Help:: Wordpress Problem

CG Sponsors




mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,604
Reaction score
280
Points
41
Aku ada masalah cket selepas aku install forum kat blog aku...

aku pon xtau sama ada sebab aku install forum atau sebab aku change admin name kesanya dia kua camni

WordPress database error: [Table 'selangor_wrdp1.wp_post2cat' doesn't exist]
SELECT cat_ID AS ID, MAX(post_modified) AS last_mod FROM `wp_posts` p LEFT JOIN `wp_post2cat` pc ON p.ID = pc.post_id LEFT JOIN `wp_categories` c ON pc.category_id = c.cat_ID WHERE post_status = 'publish' GROUP BY cat_ID


kalau ada orang komen kat blog aku pon kua bnde ni jugak...tapi komen tu still avalaible
apa masalah dan bagaimana nak aku betolkan balik bnde nie??
 
Sponsored Post

eches

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
17
Points
15
aku change admin name takde prob sblm ni..error tuh cam kau hilang database wp_post2cat..kalau ada latest backup cuba letak balik..tuh pendapat aku yg buta programming :)) cuba kau tanya mesir. dia tau benda2 camni
 

Robotix

Fun Poster
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
mungkin mesir leh tolong benda ni rasanya. macam eches kata wp_post2cat tu dah delete/hilang. saya pernah jadi sekali dulu. nasib ada backup. kalau takde backup mintak tolonghosting. diorang slalu ada. kalau takde gak cuba backup untuk content jer blog tu. pastu install baru. pastu masukkan balik backup content tu dalam database. tapi komen2 dgn user, tag semua hilang la. cuma ada content je.
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
Aku ada masalah cket selepas aku install forum kat blog aku...

aku pon xtau sama ada sebab aku install forum atau sebab aku change admin name kesanya dia kua camni

WordPress database error: [Table 'selangor_wrdp1.wp_post2cat' doesn't exist]
SELECT cat_ID AS ID, MAX(post_modified) AS last_mod FROM `wp_posts` p LEFT JOIN `wp_post2cat` pc ON p.ID = pc.post_id LEFT JOIN `wp_categories` c ON pc.category_id = c.cat_ID WHERE post_status = 'publish' GROUP BY cat_ID


kalau ada orang komen kat blog aku pon kua bnde ni jugak...tapi komen tu still avalaible
apa masalah dan bagaimana nak aku betolkan balik bnde nie??
Mungkin sebab install forum sebab kdng2 table forum tu dia akan overite table yng sedia ada...Cuba backup dan install balik...Guna database sedia ada...
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,604
Reaction score
280
Points
41
nanti aku try buat...ada yg cakap try disable kan plugin tu dulu...
 

zalnet

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2006
Messages
5,155
Reaction score
286
Points
81
Boleh juga..ko try la...Dengan cara try and error kita semakin berpengalaman hehehe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register