Hari tanpa plastik.. Anyone knows??

CG Sponsors




inspire

Active Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
1,190
Reaction score
4
Points
25
Salam warga CG.. aku xsure la ade sape2 yang upkn topic nih.. kalo dh ade mod tlg delete..

aku nk tanye.. ade sape2 tau ke arini ari tanpa plastik?? :-? :-?.. kan ape.. ptg td aku p ke tesco.. dh abih shopping seme.. p kaunter nk bayar... pastu org kaunter tu tanye aku.. ade bwk plastik?? bingung kejap haku.. :-? :-? :-?.. bile plak kene bwk plastik sendiri?? bihtu aku ty la die.. nape kene bwk plastik sendiri?? die ckp.. arini ari tanpa plastik.. sudah!!! ~X( ~X( ~X(..

dh tu die kate kalo nk plastik ecofrenly byr rm0.99 sekeping.. kalo nk pastik tesco bese rm0.20 sekeping.. cekik darah!!! ~X( ~X(

bihtu td aku bwk blk barang tanpa plastik.. huhuhu.. sape dh terkena angkat tangan!!!

p/s: haku mmg tak t'dgr pn pasal ari tanpa plastik nih.. sape2 tau bleh ler kongsi2.. :)cgrock
 
Sponsored Post

warheadfx

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,274
Reaction score
278
Points
41
hehehe ... biasa laa ... korang pun tahu kerajaan mana yang buat benda ni .... benda ni sebenarnya baik ... green environment ... kalau kerajaan Selangor wat benda baik confirm tak masuk newspaper, tak keluar TV ... tapi kalu ada ura-ura kononnya nak buat tak elok di kacamata UMNO, confirm 2 bulan sebelum tu dah kuar newspaper, TV3 dll ...

sebab tu nampak benda tak elok ajer ...

ambil je beg plastik 20sen tu .. kira sedekah kat charity fund as corporate social responsibility ... kat negara barat mmg wat cam nie ..
 

Bauer

Junior Member
Joined
Nov 16, 2008
Messages
88
Reaction score
0
Points
6
laaa, kan ada kuar kat paper ari tu, diorang start mende ni sejak 7hb ari tu, mmg agak menyusahkan tapi think for future beb :D
 

psycotraderz

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
615
Reaction score
1
Points
15
econsave kt tmpt aku setiap sabtu plastik beg rm0.20 setiap 1...
setahu aku pasaraya mana leh bwk beg sendiri msk...nnt kena spotcheck...
mcm2 cara nk amik duit rakyat...
 

nadiswake

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2008
Messages
518
Reaction score
1
Points
15
kalau x salah pemahaman aku, setiap sabtu adalah hari tanpa plastik kat selangor. bnyk gak la supermarket besar2 terlibat. even 7-Eleven pun join skali. ok gak tu, kurangkan penggunaan plastik. untuk masa depan kan..
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
kat penang ni lagi terukk.. hahahahh.. :)):))

setiap hari isnin, sume pasaraya2 di penang x bole guna plastik.. hahhaha.. :)):))

green environment... klo nk gak plastk, kena bayar.. bukan sahaja di tesco, tp di semua pasaraya2 besar..

berhati2 shopping di penang pd hari isnin... ala, org penang bole wat, xkan org negeri lain x bole ikut.... heheh..

bnda ni bukan shj org umno yg wat, negeri penang bawah DAP pun wat.. stat tahun lepas lagikkkkk.... :D
 

inspire

Active Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
1,190
Reaction score
4
Points
25
owh... sejak 7hb ke?? aku mmg jarang bace paper.. kan ape.. cite yg baik utk golongan tertentu dan cite buruk utk golongan tertentu.. tu yg jd kdg2 jek bace.. :"> :">..

kt s'gor jek ke die implementkn bende nih?? kalo kt s'gor jek.. maka xheran la bende nih tak diwar-warkan.. bese kan kalo ade bende br nk buat.. xsempat ade pengumuman rasmi.. bite dh tersebar luas seluruh negara..
 

flaxerz

Fun Poster
Joined
Feb 21, 2009
Messages
237
Reaction score
0
Points
10
ye,,sy pon baru tau semalam,,,adeh, kne bwk plastik sendri la plk,,hurmm,,,
 

Procodine

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
7,511
Reaction score
148
Points
73
nak plastik kena tambah 20 sen, baik aku beli beg cold storage dari beli plastik..
:))
 

fees_88

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2009
Messages
574
Reaction score
0
Points
10
hahaha..
td mase g giant dgr pengumuman psl arini xde plastik bag, if nak kene byr 20sen...
arghhhh... tensen bkn sbb plastik tu, tp asik diperdaya dgn tnda harga di giant, harga limau 8.99... mase bayar 10.99!!!
bengang jer!!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register