Himpunan amalan utk masuk MANA2 SYURGA dan DIHARAMKAN NERAKA (buatlah setiap hari).

CG Sponsors




Sponsored Post

Umah Emas

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2012
Messages
274
Reaction score
50
Points
20
Sama2 kita beramal setiap hari.

bookmark and amalkan.
Mari kita beramal sambil m'harapkan rahmat dan kasih sayang Allah.
 
Last edited:

adisman

Active Member
Joined
Apr 30, 2013
Messages
1,043
Reaction score
106
Points
33
Ada tak amalan sunnah RASULULLAH untuk ttpkan iman dan amalan kita..spt solat...
Solat ni yg byk teman lalai
 

Umah Emas

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2012
Messages
274
Reaction score
50
Points
20
Ada tak amalan sunnah RASULULLAH untuk ttpkan iman dan amalan kita..spt solat...
Solat ni yg byk teman lalai
1/ Bersuci (mandi, bersugi etc) sambil berwudhuk. Kemudian solat.
2/ Berdamping dengan orang yg baik2 ,jenis solat etc.
3/ Byk berdoa & ightifar, zikir lepas solat.
4/ Tidak makan berlebihan dan yg menjadikan ngantuk utk beribadah.
5/ Tidak lalai dgn hal2 dunia dan sentiasa ingat Allah.
6/ Sentiasa sedar Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui.

PS 1/ Nak tetapkan iman kena amalkan semua kewajiban2 (puasa solat dll).

PS 2/ Rasa takut pada Allah (akan pembalasannya jika lakukan dosa).

PS 3/ Zikir dan selawat sebanyak yg mampu spt tiada esok.

PS 4/ Print amalan2 di thread ni dan letak kertas2 tu di dompet, meja, pintu, malah di katil (atas bantal) kalo nak ingat sblm & selepas tidur.
 
Last edited:

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,298
Reaction score
893
Points
121
Kalau bab rezeki,rajin org beramal..wahabi pun x ckp bidaah..hahaha..
 

Umah Emas

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2012
Messages
274
Reaction score
50
Points
20
Pahalanya Berterusan Walaupun Pelakunya Sudah Meninggal Dunia.

Tolong sebarkan
himpunan amalan2 terpilih ni.
Di facebook, dll.

Muslimin dan muslimat,
sama2 kita buat amal jariah :)
 

Umah Emas

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2012
Messages
274
Reaction score
50
Points
20
updated kat post 2
VERSI INTERNATIONAL pun ada :)
 

Umah Emas

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2012
Messages
274
Reaction score
50
Points
20
Semoga Allah merahmati kita semua.
Aaaminn...

Selawat jangan tinggal.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register