BTC USD 42,840.9 Gold USD 1,750.67
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hidden Message & Teori Konspirasi - Adakah realiti atau illusi?

MuslimProgrammer

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,978
Reaction score
2,401
Points
151
Salam...

Kita (manusia) tak kisah dari bangsa/kaum/agama apa sekali pun di seluruh dunia ni,, kita semua suka mencari hidden message sehingga tercetusnya pelbagai teori konspirasi...

contohnya: NOMBOR coordinate pyramid giza adalah sama dengan NOMBOR nilai kelajuan cahaya
- so adakah ini kebetulan? atau ada sesuatu di sebalik itu?
- perkara ini akan menyebabkan berlakunya teori konspirasi...

contoh lain paling senang:
- aku pakai baju merah brand Padini
- rakan sekerja aku pun kebetulan pakai baju merah brand Padini jugak (baju yang sebijik sama)
- tiba-tiba orang lain yang tengok akan fikir "eh, dua orang ni pakai baju yg sama?"..
- dan muncul lah sangkaan "oohh,, mungkin mereka berdua ni kapel kot??"


kalau nak cerita contoh sebenarnya mmg banyak...

tapi adakah apa yg kita temui itu betul-betul membawa sesuatu makna
atau
ianya hanya KEBETULAN?

wallahualam...

Michael Vsauce ada menerangkan tentang benda ni..

 
Sponsored Post

MuslimProgrammer

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,978
Reaction score
2,401
Points
151
By the way, kalau korang tanya pendapat aku...

Macam biasa aku jenis neutral..

Bagi aku, dalam banyak-banyak teori konspirasi yang ada di dunia, ada yang betul....
dan ada juga yang salah (yg hanya kebetulan)....

Bagi aku, seseuatu teori konspirasi tu kalau takda bukti yang jelas, aku susah nak terima....
Aku tak perlu nak taksub percaya 100%...
Tapi ianya menarik untuk aku ambil tahu dan ambil pengajaran dari situ....

Sekali lagi, aku ulang, kalau korang tanya aku, aku neutral...
Teori-teori konspirasi ni boleh jadi betul, dan boleh jadi juga salah....


So itu terpulang pada korang untuk menilai mana satu betul mana satu salah....


 
Last edited:

MuslimProgrammer

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,978
Reaction score
2,401
Points
151
ni contoh teori-teori konspirasi yang popular di dunia...

 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register