BTC USD 59,736.5 Gold USD 1,801.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

` HOMOSEKSUAL - Mari Bincangkan Di Sini..

Homoseksual - Apakah Penyumbang Kepada Gejala Ini?


  • Total voters
    0

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
salam 1 malaysia dan selamat sejahtera kepada semua warga CG..

oleh kerana ada di kalangan forumer terdapat percanggahan pendapat tentang isu homoseksual (GAY DAN LESBIAN) mengenai gaya hidup, punca mereka terlibat dalam homoseks, dan ada juga pendapat bernas utk mengatasi atau memulihkan mereka, dengan ini saya menukar tajuk thread ini kepada HOMOSEKSUAL - Mari Bincangkan Di Sini

thread ini akan menjuruskan kepada perbincangan diskusi tentang ;-
1. Homoseks - siapa mereka? golongan vip? remaja? pelajar?
2. Homoseks - punca mereka jadi homo? adakah sebab mereka di zalimi? nak salahkan siapa?
3. Homoseks - hukum mengenainya
4. Homoseks - benarkah ianya semulajadi atau kerana nafsu?
5. Homoseks - cara terbaik mendidik mereka?
6. Homoseks - ada jalan keluar?
7. dan lain-lain yg dirasakan perlu utk di bincangkan ..

harap perbincangan ini sihat dan tiada unsur politik di campur adukkan.. walupun sedikit lucah tapi harap semuanya berfikiran terbuka.. :p sesiapa ada berpengalaman dan berkawan dengan golongan homoseks, pendapat atau komen anda amat kami alu²kan di sini.. sekian terima kasih.. :D



aku tak tau nak cakap apa dah.. kalu bangsa dan agama lain aku tak kisah.. amaat memalukann!! bangga betul dia tunjuk pic kat fb :(scam :(scam :(scam


Clip_6.jpg


http://www.facebook.com/kokosterra


Clip_7.jpg


http://www.facebook.com/rio.love.koko




partilesbian.jpg


i6632_lesbian.jpg


1746483944_125aeada16_o.jpg




antara komen dari warga CG kita di sini

muntah oleh abam tofic kita :))

projectile-vomit-vomit-1915jpeg.jpg


nie baru betoi muntah gay
sbb kaler pink :))

refer kisah nabi lut AS tentang kisah hubungan sejenis pada zaman umatnya kat sini http://www.e-bacaan.com/sudut_pn07.htm

konon2 semulajadi nafsu confuse
at least kena depa cuba berubah
kalau dah tau diri tu lapaq batang
cari la solution, kalau yg muslim tu dari segi islamic solution
nie dok bertenyeh dgn geng2 yg sama2 lapaq batang
sampai bila nak berubah?

secebis zarah pon aku tak percaya nafsu tak bule diubah

itu lah yang edjal maksudkan ..kdg-kdang kesian gak kat meka niee ...(bukan nak sokong plak ) tapi naluri mereka dah jadi mcm tuee ...suka pada laki .. Puncanya kena tahu jugak .edjal harap dengan ada tread sebegini ...dapat kita mencari solusi yang bernas dengan masalah mereka ini ,,, janganlah pula nak bergaduh cakap bela GAY ker atau Menentang GAY ker ...

kerana semua tahu HARAM itu JELAS , HALAL itu JELAS . Maka gunakan lah ruang diskusi ini dengan sebaik yang mungkin ...

p/s : that y ,edjal cakap tadi bersetuju dengan komentar salah seorang forumer dalam tread ini .

wallahuhalam

bnyak cara..dri segi debat agama..mengajar agama,kitab,motovasi dan sbginya...pelbagai cara...x brape berkesan jgk..yg terakhir sekali tok guru aku dgn bantuan pihak keselamatan bwk 3 org bdk gay tu naik perahu pegi tengah laut..terbalikkan perahu kan dan rescue diaorg..buat seolah2 mereka berdepan maut le...akhirnya mmg berjaya..mereka insaf gile2..siap menangis2 takutkan azab Allah..ye la berada diambang maut sape x insaf kan..tp kaedah ni mmg bahaya le..sebelum buat mcm ni tok guru aku tanya pendapat parents diaorg dulu..parents diaorg yg bersungguh2 srh guna kaedah ni..hati mereka hnya nak lihat anak2 mereka kembali ke pangkal jalan....

dr td aku dok baca ko ngan klviper dok kata kita kena memahami jiwa gay ni...hehehehehe

so cerita la kat sini..

persoalan aku..perlu kah kita layan pemasalahan jiwa fcuk mereka:))

cara nak setle aku dah post kat atas..aku tak nampak penyeselaian yg lain kecuali dengan ALQURAN dan SUnnah...

bg aku..jawapan bg masalah mereka ni senang je..

ikut nafsu..takda IMAN...benda lain hanyala penyedap cerita kunun2 jiwa mereka kacau...

sakit mereka : nafsu, takda IMAN

ubat mereka : ISLAM

apa itu ISlam..sangat luas..paling senang..balik semula pada Pencipta....kenapa kalah ngan nafsu..sebab kita jauh mengingati Pencipta...penyucian hati itu boleh mematikan hawa nafsu..dengan cara apa? hanya dengan zikir..sapa boleh bimbing? org yg Iman nya tinggi...

aku jawab soklan kalo jadi kat anak sendiri..bawa kat sekolah pondok..atau cari tok guru..atau sekolah pemulihan Islam..taknak pergi..paksa..kalo sampai kena ikat pun..kita ikat...disana adala cara kaedah memulihkannya...insyaAllah..tidak ada sakit yg tidak ada penawar kecuali mati.:)cgrock

ituyg aku tak faham mereka2 ini...nak jugak memahami..:D

benda ni tak perlu nak faham2 dah..ini soal agama, iman, hukum hakam, kemudaratan pada masyrakat, tak perlu ada tolenrasi dgn perkara begini...dengan istilah nya kita "pancung" habis..
wujudkan satu pusat tahanan untuk golongan laknat..selagi tak berubah..selamnya dlm pusat tu...kurung mereka bilik sorang2 dlm pusat...pagi2 kawat..belajar agama..paksa hafal..tak dapat hafal, sebat, petang kawad, mlm mengaji lagi..sampai mereka penat..sehingga kan mereka tak dapat fikir pun tentang "batang masuk punggung".

org yg cuba nak memahami ni..ikut cara barat...ikut sangat kafir ni..terang2 AlQuran kita ada..mahu apa lagi.

