BTC USD 38,322.7 Gold USD 1,806.02
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Helah 'Dr Ganja' guna ekstrak ganja dalam biskut dan kek raya terbongkar

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,499
Reaction score
2,573
Points
201
Under prescription oleh peg perubatan bertauliah ok la
Tp kalau utk leisure, bole melalaikan

Nak amik drugs ni bukan ikut suka nafsu kita je
Kene ada sukatan, ikut berat badan
Baru tak memudaratkan



Bagaimanapun undang2 di sini agak strict
Better menten low profile

Byk lg ubat yg sepatutnya kerajaan banned
Contoh gelang ajaib, Jus jampi, pil kurus, kismis pandai, kosmetik BS
Iklan terang2an menipu mampu merawat 10001 penyakit
 
Sponsored Post

scharger101

Active+ Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
2,657
Reaction score
126
Points
33
elok macam mana pun ganja.. you cannot beat the law..

lain la you nak jadi macam v for vendetta..

fcuk the law.

aku dah agak mesti akan kena punya. terang-terang promote. sorang lagi yang dok promote nama nuno kat facebook. seorang ahli teori illuminati.


Tu yg silap sebenarnye
 

chip555

Active Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
2,360
Reaction score
220
Points
43
niat nak bantu tapi kena angkut pulak #:-S#:-S#:-S
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
155,328
Reaction score
21,275
Points
1,671
Bekas pesakit Dr Ganja mahu kerajaan kaji kebaikan ganja

maxresdefault-38-681x383.jpg


KUALA LUMPUR – Bekas pesakit kepada Dr. Ganja tampil menggesa kerajaan membuat kajian berkenaan pengunaan ganja dalam bidang perubatan memandangkan perkembangan positif yang dialaminya sendiri.


Seorang wanita 30-an yang hanya mahu dikenali sebagai Sha ketika ditemubual MalaysiaGazette berkata, gesaan tersebut berikutan beliau yang pernah disahkan mengidap Pibolar Disoder dan menjalani perubatan alternatif menggunakan ganja.

Menurutnya, setelah menerima konsultasi dan bekalan ubatan selama beberapa bulan daripada Kapten (B) Amiruddin Nadarajan Abdullah yang lebih dikenali sebagai Dr. Ganja itu, kesihatannya kembali pulih seperti biasa.

“Selepas doktor sahkan saya mengidap Bipolar Disoder, saya tidak mengambil ubat yang dibekalkan. Saya elak untuk makan ubat dari doktor, lebih cenderung kepada ubatan organik.

“Saya hanya cuba (ganja), tahu ganja salah di sisi undang-undang, tapi apa salahnya mencuba untuk perubatan,” katanya kepada Malaysia Gazette hari ini.

Berikutan kesan positif yang dialami setelah menggunakan ganja sebagai rawatan, Sha menzahirkan kekecewaaannya terhadap pihak berkuasa berhubung penangkapan yang dibuat terhadap Dr. Ganja.

Menurut beliau, sumbangan Amiruddin dalam bidang perubatan alternatif banyak membantu memulihkan pelbagai penyakit kronik termasuk kanser.

Justeru, anak kelahiran Gombak itu mahu kerajaan mengkaji semula penggunaan ganja dalam bidang perubatan.

Terdahulu, Amiruddin, 58, berdepan hukuman mati selepas dihadapkan ke tiga mahkamah berasingan di Klang atas 36 pertuduhan berkaitan ganja baru-baru ini.

