HELP - Kaedah sesuai nak tekel awek di shopping complex.

CG Sponsors




anakrimau

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2007
Messages
147
Reaction score
7
Points
15
Salam CGrians sekalian,

Dah 5 tahun aku single sekarang aku rasa dah tiba masa untuk aku cari calon bini.

So, nak dipendekkan cerita, aku ada berkenan dengan sorang minah yang jaga kaunter kat salah satu shopping complex area aku nih.

Orangnya comel, muka ala - ala arab sikit dan sopan nampak gayanya. :">

Memandangkan dah 5 tahun aku tak pernah usha atau tekel awek, jadi skill tu dah berkarat. :p

So, apa cadangan best untuk aku mula usha si dia tu.

Info semasa:

1. Dia jaga kaunter bayaran. Kadang - kadang kat area groceries, kadang2 area baju.

2. Aku takde kenal sapa - sapa dalam tempat kerja dia tu.



Antara rekomendasi yang aku dah terima:

1. Tegur sapa 2 - 3 kali baru mintak no phone.
2. Tegur and terus usha mintak no phone (rasa macam desperate pulok)
3. Kasi note (taruk no phone aku).

Jadi, apa cadangan korang and kalau korang ada cadangan yang lebih bernas, amat - amat dialukan.

Niat aku, nak kenal si dia macam mana, kalau ok, dia pun suka ngan aku, aku nak masuk pinang je. Malas tunggu lama - lama nanti kuciwa macam dulu.. :D

Sedikit fakta tentang aku: Aku agak pemalu and agak berat nak buka mulut (cakap).

Cadangan amat dialu alukan :)cgrock


UPDATE (tindakan 1): 25 October 2011 (jam 10:40am)
Update (tindakan demi tindakan + hasil?) 15 November 2011.
Update (lepas ayat mengayat) 8 December 2011
Update (selepas 3 kali lepak bersama) 4 Januari 2012
Update (What's going on?) 9 Januari 2012
Update (Dia mengadu?) 11 Januari 2012
Update (Usik mengusik) 29 Januari 2012
Update (Munculnya Sang Kekasih) 9 Februari 2012
Update (Bertemu Keluarga Bakal M__:">)6 Mac 2012

Update (Cincin Merisik:">)14 Aug 2012
 
Last edited:
Sponsored Post

LEMANtheMAN

Super Active Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
7,463
Reaction score
9
Points
65
hehe..buat lawak dulu time nak bayar tuh..

kata " harga discount student takde ke?"

aku kadang2 buat macam tu la..
 

naz84

Active+ Member
Joined
May 8, 2009
Messages
3,869
Reaction score
45
Points
45
jg trus minta hp...sembang dulu2..wat2 tanye pasai brg..pas2 bru adjust..klu dia x bg ang bg je no ang..pas2 tawakal je la:eek:

nk tackle lg ganaz sepak kaki awek 2...:D
 

naz84

Active+ Member
Joined
May 8, 2009
Messages
3,869
Reaction score
45
Points
45
double post
 
Last edited:

rizzz

Fun Poster
Joined
Apr 11, 2010
Messages
349
Reaction score
2
Points
15
jg trus minta hp...sembang dulu2..wat2 tanye pasai brg..pas2 bru adjust..klu dia x bg ang bg je no ang..pas2 tawakal je la:eek:

nk tackle lg ganaz sepak kaki awek 2...:D
klau bt mcm ni trs kna red card bang oii.., ganaz sngt.:((
 

anakrimau

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2007
Messages
147
Reaction score
7
Points
15
status: konfem bukan bini orang... kalau awek orang tu, tak taula.. hahaha...

aku budget dari style, rupa, dia dalam lingkungan 21 - 23 kot?

Ada apa - apa ayat best untuk aku apply nanti? Ingat esok pagi nak pi awal2 time mall tu bukak and usha. Coz kalau awal pagi sure orang tak ramai lagi. :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register