HELP : Siapa ada buat servis tune alignment dish astro?

CG Sponsors




khairuls

Super Active Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
9,212
Reaction score
8
Points
65
t.kasih kepada kawan2 yg bagi info cara nk setting/cari signal astrok kat sini :)cgrock

setelah try an error berjaya jugak akhirnya dapat signal:)cgrock

nak tanya skit la, normal signal strenght berapa ye?
sebab takat ni aku dapat dlm 70 aje. ada masa nanti nk adjust balik. dapat dlm 80 pon ok kot :D

lagi satu, aku ada terbaca pasal signal booster yg pasang kat cable tu, mana nk dapat eh?
 
Sponsored Post

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,425
Reaction score
104
Points
73
dish astro ni boleh sambung berapa dekoder yea?sori soklan noob
 

SATiman

Fun Poster
Joined
Oct 17, 2012
Messages
132
Reaction score
0
Points
10
t.kasih kepada kawan2 yg bagi info cara nk setting/cari signal astrok kat sini :)cgrock

setelah try an error berjaya jugak akhirnya dapat signal:)cgrock

nak tanya skit la, normal signal strenght berapa ye?
sebab takat ni aku dapat dlm 70 aje. ada masa nanti nk adjust balik. dapat dlm 80 pon ok kot :D

lagi satu, aku ada terbaca pasal signal booster yg pasang kat cable tu, mana nk dapat eh?
SI 90 (stability)

SQ > 70 (<70 gambo mula pecah)
 

kekez

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,267
Reaction score
2
Points
25
t.kasih kepada kawan2 yg bagi info cara nk setting/cari signal astrok kat sini :)cgrock

setelah try an error berjaya jugak akhirnya dapat signal:)cgrock

nak tanya skit la, normal signal strenght berapa ye?
sebab takat ni aku dapat dlm 70 aje. ada masa nanti nk adjust balik. dapat dlm 80 pon ok kot :D

lagi satu, aku ada terbaca pasal signal booster yg pasang kat cable tu, mana nk dapat eh?
kene try adjust lagi tu, biar signal quality sampai 75-76 min, baru ok, kalau 70-72 takut sesetengah channel ada sangkut
 

khairuls

Super Active Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
9,212
Reaction score
8
Points
65
kene try adjust lagi tu, biar signal quality sampai 75-76 min, baru ok, kalau 70-72 takut sesetengah channel ada sangkut
memang nk adjust lagi pasal macam tak puashati lagi, kena ada masa dan kesabaran jugak nk setting ni :D
 

khairuls

Super Active Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
9,212
Reaction score
8
Points
65
SI = Signal Intensity (paling kurang cuba dapatkan 90)
selain cara manual setting ni, klu guna gadget berbaloi tak dgn regenya?
hari keje memang takde masa la nk buat, sabtu ni nk try lagi masa cuaca tgh cerah. buat hari tu pon masa agak mendung. awan tebal effect tak utk dapat signal?

tq :)cgrock
 

kekez

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,267
Reaction score
2
Points
25
ndak tanya wayar kabel panjang sangat pon efek juga dekat box ke? sampai no signal musim2 hujan nie

rumah aku drop sampai snr5%
 

FaridZainol

Active Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1,875
Reaction score
62
Points
30
Bantuan, aku ada 2 rumah dan kedua2 nya ada astro, cuma 1 astro dh x function sbb x bayar.
Jadi bolehke kalau bila aku nk pg rumah yg astro x bayar ni aku just bwk kar astro dr rumah lg 1? boleh function ke astro tu? Kl boleh, safe la sikit duit xpyh bayar 2 astro utk 2 rumah :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register