Help me... give ur ideas tentang bisnes Seminar/Kursus!!!

CG Sponsors




putriDanea

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2008
Messages
444
Reaction score
0
Points
10
Salam semua...

Aku nak minta tolong kat u all semua.. sudilah kiranya berkongsi idea utk membantu adik aku yg nak anjurkan kursus/seminar 1 hari. Masalahnya dia kekeringan idea. Kiranya dia ni nak wat bisnes yg menganjurkan kursus/seminar 1 hari je.

Tolong ye...

Thanks a lot
 
Sponsored Post

razif1224

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
apa kemahiran dia?

cam x lengkap je soalannya...
 

sure_pips

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2008
Messages
839
Reaction score
6
Points
15
apa kemahiran dia?

cam x lengkap je soalannya...
apa pula kelayakan dia as organizer,
reputation juga kena ambik kira.....

bukan lepasan spm, stpm.....lpstu ingin intai peluang.
sepatutnya....organizerlah yg cambahkan idea2....baru berkalibur:D
 

putriDanea

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2008
Messages
444
Reaction score
0
Points
10
apa pula kelayakan dia as organizer,
reputation juga kena ambik kira.....

bukan lepasan spm, stpm.....lpstu ingin intai peluang.
sepatutnya....organizerlah yg cambahkan idea2....baru berkalibur:D
dia graduate accounting.
mmg dia ada bbrapa idea tp aku kata yg idea2 tu rasanya dah ramai orng tau cam wat minisite... ramai rasanya yg dah tau tambahan pula skrg ni byk DIY portal.

tp pendpt aku... tak semestinya organizer tu nak kena lulusan tinggi asalkan dia minat & usaha ke arah cita2 dia, aku rasa insyaAllah boleh berjaya. cthnya cam kwn aku tu... spm je beb tp dia organise event sampe ke jakarta, singapore tu.. katanya.. yg penting usaha & sentiasa belajar... blajar... dan blajar.. dia pun selalu gak minta2 idea & pndpt dr otai2 yg wat bisnes.
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Rasanya kemanyakan penceramah cuma pandai kelentong saja..jual air liur..minta maap ler tapi aku dok perati apa yang sipenceramah tu dok cakap dia sendiri tak praktikan..contoh ceramah agama..tapi anak ustaz tu sendiri rambut karat..
 

putriDanea

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2008
Messages
444
Reaction score
0
Points
10
Rasanya kemanyakan penceramah cuma pandai kelentong saja..jual air liur..minta maap ler tapi aku dok perati apa yang sipenceramah tu dok cakap dia sendiri tak praktikan..contoh ceramah agama..tapi anak ustaz tu sendiri rambut karat..
itu aku stuju... :D :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register