Himpunan teknik teknik loan ASB

CG Sponsors




mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,133
Reaction score
535
Points
171
bulan lepas masuk rm473 untuk invest 3 bulan.. ok lah... dpt
 
Sponsored Post

eureka9092000

Fun Poster
Joined
Jun 29, 2012
Messages
121
Reaction score
3
Points
15
Nak bertanya tentang pusaka ASB:

Ada sesiapa pernah menuntut pusaka asb?
Dah 2 bulan saya hantar semua borang tuntutan pusaka bersama dengan surat kuasa dari pejabat tanah dan galian ke asnb, sampai sekarang tak selesai lagi. Lama betul asb uruskan pusaka ni, sepatutnya takde masalah sebab dah ada surat kuasa pembahagian dari mahkamah pejabat tanah dan galian.

Dah email, tanya kat fb messenger, takde respon. Call tak berjawab. Memang asnb ni kurang efektif berbanding TH dan kwsp.
 

ejay_330

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2009
Messages
306
Reaction score
8
Points
15
rakan2 yg budiman sekalian..ada tak cara utk bank luluskan asbf 1juta sekaligus?jika kita yakinkan bank dengan membayar trus installment setahun(anggaran 72k) loan 1juta tersebut..adakah bank akan pertimbangkan..tamaknye aku..muahahahihihuhu..😅😅😁
 

macellsprvive

Active Member
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,553
Reaction score
287
Points
41
rakan2 yg budiman sekalian..ada tak cara utk bank luluskan asbf 1juta sekaligus?jika kita yakinkan bank dengan membayar trus installment setahun(anggaran 72k) loan 1juta tersebut..adakah bank akan pertimbangkan..tamaknye aku..muahahahihihuhu..😅😅😁
Ingatkan Asbf maximum RM200k utk seorang individu?
 

blankoguy85

Super Active Member
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,561
Reaction score
64
Points
70
Nak bertanya tentang pusaka ASB:

Ada sesiapa pernah menuntut pusaka asb?
Dah 2 bulan saya hantar semua borang tuntutan pusaka bersama dengan surat kuasa dari pejabat tanah dan galian ke asnb, sampai sekarang tak selesai lagi. Lama betul asb uruskan pusaka ni, sepatutnya takde masalah sebab dah ada surat kuasa pembahagian dari mahkamah pejabat tanah dan galian.

Dah email, tanya kat fb messenger, takde respon. Call tak berjawab. Memang asnb ni kurang efektif berbanding TH dan kwsp.
sebab tu ASB buat mcm KWSP kot.. letak penama siap2.. dan ada cas2 tertentu..
yg tu lebih mudah agaknya nk claim..
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,696
Reaction score
2,059
Points
176
Nk buat atas nama sape 1 juta tu? Bole wassap sy bang.. nnt sy tgkkan 0102320234
 

rheumatoid

Fun Poster
Joined
Oct 21, 2009
Messages
658
Reaction score
15
Points
15
nak tanya..Lasb saya max 200k..pastu tgk kat myASB > unit boleh dibeli rm70k...jadi saya pun beli la unit yang boleh dibeli tu..
saya masukkan lumpsum rm70k harini.. bijak ke x bijak cara saya ni..atau mcm mana? mohon ajar tuan
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,437
Reaction score
1,003
Points
151
mengarut lah loan ASB ni. dividen makin turun. interest bank je yg tetap. bank juga buat duit. ko bayar installment tiap2 bulan, mostly pergi kat interest je utk 10 tahun pertama. ciput je pergi kat pokok.

jauhi loan bila nak melabur.
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,133
Reaction score
535
Points
171
mengarut lah loan ASB ni. dividen makin turun. interest bank je yg tetap. bank juga buat duit. ko bayar installment tiap2 bulan, mostly pergi kat interest je utk 10 tahun pertama. ciput je pergi kat pokok.

jauhi loan bila nak melabur.
riba bank semuanya.. cuma tukar nama shj.. jgn jadi hamba bank.. aku dah bebas loan2 ni
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,437
Reaction score
1,003
Points
151
riba bank semuanya.. cuma tukar nama shj.. jgn jadi hamba bank.. aku dah bebas loan2 ni
doakan saya juga bebas dari jadi hamba bank seperti tuan. rumah pun utk duduk sendiri bolehlah ambik loan. kalau utk investment, baik jangan lah. seksa hidup.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register