BTC USD 47,551.9 Gold USD 1,781.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

help!!!domain tak menjadi

hazwan17

Super Active Member
Messages
7,442
Joined
Nov 24, 2007
Messages
7,442
Reaction score
3
Points
65
aku ada beli domain dari penyelia domain tempatan
letak kat salah satu blog aku guna blogspot
tp dah berapa minggu x aktif2 lagi...
still kua error 'not found'
aku dah banyak kali emel admin...
die kate setting xde masalah...
aku cek kat setting blogspot pun mcm xde masalah..
sebijik2 aku ikut tutorial kat google
ade sape2 boleh tolong.....#:-S#:-S#:-S
 
Sponsored Post

easynet

Active Member
Messages
1,217
Joined
Jan 1, 2006
Messages
1,217
Reaction score
5
Points
25
Bagilah URL BLOQ AND DOMAIN KO BELI SENANG NAK CHECK
 

jiji89

Fun Poster
Messages
516
Joined
Jun 26, 2009
Messages
516
Reaction score
3
Points
15
aku ada beli domain dari penyelia domain tempatan
letak kat salah satu blog aku guna blogspot
tp dah berapa minggu x aktif2 lagi...
still kua error 'not found'
aku dah banyak kali emel admin...
die kate setting xde masalah...
aku cek kat setting blogspot pun mcm xde masalah..
sebijik2 aku ikut tutorial kat google
ade sape2 boleh tolong.....#:-S#:-S#:-S

xdpt nk nolong bro..
xpe2..tnggu otai2 lak bg pndgn mereka..:)cgrock
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Messages
182,199
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
beli domain je ke ?

hosting mana ?
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Messages
182,199
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
meh nak ajar ...keke

dah beli domain ... dah settle ...

lepas beli hosting ... untuk file2 web ... lepas tu dapat DNS hosting tu ...

lepas tu .. DNS tu bagi kat admin domain ... suruh dia masukkan DNS kat domain tu ...

lepas tu .. hihihi install blog dalam hosting tu ...

itu saja :)cgrock
 

hazwan17

Super Active Member
Messages
7,442
Joined
Nov 24, 2007
Messages
7,442
Reaction score
3
Points
65
klu x beli hosting x boleh erk?
sbb aku gune blogspot jerk...
tp nk gune name domain laen....
boleh kan camni?
 

maliq7776

Super Active Member
Messages
7,835
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
aku dulu macam ko jugak..beli domain nak pasang kat blogspot..tapi last2 tak bileh..tapi biar admin domain tu buat la..baru boleh..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register