HDEO Inside : versi eksperimen untuk berdikari

CG Sponsors




Adakah anda terlintas utk menggunakan minyak enjin diesel pada kereta/motor anda ?


  • Total voters
    323

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
514
Reaction score
36
Points
20
dekat shell station rm19 kot tak silap lupa.. slalu beli bg duit 20 tak tgk harga tak tgk baki hahaa
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,432
Reaction score
543
Points
126
dekat shell station rm19 kot tak silap lupa.. slalu beli bg duit 20 tak tgk harga tak tgk baki hahaa
wokey tq.. harap ada la kat shell berhampiran rumah ni yg 1L .. nak beli yg besar trus tak mampu .. walaupon tau jimat byk hihi
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,432
Reaction score
543
Points
126
wokey den dah dpt rimula r4x .. rm18.80 di stesen minyak shell hihi
 

awiena

Active+ Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
4,864
Reaction score
155
Points
33
pakai ajer..aku dah 3 thn pakai..smooth ajer
 

awiena

Active+ Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
4,864
Reaction score
155
Points
33
tukar setiap brp km boh?
tukar mcm biasa...tiap 5 k..yang korang takut sangat tu awatnya..minyak hdeo ni minyak lubricant enjin diesel...dia sbg pelincir saja..bukan minyak bahan api diesel..tu baru lingkup enjin..pakai aja
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,432
Reaction score
543
Points
126
dlu den layan petro canada.. skang poket tak brp tebai.. so downgrade skit la hihii
 

Kamm Matt

Fun Poster
Joined
Sep 20, 2013
Messages
514
Reaction score
36
Points
20
5k km br tuka cam melampau sgt.. dia mineral je.. aku tiap2 1.5k km max limit tukar lain..
 

awiena

Active+ Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
4,864
Reaction score
155
Points
33
5k km br tuka cam melampau sgt.. dia mineral je.. aku tiap2 1.5k km max limit tukar lain..
fuhh...gilos tiap 1.5K..hehe takpalah..terpulang bajet memasing..by the way...HDEO pun ada semi..ada full..pi lepak group HDEO akan ada banyak info
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,779
Reaction score
133
Points
83
shell klu moto aku pernah bedal sampai 7k, ok je minyak elok lg.
tp lepas tu 3-4k je tukar sambil2 kene selalu check minyak kot2 kurang topup je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register