Hendak tahu cara-cara mengefax daripada komputer

CG Sponsors




suffian takaful

Active Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
1,896
Reaction score
1
Points
25
Salam. Saya ingin dapatkan pertolongan dari sifu2 komputer kat CG ni.Bagaimana nak fax dokumen dari komputer ke machine fax (tempat lain). Saya terbaca kita boleh fax melalui komputer tapi mesti ada fax modem. Komputer saya ada fax modem tapi bila saya cuba fax melalui microsoft word tak boleh pula... Ada sapa2 boleh bagi tunjuk ajar...:">
 
Sponsored Post

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
da bole lah tu..kekekke
 

gengjawa

CG Top Poster Club, XM Official, Introducing Broke
Platinum Member
Joined
Dec 22, 2006
Messages
33,087
Reaction score
200
Points
123
wah..bagus nie, xpayah wak nak print b4 faks, kurang guna kertas
 

duan47

Active+ Member
Joined
Dec 15, 2008
Messages
2,758
Reaction score
97
Points
30
Ilmu baru di pagi jumaat ni.... :)paid:)paid

Kalau pakai broadband, x bleh la fax kan, tul ke?
 

fnd75

Active Member
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
Tok Guru, Mcm mana nak check notebook ni ada fax modem ke tak?
pakai XP ke vista?

kalo xp pegi kat control panel --> printer/fax (tengok ade tak di install fax driver, biasanya ada microsoft fax/symantec fax kat situ).

kalo takde, install kat add/remove program cari fax punye option (tolong betulkan kalo tersalah)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register