BTC USD 26,498.9 Gold USD 1,944.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell HEAVENLIFE BULLETPROOF COFFEE

haslina.tkp

Active Member
Messages
1,067
Joined
Jan 23, 2014
Messages
1,067
Reaction score
5
Points
30
ORDER SINI
IMG_20230525_124038_650.jpg

💰 PAYDAY SALE💰
25 May 2023

☕ RILEX + CAFFE_
(Free Cawan)
RM175

☕GASTRICO + CAFFE
(Free Cawan)
RM160

☕ RILEX + GASTRICO
(Free Cawan)
RM155

☕COMBO RILEX & GASTRICO
(Free Fresco/Heavenlife Mug)
RM310

☕ MINYAK 4 BERADIK
(Free Fresco/Heavenlife Mug)
RM300
 
Sponsored Post

haslina.tkp

Active Member
Messages
1,067
Joined
Jan 23, 2014
Messages
1,067
Reaction score
5
Points
30
Apa itu Bulletproof Coffee ( BPC ) ?

Bulletproof coffee bukan lah kopi biasa yang selalu kita minum digerai-gerai tapi ia adalah kopi, ditambah dengan Grass Fed Butter ( Butter yang di buat dari susu lembu yang makan rumput bukan dedak moden) dan minyak MCT (Medium Chain Triglyceride) seperti minyak kelapa (coconut oil).

Bulletproof Coffee adalah salah satu contoh yang dapat membantu reverse semula masalah penyakit Sindrom Metabolik seperti:

1.Obesiti
2.Berat berlebihan
3.Kencing manis
4.Darah tinggi
5.Kolestrol tinggi

Bagaimana BPC berfungsi?

Dalam BPC ada MCT atau Medium Chain Triglycerides atau rantaian lemak sederhana yg terdiri daripada 4 kompanen utama iaitu:

• Asid Kaproik – 6 atom karbon
• Asid Kaprilik – 8 atom karbon
• Asid Kaprik – 10 atom karbon
• Asid Laurik – 12 atom karbon

Didalam MCT rantaian atom karbon adalah diantara 6 ke 12 atom karbon. Perbezaan jumlah atom karbon ini menjadikan minyak MCT ini unik kerana ia tidak memerlukan enzim atau asid hempedu (bile acids) untuk penghadaman dan penyerapannya sebagaimana minyak LCT ( Long Chain Triglycerides )

Ini akan membenarkan minyak MCT masuk terus ke organ hati dan dihadamkan dengan cepat dan diserap ke dalam saluran darah untuk digunakan sebagai sumber tenaga dalam bentuk jasad ketone. Ketone adalah bahan yang dihasilkan apabila organ hati kita menghadamkan lemak/minyak dan ianya boleh digunakan oleh sel-sel tubuh kita sebagai sumber tenaga selain daripada glukosa (gula). Lemak MCT ini juga tidak akan menjadi lemak dalam tubuh dan akan membantu tubuh kita membakar lemak yang tersimpan berbanding dengan lemak jenis LCT ( Long Chain Triglycerides )

MCT biasanya mengandungi 50-80% asid kaprilik dan 20-50% asid kaproik. Minyak kelapa mengandungi MCT dengan nisbah 42% asid laurik, 7% asid kaprilik dan 5% asid kaprik.Sumber utama MCT datangnya daripada Minyak kelapa.

MCT ADALAH LEBIH BAIK UNTUK PENGHASILAN KETONE DAN MENURUNKAN BERAT BADAN.

MCT adalah lebih popular dikalangan mereka yang mengamalkan ‘diet ketogenik ’ yang merupakan pemakanan dengan kaedah rendah karbohidrat, sederhana protin dan lemak yang tinggi.
Pengambilan makanan yang tinggi lemak dan rendah karbohidrat menyebabkan tubuh kita berada dalam keadaan yang dipanggil ‘nutritional ketosis’ iaitu keadaan di mana tubuh kita dalam keadaan yang membakar lemak yang tersimpan dan bukannya menggunakan glukosa sebagai sumber tenaga.

Kajian menunjukkan pengambilan MCT adalah lebih cepat dan lebih baik untuk mengekalkan keadaan ketosis. Asid lemak yang menyebabkan pengahasilan ketone yang tinggi dipanggil sebagai ketogenik.
Kajian menunjukkan asid kaprilik adalah 3 kali ganda lebih kuat menghasilkan keadaan ketosis berbanding asid kaprik dan 6 kali ganda lebih kuat berbanding asid laurik.
Kajian juga menunjukkan pengambilan MCT akan membantu meningkatkan metabolisma dan menggalakkan rasa kenyang dan menyebabkan seseorang menjadi kurang makan.

Proses ketosis yang berlaku di hati ini Akan memberi kesan positif kepada kesihatan manusia apabila fungsi hati mulai normal semula setelah mengalami kerosakan akibat pengambilan gula,kabohidrat dan makanan proses yg berterusan.

Pengambilan gula ,kabohidrat dan makanan proses yang berterusan inilah punca hati berlemak ( Fatty Liver ) terbentuk dan kemudiannya menjadi penyebab kepada isu-isu kesihatan Sindrom Metabolik.

Bermula dengan Hati berlemak maka terbentuklah :

1.Kolestrol tinggi - HDL jadi rendah dan LDL tinggi
2.Rintangan insulin- iaitu insulin tidak sensitif terhadap gula punca masalah Obesiti dan Diabetes.
3.Asid Urik tinggi - punca masalah Gout,batu karang dan batu hempedu.
4.Keradangan salur darah - iaitu silent chronic inflammation penyebab kepada Stroke dan Serangan jantung akibat sumbatan,pecah,pengerasan atau penyempitan saluran darah.

BPC ini dicipta untuk memudahkan masyarakat optimumkan pengambilan MCT ini secara konsisten. Masyarakat sukar nak makan atau minum lemak begitu sahaja. Tetapi lebih mudah minum kopi yang telah di adunkan bersama MCT,sebab rasanya lebih sedap dan selesa minum di mana2 sahaja tanpa terikat dengan waktu2 tertentu.Pendek kata dalam bahasa lain BPC ini ialah MCT perisa kopi.

Dah tahu kebaikan minum Bulletproof Coffee...apalagi order...dan...try minum BPC dari Heavenlife...

Harap yang dah pernah beli BPC Heavenlife..konsisten minum... yang terbaik 2 kali sehari minum...

Order kat sini..
 

haslina.tkp

Active Member
Messages
1,067
Joined
Jan 23, 2014
Messages
1,067
Reaction score
5
Points
30
IMG-20230602-WA0000.jpg


Wahhh ada promosi lagi ke ?!! Haritu ada, ni pun ADA lagii 😱‼️

Ya betul, sekarang kita ada new PROMOSI sempena HARI KEPUTERAAN YDPA ‼️ Hanya 3 jun - 9 jun sahaja ‼️

Bagi mereka yang terlepas PROMOSI SPONSORED BY FOUNDER haritu, cepat cepat dapatkan harga PROMOSI yang baru ni, segera ‼️

Bak kata Ustaz Malek kita, BUAT JEE ‼️

ORDER KAT SINI
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register