. kemudian ok.

4.done

5.jika ingin lakukan kepada user lain, maka ulangi step2 di atas.

p/s: step2 ini juga boleh dipraktikkan utk windows xp.
 
Sponsored Post

layanjelah

Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
1,270
Reaction score
119
Points
33
alamak...window 7 aku dah pening bila ikut step ni.bila on ldtop terus ke masuk ke akaun aku tanpa melalui login.lepas tu setting x boleh nak ke asal balik.jd org lain kalau buka ladtop ni terus ke akaun aku.cuba masuk utk system restore balik pun x dapat.padahal win aku ori.macam ne lak ni....~X(
 

NaZa

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 8, 2009
Messages
3,787
Reaction score
86
Points
30
alamak...window 7 aku dah pening bila ikut step ni.bila on ldtop terus ke masuk ke akaun aku tanpa melalui login.lepas tu setting x boleh nak ke asal balik.jd org lain kalau buka ladtop ni terus ke akaun aku.cuba masuk utk system restore balik pun x dapat.padahal win aku ori.macam ne lak ni....~x(
sebanya itulah tujuan tweak ini

how to: Bypass windows 7 logon(login) welcome screen.
kalu kamu nak kembali ke asal, just reverse the process
 

izack1981

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2007
Messages
10,380
Reaction score
61
Points
120
alamak...window 7 aku dah pening bila ikut step ni.bila on ldtop terus ke masuk ke akaun aku tanpa melalui login.lepas tu setting x boleh nak ke asal balik.jd org lain kalau buka ladtop ni terus ke akaun aku.cuba masuk utk system restore balik pun x dapat.padahal win aku ori.macam ne lak ni....~X(
sila reverse proses tu..klik user mana2 dan tick balik radio button "user must enter a username....." kat atas tu.
klik reset password dan buat le pass baru...

 
Last edited:

zakry

Fun Poster
Joined
May 3, 2010
Messages
725
Reaction score
1
Points
15
salam sy da try cara ni..
then masa login ade user lain..
user saya akaun saya saya login password xboleh nk masuk..
so mcmne nk wat..
tolong kawan2..
saya ikut step2 seperti diatas
 

zakry

Fun Poster
Joined
May 3, 2010
Messages
725
Reaction score
1
Points
15
tolong kawan2..
lappy sy terus xboleh nk login
 
Sponsored Post
Top
Log in Register