Honda CR-V baru 2019 lampu belakang memikat!!!pelbagai hadiah misteri!!!

CG Sponsors
stardiamond786

Active Member
Joined
Nov 11, 2015
Messages
1,171
Reaction score
0
Points
20
PROMOSI!!!PROMOSI!!!!PROMOSI!!!!

Testimoni Test Drive Pengguna/Driver:
Tidak pernah terlintas di fikiran penulis untuk menguji kenderaan utiliti sukan (SUV), Honda CR-V di laluan lasak.

Maklumlah, SUV ini mungkin sesuai untuk pemanduan di jalan berturap dan bukannya meredah laluan berpasir atau berlumpur. Biarpun ia SUV kegunaan urban, ia masih mempunyai karakter lasak yang belum diterokai sepenuhnya.

contact call/sms/whatsapp @ 011-39648098 @ email to [email protected]

Justeru, Honda Malaysia Sdn Bhd melakukan pandu uji di laluan ‘offroad' bagi membuktikan SUV itu tetap sesuai dengan aktiviti berkenaan.

Pemanduan lasak yang diadakan di Pulau Indah, Selangor baru-baru ini, membuatkan penulis seolah-olah memandu Honda CR-V seperti trak pikap. Ternyata kenderaan yang didorong pacuan semua roda itu memberi banyak manfaat bagi memenuhi keperluan gaya hidup pemiliknya sekiranya meminati aktiviti lasak.

Kemampuannya SUV itu terserlah apabila boleh menaiki bukit berpasir ketinggian kira-kira lima meter dengan mudah tanpa guna bantuan atau mengubah suai kenderaan.

Dengan bentuknya yang tinggi, laluan tidak rata serta berlopak juga tidak memberi sebarang ‘ugutan' kepada Honda CR-V ini. Paling mengejutkan, penulis dan rakan media lain diberi peluang memandunya di kawasan lapang yang dipenuhi air untuk mengendalikannya dengan mengambil selekoh secara agresif.

Laluan licin yang berair itu masih lagi membuatkannya stabil serta memberi cengkaman terbaik. Kestabilan itu berpunca daripada sistem suspensi yang sesuai dengan semua keadaan jalan dan ditambah pula Bantuan Kestabilan Kenderaan (VSA) bagi pengendalian lebih mantap.

Selepas ‘melanyak' kenderaan itu seperti memandu trak pikap, Honda CR-V yang dipandu penulis masih lagi boleh beroperasi dengan baik tanpa mengeluarkan bunyi misteri.

Ia juga masih tidak memberi sebarang masalah ketika meluncur laju, malah boleh bersaing dengan kenderaan kategori sedan lain di lebuh raya.

Setakat 150 kilometer sejam (km/j), jenteranya masih stabil tetapi tahap penggunaan bahan apinya tinggi maka boleh dikatakan tidak menjimatkan.

Bagi penulis, wajah Honda CR-V generasi terbaharu ini menampilkan imej eksklusif dan futuristik dengan rekaan pada garis badan yang beralun. Penampilan itu ternyata memberi tanggapan terbaharu bahawa jentera ini menyelit sedikit imej premium untuk setanding SUV keluaran Eropah.

Menyentuh sedikit ciri keselamatannya, jentera ini dianggap terbaik dalam kelasnya selepas penulis sendiri melihat ujian pertembungan di antara Honda CR-V dan Honda Fit dengan berkelajuan 50 km/j ketika mengunjungi Pusat Penyelidikan & Pembangunan (R&D) Honda di Tochigi, Jepun pada penghubung tahun lalu.

Hasil daripada pelanggaran itu, kedua-dua bahagian hadapan tampak remuk tetapi kerangka ruang kabin masih lagi utuh bagi melindungi penumpang dalam ruang kabin.

Ternyata, Honda CR-V tidak sahaja sesuai dipandu di laluan lasak, juga melindungi pemandu dan penumpang secara maksimum.

CR-V 4WD
BULANAN SERENDAH:
90% loan : RM 1765 /9 tahun
100% loan : RM 1979 /9 tahun

contact call/sms/whatsapp @ 011-39648098 @ email to [email protected]

INTEREST BANK TERENDAH DI PASARAN
The 5th generation CR-V was launched in two variants namely a 1.6litre i-DTEC diesel turbo engine for the first time with a shift-by-wire nine speed automatic transmission and a 2.4 litre DOHC i-VTec engine with a CVT(continuous variable transmission)

It has seven seats in three rows,with various configuration options and a hands free powered tailgate which can be opened by simply moving your under the rear bumper.

There are air-cond vents for second and third row occupants,dual zone automatic air conditioning,a powered driver's seat and LED headlights and tail lights.

Other features include a Driver Attention Monitor that alerts the driver on the TFT Meter and with a vibration alert through the steering wheel,Agile Handling Assist,Honda LaneWatch camera system,electric parking brake and automatic brake hold.

It also has a seven-inch touch-screen audio system that is Apple CarPlay compatible.

contact call/sms/whatsapp @ 011-39648098 @ email to [email protected]

MODEL LAIN PUN ADA (CIVIC,ACCORD,CITY,ODYSSEY,CR-V,HR-V,ALL NEW BR-V)

# CTOS DAN CCRIS yang dah clear pun layak(kena tunjuk report dari Bank Negara Malaysia).
# Kakitangan kerajaan layak mohon
# Bekerja sendiri dengan dokumen SSM dan bank statement pun layak
# Lepasan graduan layak mohon walaupun sebulan
bekerja

Hanya serahkan salinan
Untuk INDIVIDU:
# IC
# Lesen memandu
# 3 bulan penyata gaji
# 3 bulan penyata bank
# Offer letter (graduan)
# Diploma (graduan)

Untuk KERJA SENDIRI:
-copy IC DAN LESEN.
-Latest form B / EA or EPF statement
-SSM syarikat.
-bank statement 6 bulan terkini syarikat.

Untuk Syarikat
-Latest 6 months company bank account statements
-Form 9, 24, 49 for private limited company (Sdn
Bhd)
-Latest audited account
-Memorandum & Article of Association

SKIM GRADUAN(BANK ISLAM):
- I/C
- Lesen
- Slip Gaji 1 bulan
- Bank statement 3 bulan
- Surat Tawaran Kerja
- Diploma/Degree Cert

contact call/sms/whatsapp @ 011-39648098 @ email to [email protected]
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,136
Reaction score
535
Points
171
underpower... naik bukit pun merangkak... myvi bini aku lg pickup
 

Ham

Fun Poster
Joined
Feb 16, 2006
Messages
597
Reaction score
8
Points
15
bentuk lebih kuirang sama dengan yang lama
 
Sponsored Post
Top
Log in Register