BTC USD 39,956.4 Gold USD 1,864.36
Time now: Jun 1, 12:00 AM

hargai orang yang sayang kita

anis puteh

Freshie
Joined
Nov 22, 2010
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Name aku Shaffiq. kisah nie aku nk smpaikan kt u all semua.. jgn u all myesal dahlah...
aku ade awek nie die suke sgt merajuk.. tp aku syg die..bile ak xbeli kn ape2 die mrajuk tgalkan aku sorang2..duit aku byak hbs kt die tp die ade bg aku gak duit die so aku xkisah lah.byak kisah aku ngn awek nie . awek nis syg giler kt aku smpai aku suruh dtg tmpt aku pun die dtg.awek aku nie blajr kt uia tp aku xblajar aku keja.aku syg gile kt awek aku.die blajar pun aku xbg die lyn lelaki.aku xtau knpe aku kuat sgt cemburu.mgkin aku tkut sgt khilangan awek aku nietp kalau u all nk tau aku ade girl lain sbnarnyer.aku tau awek aku syg kt aku.aku ngn awek aku jauh so aku ade 2 hp.ak lyn girl 2 snyap2 juz nk hilang bosan.ape2 pun aku still syg awek aku..tp aku xsuke kalau awek aku pk bukan2 tentang aku.aku byak sgt hbs duit.aku blikan awek aku mcm2 tp aku xkisah pun.1day aku xthn sgt ngn awek aku nie.die 2doh aku tanpa bukti yg aku ade perempuan lain.aku bengang gile die 2doh aku tanpa bukti tp aku xtau cmner hati die tau yg aku ade perempuan lain walaupun die xd bukti 2 semua.awek aku maki2 aku.aku bengang so aku tinggalkan awek aku 2 sbb terlalu geram.aku jugak mengalami msalah kewangan so aku xsuke awek aku bebankan aku and mintak nk kuar ngan aku je. aku bosan.lame2 aku bosan dgn awek aku nie.tp aku syg kt awek aku nie.tiap2 hr awek aku msg aku mintak maaf pujuk aku tp aku xlyn sbb aku xkisah coz aku ade gf lain kn time 2.1day aku awek aku mintak aku teros terang tntg hati aku but aku xngaku ade gf lain aku juz ckap aku xske ngn sikap awek aku yg budak2 lg.aku mrh awek aku jgn gnggu aku sbb hati aku da tertutup untuk die.sbnarnyer aku tinggalkan awek sbb aku ade gf 2 la.walaupun aku knl awek aku da 10thn aku boleh bosan dgn die.awek ak still gnngu2 aku..aku da jelaskan nk putus sbb aku da xleh trime die lg dlm idop aku.tp awek aku still gnggu aku.aku maki2 die pon die still msg2 aku and aku mahukan ketengangan.

opps ex gf aku dah skrg nie.bg aku la.stiap hr ex aku nie msg.die msg "sy xtau ar kenape awk cpt berubah hati.slh sy ,sy sdr la.tp sy da mintak maaf kt awk.awk,,knpe awk xleh trime kkurangan diri sye awk?,sdgkan sgale kkurangan awk sye trime.awk maen betine dlu da 3x sy ttap trime awk,,awk pk la..sy silap 2doh awk ade betine.sy syg awk.sy tkot khilgn awk.mcm2 sy pk awk.awk lau sbb duit awj tinggalakn sye?knpe awk?.sy mintak maaf awk.sy bersame awk bkn sbb duit lau sbb duit sye xde tolong awk ape2.kenpae awk?.awk fikirlah sy yg byak trime kelemahan awk..sye awk.. knpe awk buang sye..knpe mudah sgt awk lupekan sy..ingat awk stiap perbuatan akn ade pembalasan""... aku xsdih pun msg2 ex aku nie coz aku hepy ade gf lg 1.aku maki awek aku nie "org blajo cam ko nie pun ***** n ******* xfaham ckap melayu kan?"" jht kn aku ? 2 la last msg aku terima dr ex aku.hahahahaha... :eek::eek:

1 day aku ditimpa bala besar.gf aku xsanggop idop susah dgn aku.duit aku juga mkin lama mkin hilang.smua kwn2 aku juga hilang kerana tidak mempercayai aku lg.family aku tidak kisah dgn mslah aku.aku cri ex aku yg aku tinggalkan dlu.tp aku xdpt hubungi die. aku contact abg die.abg die ckp ngn aku ex aku bru je mninggal.aku sgt sedih aku menangis sgt2,aku lari melihat jenazah ex aku.aku xsempat minta maaf pd ex aku.aku baru sdr aku xrela kehilangan die.aku baru sdr die yg byak bertahan dgn aku.aku baru sdar die byak berkorban demi aku walaupun due menyusahkan aku.apabila aku melihat jenazah ex aku,aku menangis,aku xdpt kwal dihadapan family ex aku 2.abg ex aku memberi hp awek aku pkai.kt dlm note hp 2 tertulis diary ex aku tntg kngn kami.ex awek aku sgt hargai aku n terima kkurangan aku.aku terus mengalirkan air mate aku.aku menyesal dgn ape yg aku lakukan.pade korang semua tolong la sedekahkan Al-Fatihah kt ex awek aku nie . Anis Syuhadah Binti Zamri.

p/s : korang jagelah dan hargailah org yg syg kt korang..terimalah segala kekurangan yg ade pade psangan korang.anggap la dugaan dalam hubungan korang 2 ujian untuk korang mematangkan hubungan.jgn ambik keputusan yg cukup mudah.aku sering teringat mase birtday aku awek aku hdiahkan aku baju wlaupun aku maki and hina die.sminggu lpas birthday aku ex awek aku bg aku hadiah.hadiah 2 die pos sbb aku xsuke tgok muke die.fham bhase gak die..erm,aku menyesal kerana tidak sempat meminta maaf pd die. ingatlah korang jgn jd cm aku.perempuan perlu mase nk matang.hargai la dia..:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
 
Last edited:
Sponsored Post

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
apa kes nih...

da bagi salam ke belum, apsal parking salah tempat nih...
 

dauz

Active Member
Joined
Jul 27, 2008
Messages
1,646
Reaction score
1
Points
25
peningnya membaca..kalau ada paragraph kan layan membacanyee
 

anis puteh

Freshie
Joined
Nov 22, 2010
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn ******* aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah....
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
kejap nama amir.,., kejap nama shafiq :(( :(( kisah buat² ker tipu² ni :(( :((
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register