Hidup Ini Penuh Dengan Peniagaan

CG Sponsors
k_barus

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2009
Messages
536
Reaction score
45
Points
20
1. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah DIRECT MARKETING.

2. Anda dan rakan ada terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Rakan anda berjalan ke arah Gadis tersebut, menunjuk ke arah anda berkata, "Dia seorang yang kaya. Kahwinilah Dia".
Ini ialah PENGIKLANAN

3. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan dapatkan nombor telefonnya. Keesokkannya anda menelefon Gadsi tersebut dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah TELEMARKETING.

4. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda bangun, membetulkan tali leher, ambilkan air dan berikan kepada Gadis tersebut dan berkate "Saya seorang yang kaya. Boleh kahwini saya?".
Ini ialah PUBLIC RELATIONS

5. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Gadis tersebut berjalan kearah anda dan berkata "Awak seorang yang kaya. Boleh kahwini saya?".
Ini ialah BRAND RECOGNITION

6. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya". Lalu beliau memberi satu penampar ke muka anda.
Ini ialah CUSTOMER FEEDBACK.

7.Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya". Lalu beliau memperkenalkan suami beliau.
Ini ialah DEMAND DAN SUPPLY GAP

8. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan sebelum anda berkata apa-apa, seorang lelaki datang dan mengata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah MARKET COMPETITOR

9. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan sebelun anda berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya", Isteri anda datang.
Ini ialah PERCUBAAN MENDAPATKAN MARKET YANG BARU.
 
Sponsored Post

geniusneuro

Banned
Joined
Nov 1, 2008
Messages
19,775
Reaction score
7
Points
115
wakakakak~~ dak2 business sesuai pakai terms2 ni semua
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
number 9 tu takleh tahan tul....:eek::eek::eek::eek:
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
hehehee boleh tahanla walaupun mula2 tak paham :p
 

Mr DoN

Active+ Member
Joined
Dec 17, 2008
Messages
4,218
Reaction score
105
Points
33
no 9 tu yg bahaya tu.. :))
 

qai

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2008
Messages
2,928
Reaction score
1
Points
25
bleh wat nota utk bg snang paham..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register