Beliau menghadapi 14 pertuduhan memiliki kanabis dengan anggaran berat kasar hampir 100 kilo di sebuah rumah di Kampung Delek Dalam pada 26 Mei lalu.


http://malaysiagazette.com/v2/blog/...kit-mahu-kerajaan-kaji-ganja-dalam-perubatan/
 

Lobey

Active+ Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,309
Reaction score
114
Points
43
masih ramai lg peaskit Dr Ganje ni belum tampil kedepan. mungkin takut kena tangkap.
 

fuhrer_69

Active Member
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,115
Reaction score
260
Points
51
senang cite, bnda yg x "menguntungkan" kerajaan jgn harap la nak lepas.
 

azmelforex

Banned
Joined
Feb 27, 2017
Messages
483
Reaction score
49
Points
20
Dr Ganja...gelaran dieberi kepada seorang insan bernama AMIRUDIN ABDULLAH. sape yg tak kenal n x tahu..mgkin fikir die ni jahat..mngedar ganja lah bagai.
Tapi korang x tahu..beliau telah banyak bantu bukan ratusan malah ribuan pesakit kronik daripada macam2 jenis penyakit

Kawan aku sendiri,menghidapi kanser kulit yg mana beliau berjumpa dengan dr ganja ini, alhamdulillah, penyakit beliau dapat dikurangkan sedikit demi sedikit dengan izin ALLAH.
Memang undang2 malaysia mengharamkn ganja. Tapi ganja adalah sejenis tumbuhan kategori herba yg mempunyai kelebihan mnyembuhkan pelbagai penyakit. Tumbuhan ini ciptaan ALLAH swt. Bukan seperti ubat hospital yang mana ia adalah sejenis dadah sintetic yg membunuh sistem badan secara pelahan2.

Kite diper*****kan oleh orang barat untuk melariskm ubat ubatan ciptaan mereka dengan mengatakan ganja ini merbahaya. Sehingga tumbuhan ajaib ini dimasukkan dalam akta dadah merbahaya 1952. Tapi kite x sedar ubat hospital mengandungi dadah kimia yg lebih bahaya seperti morfin dan streroid.
Sepanjang hidup korang lah kan..pernah dengar org mati overdose ganja?? Tak ade beb! Yg overdose ubat batuk,pil kuda,syabu haa yg tu bersepah mati bawah jambatan n celah2 lorong.. tapi ganja ni takde pn.malah die mampu merawat penyakit.
Malaysia banyak pakar kimia..buat lah kajian tentang bahaya sebenar ganja.dan kajian keberkesanan merawat pnyakit kronik.jgan dimomok kan dengan yahudi tentang bahay tumbuhan ini..kaji sebaik dan setelusnya..dan pinda akta dadah untuk ganja semula yg mana tahun 2002 dipinda kali terakhir dan membawa hukuman lebih berat.
En amirudin ditahan dirumahnya bersama isteri. Tuduhan kepada beliau sangat keji..media tulis beliau mengedar dadah jenis ganja dalam talian. This is called kepala ***** kau! Kalau die mngedar ganja,die dah kaya raya macam tokan pill kuda n syabu kat malaysia ni. Beliau menghasilkan HEMPoil yg mana digunakan untuk perubatan beliau. Kenali ape itu HEMP dan apa itu GANJA.

Ni apa yg ditulis oleh salah satu media tentang penangkapan beliau.
Police seized 18 HEMP plants, NOT GANJA. 4kg of powder is MORINGA POWDER (NOT GANJA), and 72kg of HEMP SEEDS, NOT GANJA seeds 😒😒😒
Tolonglah faham
HEMP dan GANJA tak sama
HEMP bukan psychoactive macam GANJA
HEMP itu CBD.
GANJA itu THC.

Tapi akta ***** mcm org tak pernah masuk sekolah main pukul rata :(
Celikkan lah mata wahai pihak berwajib.. tumbuhan ciptaan ALLAH yg mampu merawat&penyakit kamu haramkan,tapi dadah sintetic yg merbahaya boleh diluluskan. Semoga tuhan bersama en amirudin dan melindungi beliau. Beliau membantu berdasarkan pengalaman sendiri. Bukan beliau membuat perubatan ini untuk kekayaan dan kepentingan sendiri.tetapi untuk kebaikan semua dan masyarakat.
#prayfordrganja
Yg benar
Manjawe
6:40am

Sumber

Bahan semulajadi pun boleh jadi racun jgk.
 

Yul-Minho

Legendary Member
Joined
Jul 23, 2012
Messages
15,942
Reaction score
1,170
Points
201
siap letak label dr gnja.. mmg sja cri pasal..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register