Himpunan teknik teknik loan ASB

CG Sponsors




Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
554
Reaction score
28
Points
30
OD dulu ada commitment fee.. kita kena charge utk jumlah yg tak pakai.. lepas tu bank tak charge dah commitment fee ni.. tak tahu la pulak kalau sekarang masih ada fee ni
 
Sponsored Post

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,272
Reaction score
45
Points
130
loan asb2 dah boleh refinance..4%
kuota limited
 

aviecena2020

Freshie
Joined
Jan 16, 2013
Messages
40
Reaction score
3
Points
11
Salam geng
Aku amik loan 200K.
Tenure loan 25thn.
Dah bayaq 7thn.
Bank call suruh refinance..
1st time dengaq refinance asb loan.
Rasa cam skeptical.
Surrender value rm24K.
Ok ka amount surrender value ni?
 

Duit Tepi

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2013
Messages
554
Reaction score
28
Points
30
Salam geng
Aku amik loan 200K.
Tenure loan 25thn.
Dah bayaq 7thn.
Bank call suruh refinance..
1st time dengaq refinance asb loan.
Rasa cam skeptical.
Surrender value rm24K.
Ok ka amount surrender value ni?
Minta bank turunkan rate lagi la.. refinance rugi sbb mula semula
 

aviecena2020

Freshie
Joined
Jan 16, 2013
Messages
40
Reaction score
3
Points
11
Minta bank turunkan rate lagi la.. refinance rugi sbb mula semula
Ingat nak amik sebab dpt cashback 24K tu.
Simpan dlm bank persatuan,etc
Aku refinance follow baki tenure loan asai.
Installment tambah sket.
Before refinance:rm1177
After refinance:rm1285 (plan nak amik)

Kalu nak rendah lg, kena tmbh lg 5 thn:rm1104
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,249
Reaction score
259
Points
131
loan asb2 dah boleh refinance..4%
kuota limited
loan aku dah jadi interest 3.65%..
bulan 5 dah request utk jual balik tapi Maybank x jual2 lagi..
rasanya klu stay pon ok juga..
 
  • Like
Reactions: i4u

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,229
Reaction score
545
Points
171
loan aku dah jadi interest 3.65%..
bulan 5 dah request utk jual balik tapi Maybank x jual2 lagi..
rasanya klu stay pon ok juga..
stay shaja lah...sbg pelaburan jangka panjang.. aku sejak 40an ni.tak minat dah nak kaya cuma nak... tambah bin* shj
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,272
Reaction score
45
Points
130
loan aku dah jadi interest 3.65%..
bulan 5 dah request utk jual balik tapi Maybank x jual2 lagi..
rasanya klu stay pon ok juga..
Wah rendah tu, asb1 ye? So far plg rendah pnh tgk 3.55%..dgr cte mcm ade nk trun lg opr?:D
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,249
Reaction score
259
Points
131
stay shaja lah...sbg pelaburan jangka panjang.. aku sejak 40an ni.tak minat dah nak kaya cuma nak... tambah bin* shj
tgk laa dulu..klu Maybank teruskan juga, aku trima je laa..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register