HARTANAH: Sekarang Masa Terbaik Untuk Beli Rumah

CG Sponsors




Sponsored Post

my360cam

Active Member
Joined
Oct 6, 2017
Messages
1,518
Reaction score
61
Points
30
tapi harga rumah masih mahal lagi skrg nee
 

johncool

Freshie
Joined
Jul 25, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
BNM turunkan kadar faedah, bank rendah kadar faedah sampai 3.8%, kalau sekarang boleh beli rumah memang betul.
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,357
Reaction score
1,298
Points
101
property mana yg harga jatuh tu?
ada senarai property mana?
dan data beza harga sebelum dan masa mco ni mcm mana?

kalau sebelum nih riba bank 4.1 diturunkan ke 3.8
tu faedah riba pinjaman yg jatuh, bukan harga rumah yg turun.

sebagai contoh ada 1 property yg aku usha ni kat datum jelatek,
dulu rega around rm790k.. sekarang pun masih harga sama.

kalau single terace kawasan sekitar situ yg aku usha
dalam rm450k pun masih harga sama dan dijangka akan naik lagi pada hujung tahun depan.
 
Last edited:

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
280,561
Reaction score
11,447
Points
2,376
property mana yg harga jatuh tu?
ada senarai property mana?
dan data beza harga sebelum dan masa mco ni mcm mana?

kalau sebelum nih riba bank 4.1 diturunkan ke 3.8
tu faedah riba pinjaman yg jatuh, bukan harga rumah yg turun.

sebagai contoh ada 1 property yg aku usha ni kat datum jelatek,
dulu rega around rm790k.. sekarang pun masih harga sama.

kalau single terace kawasan sekitar situ yg aku usha
dalam rm450k pun masih harga sama dan dijangka akan naik lagi pada hujung tahun depan.
Makna nya tak turun la rega nya tu tuan
Sekadar iklan je la
 

johncool

Freshie
Joined
Jul 25, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
3
property mana yg harga jatuh tu? banyak tempat...
dan data beza harga sebelum dan masa mco ni mcm mana?

sebagai contoh ada 1 property yg aku usha ni kat datum jelatek,
dulu rega around rm790k.. sekarang pun masih harga sama.

kalau single terace kawasan sekitar situ yg aku usha
dalam rm450k pun masih harga sama dan dijangka akan naik lagi pada hujung tahun depan.

jawap : ada, kalau owner nak pakai duit (MCO)

ada senarai property mana? anda nak cari mana.....

kalau sebelum nih riba bank 4.1 diturunkan ke 3.8 (YA betul)
tu faedah riba pinjaman yg jatuh, bukan harga rumah yg turun. (YA betul)
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
28,535
Reaction score
935
Points
171
package HOC utk 2020 akan start semula.. harapan harga rumah turun ?? tingal harapan.. time gawat cobit pon harga rumah tak turun.. maksudnya sampai bila2 pon takkan turun
 

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
3,232
Reaction score
131
Points
48
yeke murah? tapi boleh turun lagi tu, jangan beli lagi.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register