Himpunan teknik teknik loan ASB

Recommended Brokers


Sponsored Post

!rF4N

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2012
Messages
654
Reaction score
9
Points
18
Banker cimb saya kenal dah sahkan.. status restructure dalam ccris
hmm.. tak tau lah. yg officer td ada call KL utk pengesahan dimaklumkan bukan structure loan. kalau structure loan dah tentu installment loan makin murah dan masa makin panjang. yg kawe paham dia tulis revised rate. tak de pun pasal restructure loan.

ntah sapa betul sapa salah.. sumber masing2 keja cimb. tapi lain2 pendapat. nanti nak tanya officer bank lain plak.
 
Last edited:

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,688
Reaction score
2,055
Points
0
Location
Mutiara Damansara
hmm.. tak tau lah. yg officer td ada call KL utk pengesahan dimaklumkan bukan structure loan. kalau structure loan dah tentu installment loan makin murah dan masa makin panjang. yg kawe paham dia tulis revised rate. tak de pun pasal restructure loan.

ntah sapa betul sapa salah.. sumber masing2 keja cimb. tapi lain2 pendapat. nanti nak tanya officer bank lain plak.
Haha.. mujur asbf.. ape2 dpt je terminate.
Kena buktikan je.. xpyh ikut ckp sape2..
 

-Ahmad87-

Fun Poster
Joined
Dec 10, 2010
Messages
871
Reaction score
84
Points
28
Saya hari tu pergi branch dan ditawar untuk revised rate. Bila tanya lebih mendalam, memang terminate dan reapply. Tapi mereka sebut, "nak revised rate tak? "
 

Khai1502

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2015
Messages
138
Reaction score
22
Points
0
Mungkin, dividen asb x leh cover loan installment kot pada banker. Maybank pun x buat untuk asb2i sekarang ni, maybe sebab dividen sikit sangat, maklumlah yg buat loan pun 30-an keatas :(
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,533
Reaction score
261
Points
83
Saya hari tu pergi branch dan ditawar untuk revised rate. Bila tanya lebih mendalam, memang terminate dan reapply. Tapi mereka sebut, "nak revised rate tak? "
patut la installment bulanan lgi tinggi dari yg sebelum. pndai trick juga banker ni rupanya...:))
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,688
Reaction score
2,055
Points
0
Location
Mutiara Damansara
Mungkin, dividen asb x leh cover loan installment kot pada banker. Maybank pun x buat untuk asb2i sekarang ni, maybe sebab dividen sikit sangat, maklumlah yg buat loan pun 30-an keatas :(
Saiz fund 10bil dah penuh bro.. sbb tu xleh jual dah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register