(Q & A) HELP ME ! Memori kad utk e71

CG Sponsors




Atie Yolanda

Active Member
Joined
Aug 6, 2010
Messages
1,760
Reaction score
18
Points
30
salam..

Atie nak tanya.. kalau ada ahli CG yg blh bantu..

Atie nk beli memori kad utk hp E71.. cmna nk tgok brand apa yg bagus.. harganya dlm berapa rm? :-?

Memori kad atie hilang.. ntah sapa curik.. ~X(

Td atie dh pegi tgok kt kedai HP, ada yg jual rm25.. ada lg yg jual rm39.. tk faham daku.. #:-S

tolong explain..

p/s: utk makluman, memori kad utk E71 yg saiz kecik tu ye..
 
Last edited:
Sponsored Post

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
e71 pkai micro sd

harga tuh plak bergantung pada size yg nk beli

e71 boleh pkai sampai 8gb
 

Atie Yolanda

Active Member
Joined
Aug 6, 2010
Messages
1,760
Reaction score
18
Points
30
e71 pkai micro sd

harga tuh plak bergantung pada size yg nk beli

e71 boleh pkai sampai 8gb
brand micro sd ke atau tu nama dia? sb atie tgok kt kedai td, mcm2 brand ada tp nama atas kt micro sd.. apa beza? mana 1 yg trbaik..
 

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
micro sd tuh jenis dia

brand dia macam2

yg sandisk ok gak
 

ecram_93

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,009
Reaction score
2
Points
25
ada banyak brand ,
E71 pakai jenis microSD,

Aku ada memori 2gb yang tak pakai .. Berminat? Tolak murah je la,
 

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
bukan scandisk,sandisk..

brand dia sandisk

jenis kad dia micro sd


contoh brand dia nokia

hp dia e71
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,616
Reaction score
158
Points
83
Atie beli microSD yang high speed..best bnyk tau..

skrg ni yg high speed yg aku ada dan dh beli jenis Class 10..
kat kedai banyak yang Class 2 dan 4 je..
Class 6 kalau nk, kena tanya..

MicroSD 16GB Class 10 RM220.

Kat MicroSD tu ada tulis C4 atau C6 atau C10..kalau class 2, takde tulis apa2.

sila refer sini..
http://en.wikipedia dot org/wiki/Secure_Digital
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,616
Reaction score
158
Points
83
Kalau aku, brand microSD tu jatuh no 2...no 1, aku tgk speed dia dulu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register