Hobi aquarium plants

Recommended Brokers


cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,142
Reaction score
602
Points
161
CO2 optional dan cost hobi ni mahal masa nak start aje.
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
 
Sponsored Post

aiman

Active Member
Joined
Apr 19, 2006
Messages
1,893
Reaction score
1,356
Points
101
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
takde minimum, saiz kecik pun boleh jadi gempak kalau kretif :D
 

acHnuLL aDnan

Active+ Member
Joined
Oct 9, 2008
Messages
4,856
Reaction score
13
Points
35
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
kalau untuk newbies..better setting tank yang kecik dulu..
kos pun rendah.

-tank
-soil (tanah utk aquascape)
-batu @ kayu
-filter
-pokok

kalau untuk sape2 yang dok area KL saya suggest pegi aquascape malaya. Kedai tu kt setiawangsa. dorang akan ajar dari A-Z dan anda akan boleh bawak balik 1 tank yang dah siap. :D:D
 

Hayy

Super Active Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
6,056
Reaction score
55
Points
70
Ak ada buat aquascape ni.
Cntik mmg cntik..
Tp jenuh nak maintain..
Brpa bulan je leh tahan. Huhu.
Ak stop lepas soil tu mcm ada cacing2..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register