Himpunan teknik teknik loan ASB

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 12 23.5%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 3 5.9%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 23 45.1%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 16 31.4%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 12 23.5%
Sponsored Post

!rF4N

Fun Poster
Joined
Jan 10, 2012
Messages
654
Reaction score
9
Points
0
tak yah terminate lagi. actually ada cara utk reducekan rate 5.35% & 5.45% bagi yg dah ada loan ngn cimb.

kawe malas nak royat lagi la kat sini sebab BELUM sohih lagi. Tunggu la kawe update plak nanti kalau-kalau MENJADI teknik ni.
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
 

Attachments

Hayy

Super Active Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
6,043
Reaction score
53
Points
48
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
Boleh yea adjust cmni..
Banker xde bg tau plak.
Just suruh ttup n apply balik je..
 

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,324
Reaction score
388
Points
0
Pro dan contra... Terminate lasb cimb bln lepas, bln ni potong lg.. Bln 3 tak tahu lah, dpt ke tidak terminate.. Mcm xbg jer terminate
 

Hayy

Super Active Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
6,043
Reaction score
53
Points
48
Pro dan contra... Terminate lasb cimb bln lepas, bln ni potong lg.. Bln 3 tak tahu lah, dpt ke tidak terminate.. Mcm xbg jer terminate
Lepas terminate apa planning tuan. Normal saving ke?
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,533
Reaction score
261
Points
83
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
interest diturunkan tapi installment bulanan naik...kenapa jadi mcm tu pula? ceciter....:-?
 

alphaOne

Super Active Member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
7,688
Reaction score
2,055
Points
0
Location
Mutiara Damansara
updated :

dah dapat offer letter dari cimb utk turunkan interest rate.
dari 5.35% ke 5.00%. installment ada naik lah sket.

kawe ada tanye gak officer cimb. ada effect ke ngn ccris. dia cakap tak de. pasal kawe hanye nego rate bukan buat restructure loan. bab ni nanti update plak lepas kawe accept offer letter ni.
kot2 ada ternampak 'c' dlm eccris.

so far bagi kawe ini keputusan terbaik bagi diri kawe.
nak terminate loan sediada dan beralih ke offer yg lebih rendah rasa rugi lah plak sebabnya installment jadik lebih tinggi disebabkan faktor umur dan tempoh loan jadi pendek.
Ape2 nnt abam update kt sini ya.. thanks
 
Sponsored Post
Top
Log in Register