Homoseks adalah antara maksiat besar yang pernah Allah turunkan azab terus ke muka bumi, itulah "keistimewaan" homoseks ini. Sejarah Islam membuktikan kaum yang membiarkan & mengamalkan homoseks mendapat pukulan maut terus dari Allah S.W.T.

Sebab tak mahu berubah. Dlm Al-Quran, Allah berkali2 suruh Taubat. Kalau tengok ayat Sesungguhnya Allah itu maha Pengampun, memang banyak sangat. Itu menunjukkan jalan ke Neraka @ Syurga adalah pilihan kita sendiri.

kalau ikut hukum Islam golongan gay dan lesbian ni hukumnya ialah dibakar hidup2 atau pun dibunuh kemudian mayatnya dibakar. Jenayah homoseksual ni tidak sama dengan jenayah zina oleh itu hukumnya pun berbeza. Hanya dengan pelaksanaan hukum Islam je jenayah ni akan dapat dibanteras.

Golongan homoseksual ni adalah golongan yang hatinya sakit. Hati mereka tidak dapat membezakan yang mana fitrah dan yang mana nafsu. Sebab itu mereka selalu mendakwa nafsu songsang mereka itu sebagai fitrah kejadian mereka. Bagaimana hati mereka boleh sakit? Ia terjadi apabila mereka tidak lagi merasakan Allah sebagai Al-Akbar, sebagai Al-Malik yang Maha berkuasa dalam seluruh kehidupan manusia. Mereka menjadikan nafsu mereka sebagai tuhan dan sekaligus mensyirikkan Allah SWT sebagai satu-satunya tuhan yang wajib disembah.

Selalunya mereka yang tidak menjaga apa yang masuk ke dalam badan mereka sama ada halal atau haram adalah golongan yang cenderung mendapat penyakit hati. Setiap maksiat atau kekufuran yang dilakukan akan menggelapkan hati sipelakunya dan setiap daging yang tumbuh dari sumber yang haram maka nerakalah tempatnya.

Golongan ini adalah golongan yang dilaknat Allah SWT dan Rasul-Nya. Dan mereka tidak berhak mendapat simpati dari muslimin yang beriman selagi mereka tidak bertaubat.


salam, saye sokong!!
setelah bace sume ni..sy terpanggil nak share story mengenai darah keturunan sendiri..tujuan sye bukan nak mengaibkan keturunan sy..just sharing je..

Dia diliwat mase budak2 lagi, takut dan dipakse sehingga ambil jln utk larikan diri..then masuk sek asrama, perkara hitam tu terjadi lagi bila senior die buat pada die..then bile sambung blajar di u, die pulih disebabkan tiada yang seangkatan dgn dia.but at the end, it happen bile kwn terlalu rapat..after that die bercinta ngn "kwn"nye tu..

kami semua puas nasihat dan pujuk, but degil..ttp kate itu bukan yang die nak dlm hidup..die nak org take care kat die..after that, his lover di takdirkn oleh Allah meninggal dunia..selepas tu, dia baru mula tersentak about Islam.
first step die pg umrah dalam usia 23thun, selepas tu die pindah bg elakan berjumpe dengan kaum sendiri..even kami semua pun die xnak jmpe...rupa2nye die berhijrah utk mendalami ilmu agama.tp die jujur nafsu tu akan dtg tetibe bile xdikawal..pde mulanye die lanc*p je, bile dah kuar, feeling tu hilang..

alhamdulillah, skrg die dah kembali kpd keluarga dan dah berumah tangga..rahsia die adalah SEORANG AYAH DAN IBU dan isteri..

ayah dan ibu cube dekati hati die, fahami dia dan sambil tu ceritakan, bimbing ttg al-quran, kelebihan dan kenikmatan disyurga, nikmat ada anak soleh dan nikmat mati dalam keimanan..insya Allah..Isteri dia pun tahu titik hitam dia, tp very supportive.

setakt itu sje yg mampu sy kongsi.(dh mcm blog pulak)
sbb sy dah b'jnji pada sidia xnak cite, but cume share org yg paling rapat dlm hidup sye..

wallahua'lam..
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
wwweeeeekkkkkkkkk.........bbbluuueeeekkkkkkkkkk........muntah darah......
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
nak muntah mintak simpang weeeeiiii :-&:-&:-&:-&
 

taufic

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
to bi.. cayang baru alek keja penat la bi..kalau ada bi kan besh bole manja2 kat bi.. cayang terlalu rendu cangat.. i love u

kah kah kah kah
mcm geli geleman aku nak taip nie :))
 

usahOne

Super Active Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,192
Reaction score
11
Points
65
hip hip horey msia boleh..........mari kita kata yes pd krajaan krn nak membuka hub hiburan yahoo bg anak2 melayu rosak dan lalai dr mengingati Tuhan ini yg mrk nak..yahoooooooooooooo
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register