BTC USD 62,122.8 Gold USD 1,767.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hot news tentang akatsuki...

isz_shinigami

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2010
Messages
8,869
Reaction score
56
Points
80
Akatsuki gagal masuki orbit Zuhrah


2010/12/08

TOKYO: Saintis Jepun menyatakan alat pemantauan yang dihantar untuk misi dua tahun ke Zuhrah gagal memasuki orbit dan mungkin melewati planet itu.

Alat yang dikenali sebagai Akatsuki atau fajar itu dipercayai tidak menujah enjin secukupnya untuk memasuki orbit ketika ia mengampiri Zuhrah.

Agensi angkasa Jepun, JAXA, menyatakan ia masih berkomunikasi dengan alat itu.

Akatsuki yang dilancarkan pada 20 Mei lalu dicipta untuk memantau aktiviti gunung berapi di Zuhrah dan memberi data mengenai liputan awan, iklim serta petir di planet itu. - AP

sory klu astrok...:">:">

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/AkatsukigagalmasukiorbitZuhrah/Article
 
Sponsored Post

kizuro

Active+ Member
Joined
May 11, 2008
Messages
3,795
Reaction score
2
Points
25
la..aku ingat akatsuki naruto tadi..sampai masuk news..ahaha
 

faizk

Super Active Member
Joined
May 31, 2010
Messages
7,587
Reaction score
38
Points
70
igtkn akatsuki dh kalah dgn naruto
 

CL's

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
aikk??apasal lain aku komen lain yg kuar??

ada hackers ke??
sama ngan aku bro....
kat thread sebelah...
tgk post pokdin tu...
mcm hijack thread plak...
sape punye keje plak nie...
:eek::eek::eek:
 

musangpulutt

Active Member
Joined
May 1, 2010
Messages
2,097
Reaction score
63
Points
30
aik... apasal komen aku buleh hilang pulak.. thread ni jd gila ka apa?
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,954
Reaction score
617
Points
171
ader masalah thread ker??

tadi aku pun xleh bukak page yang aku nak...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register