Home Renovation (ubahsuai rumah)

CG Sponsors




darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Salam
Ada sesiapa sini menceburi bidang ni takk???bukan utk projek2 besar..tapi cuma rumah-rumah taman je..seperti
Mengecat rumah,pasang tile,repair jamban,betulkan kipas..

Boleh tak share pengalaman dan ilmu pengetahuan tentang bisnes ni...risikonya macam mana...nak dapatkan bahan murah camne..

terima kasih kepada yg sudi berkongsi
 
Last edited:
Sponsored Post

Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
u kena pegi kursus dengan CIDB untuk belajar cara buat keja2 tu..
Kerja2 ni perlu kemahiran.. Risikonya tak tinggi sgt pasal kt cuma charge upah kerja ja.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
u kena pegi kursus dengan CIDB untuk belajar cara buat keja2 tu..
Kerja2 ni perlu kemahiran.. Risikonya tak tinggi sgt pasal kt cuma charge upah kerja ja.
CIDB kursus lain ke..pernah pergi utk dapatkan green card je..tak tahu pula ada kursus2 yg lain
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
ada sesiapa lagi yg ada info berkenaan dengan bisnes ni?
 

Astarguy

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2009
Messages
598
Reaction score
9
Points
15
CIDB memang ada buat training untuk kerja2 kemahiran nie. Kalau u senang leh lawat CIDB kat jalan chan sow lin, kl. Tengok dorg belajar cara buat kerja dgn teknik yg betul.
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
mmg bidang ni menjanjikan pulangan yg baik jika diuruskan ngancara yg tepat dan berhemah..

bg kerja2 yg DK senaraikan tu sememangnye byk sub2 yg bole dan bersedia nak grab peluang dr empunye projek..

rasenye thread contractor dan social group contractor mmg sesuai kalau DK join..
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
aku ada sejumlah pekerja indon yg bersedia utk kerja2 ni..diorang minta aku carikan projek..tu yg aku nak study dahulu bisnes ni..target rumah-rumah je bukan tender2 besar.
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
aku ada sejumlah pekerja indon yg bersedia utk kerja2 ni..diorang minta aku carikan projek..tu yg aku nak study dahulu bisnes ni..target rumah-rumah je bukan tender2 besar.
kebetulan plk kita ada mmbr indon yg yg mntk crkkan projek.

Ada jgk dpt projek tu tp takut je ngan polis yg buat roadblock

tgk semacam je ..... klu nak buat make sure diowang ada permit

dan klu blh buat kerja2 kat kaw. setempat je
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
kebetulan plk kita ada mmbr indon yg yg mntk crkkan projek.

Ada jgk dpt projek tu tp takut je ngan polis yg buat roadblock

tgk semacam je ..... klu nak buat make sure diowang ada permit

dan klu blh buat kerja2 kat kaw. setempat je
huh yeke...hehe kebetulan betul...alhamdulillah permit,dan permit pelepasan majikan diorang pun ada..tapi nak tahu je tentang2 kos dan risiko dalam bisnes ni dulu baru berani nak run
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
huh yeke...hehe kebetulan betul...alhamdulillah permit,dan permit pelepasan majikan diorang pun ada..tapi nak tahu je tentang2 kos dan risiko dalam bisnes ni dulu baru berani nak run
mmg blh untung

bayar upah baru bp inggit

satu lagi kalau layan baik sure lagi untung ...

diowang ni mslh transport je .... brg semua kita beli
 
Sponsored Post
Top
Log in Register