help!!! camne nak configure wgr1004 router

CG Sponsors




ann_chev

Freshie
Joined
Jan 6, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
ade sesiape yg bole tlg ajar camne nak set up wgr1004 router wireless?? plz somebody help me!! tq for ur concern :)
 
Sponsored Post

lagendz

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2008
Messages
556
Reaction score
18
Points
15
ade sesiape yg bole tlg ajar camne nak set up wgr1004 router wireless?? plz somebody help me!! tq for ur concern :)
welcome to cg...

sebelum pape elok ko pekenalkan di kat cg new member..


1st step...connect wgr1004 ke komputer dan start browser,msukkan ip
ni 192.168.1.254

username : admin
password : (left blank)

click RUN WIZARD ........isi la pape yg patut...:D:D:D


download file attch
 

ann_chev

Freshie
Joined
Jan 6, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
oohhh...im sorry. aku bru dalam dunia forum ni..
orait2, aku akn buat. tq..

pas run winzap tu yg aku xtau nak isi ape2 tu..
aku buta dalam IT lah..

leh ajar step by step x camne nak buat..:(:(
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,772
Reaction score
916
Points
176
model tp-link kan..

den pun masih tercari2 lagi camne nak setup wireless.. :))
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,819
Reaction score
143
Points
83
oohhh...im sorry. aku bru dalam dunia forum ni..
orait2, aku akn buat. tq..

pas run winzap tu yg aku xtau nak isi ape2 tu..
aku buta dalam IT lah..

leh ajar step by step x camne nak buat..:(:(
run je wizard pastu nanti die ade suh pilih connection type pilih PPPoE taruk username n password streamyx ko tick automatic connection pastu da setel
 

lagendz

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2008
Messages
556
Reaction score
18
Points
15
oohhh...im sorry. aku bru dalam dunia forum ni..
orait2, aku akn buat. tq..

pas run winzap tu yg aku xtau nak isi ape2 tu..
aku buta dalam IT lah..

leh ajar step by step x camne nak buat..:(:(
cbe bro snap picture mse run wizard tu...tepek kat sini..pasal aku xtau ape yg ada dlm wizard tuh..:">

klu model dlink tu senang la pasal ada emulator..snang nak guide..:D
 

ann_chev

Freshie
Joined
Jan 6, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
ooo...yeke?
ok2..aku try dulu ea..
anyway thanks so much. salam perkenalan :) :)
 

ann_chev

Freshie
Joined
Jan 6, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
anybody can help mee..

laptop aku gune vista. aku dah connect modem through wireless router.
then kat laptop aku leh ditect wireless. dkat icon internet tu dah ada bumi. tapi aku still xle browser web page.

ape yg perlu aku lakukan ye??
 

lagendz

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2008
Messages
556
Reaction score
18
Points
15
anybody can help mee..

laptop aku gune vista. aku dah connect modem through wireless router.
then kat laptop aku leh ditect wireless. dkat icon internet tu dah ada bumi. tapi aku still xle browser web page.

ape yg perlu aku lakukan ye??
bro..print screeen setiap step dlm wizard pastu anta gambar kat email aku.. [email protected]
dpat gba tu nt aku guide slow2..:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register