Hospital di China cuai sahkan kematian lelaki

CG Sponsors




alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,410
Reaction score
256
Points
81
BEIJING: Sebuah hospital di barat daya China, tidak menjangkakan seorang lelaki yang cedera akibat kemalangan motosikal dan dihantar ke rumah mayat, masih hidup di dalam keranda, sehingga menimbulkan kemarahan di pihak keluarga mangsa.

Mangsa, Zhang Houming, 46, didapati masih bernafas dalam keadaan degupan jantung yang lemah dalam keranda ais di rumah mayat di bandar Neijiang, wilayah Sichuan, Jumaat minggu lalu.

Menurut laporan Global Times, keluarganya yang terkejut memanggil doktor dan ambulans, tetapi mangsa mati sejam selepas itu di hospital.

Katanya, keluarga mangsa menuntut pampasan AS$220,000 di atas kesilapan membuat pemeriksaan.

“Zhang diumumkan mati di tempat kejadian oleh kakitangan perubatan Hospital Perubatan Cina Neijiang. Sejurus selepas itu, mangsa dihantar ke rumah mayat.

“Kemungkinan jantung Zhang berada dalam keadaan terkejut ketika pemeriksaan doktor, tetapi degupan jantungnya menunjukkan pemulihan...ketika pemindahan,” kata akhbar itu dengan memetik pihak berkuasa bandar Neijiang. - AFP
 
Sponsored Post

hafiz89

Fun Poster
Joined
Jan 30, 2009
Messages
410
Reaction score
3
Points
15
kes ni dah byk berlaku...
kat us pun ad benda ni..tapi nasib baik x sempat tnm. merasa jugak la duk kat rumah mayat..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,197
Reaction score
1,099
Points
201
mungkin betul time exiden tu degupan dah x ada ... bbeberape min lepas tu .. ade balik degupan .... dapat la merasa masuk ke alam barzah kejap..
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
sedar2 dh ada kt rumah mayat...seram wooo..:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register