Harga melampau SCAN Baby dalam perut..

Recommended Brokers


okada_kodo

Active Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,463
Reaction score
5
Points
25
Salam Jumaat warga CG dan selamat Hari Raya..

Just nk share kejadian semalam yg dialamai oleh diriku ini,

Semalam lepas berbuka puasa di BBU, aku plan nk scan perut wife kt area taman universiti, nk tgok keadaan baby sulung aku. dpt tau jantina lg bagus sbb kandungan wife aku da 27mggu..

sebelum ni mase wife mengandung 20mggu aku da scan 4D kt satu klinik kt tmn sentosa,JB. doktor cina.. harga pn ok. xsampai rm50 pn. cume masalah mlm doktor tu xbertugas..
aku plak free malam je.

akak2 ipar suggest kn aku kt pakar perbidanan per dana, area belakang jusco tmn U sane..malam die buka.
dieorng kate murah klu scan 4D. yg nmpk bentuk muke tu..
harga dlm 50-70ringgit.aku pn xtau la mane die dgr.
aku rase ok la sbb dieorng kate situ doktor melayu.
bole la tnye mcm2.

semalam aku smpi sane pkl 8malam. tggu doktor smpi 9.15mlm bru masuk bilik..
doktor tgok mcm smart @ poyo pn ade jgk..siap silver bangle, cincin. senyum? sikit pn xde.
sepatah haram pn die takde advise ape. muke ketat.
siap sound aku suh diri jauh sikit sbb nnt die print kn utk aku.
dlm 2 minit tu menunggu, siaplah print pic itam putih, pastu die tnye aku,
'u ade ape² lg x?'

aku blurr la. aku ckp la xde. pastu die kate da bole keluar.
aku ngn wife aku masing² blurr. apsal layanan biadap mcm tu yg aku dpt..

sekali nk bayar je, cashier mintak RM122.
Bg aku mahal sbb sblm ni aku kne xsampai rm50.

terkejut la aku. aku tnye la scan baby ni bape. die kate rm70.
scan 2D je.
yg lebih consult dr doktor.
pastu ade vitamin ape ntah die bg. aku xmintak pn.
gile mahal.doktor layan aku ngn wife mcm hampeh, amik upah mcm gtu sekali.
padahal SATU NASIHAT pn xde bagi.
yg aku ingat die tnye berat wife aku dengan bile tarikh wife aku bersalin.

itu je. pic yg die print tu pn satu bende aku xpaham. langsung die xnk explain.

aku xhalalkan duit yg aku bg kt die.duit tu aku da budget nk persiapan baby. tp xpe.. mungkin ujian Allah utk aku di bulan Ramadhan nie..

just nk share utk rakan² CG. aku da terkena.. :(
 
Last edited:
Sponsored Post

feer6452

Super Active Member
Joined
Apr 23, 2011
Messages
8,855
Reaction score
27
Points
70
mahal gak tu TT... leh masuk kat section consumer complaint ni...
 

misszya88

Active Member
Joined
Aug 10, 2011
Messages
1,214
Reaction score
6
Points
25
sabar ye TT
 

eddie80

Super Active Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
5,583
Reaction score
46
Points
70
aku wat scan biasa utk wive aku, rm40..
scan 4d, rm150...
 

stop loss

Active+ Member
Joined
Apr 18, 2012
Messages
3,134
Reaction score
1
Points
25
aku pernah complant pasal cas mahal hospital pakar..
katanya.. cas yg dikenakan itu masih agak rendah berbanding negara jiran..
 

bobafdlin

Junior Member
Joined
Nov 20, 2009
Messages
79
Reaction score
0
Points
6
bukan stended ke kna byr dlm 200 utk scan baby n check doktor?
 

okada_kodo

Active Member
Joined
Mar 20, 2009
Messages
2,463
Reaction score
5
Points
25
bukan stended ke kna byr dlm 200 utk scan baby n check doktor?
pagi td aku g klinik yg 1st aku buat scan baby kt tmn sentosa. klinik doktor cina la..
die mmg sgt peramah.
aku g pn sbb nk sedap kn hati wife aku. muke da masam dr semalam penangan layanan doktor semalam tu..
aku ngn wife aku amik half-day waktu kerja sbb nk g klinik tu..
tggu giliran dekat 1jam.
tp layanan dr doktor mmg berbaloi..
dekat 30minit die layan aku ngn wife pasal baby dlm perut je..
punye la lame die scan nk cri bentuk muka baby aku.
serius aku rase dihargai sgt sbg customer die..
mcm2 nasihat yg diberi.
aku xsempat tnye die da bgtau jwpn.
cas? scan 4D. rm45 je.
 

pertiwi

Super Active Member
Joined
Dec 8, 2010
Messages
6,131
Reaction score
30
Points
70
muka doktor muda ke? aku penah kena hampir serupa dgn tt ni.. muka poyo doktor... wife aku ada masalah dgn kandungan dia sebab ada pendarahan..

tah apape tah dia buat...ada ke cek air kencing nak sahkan peknen or x..dah tentu2 la peknen sbb aku da kompomkan 3 kali kat klinik lain..

pastu dia nak bg ubat mcm acid folic dan obimin tu,,aku terus kata x nak sebab aku dah ada banyak bli sendiri je pon..

cas?rm60 untuk khidmat konsultan dia yg amat2 mengarut bagi aku...

ada ke dia ckp, kalau gugur kt x leh nak watpe.tu tandanya tuhan sygkn dia...

aku x mara sgt dia ckp camtu.tp tujuan aku bwk bini aku p cek kat dia sebab aku nak tahu darah tu darah apa.normal ke darah tuh kua?atau tanda2 keguguran?

pastu,bln kemudiannya aku p klinik lain plak... doktor pompan.muda gak.tah2 kawen pon blom..aku tanya la pasal darah tu y masih kua sdgkn dah nak masuk 3bln?(b4 ak jmpa doc tu,ak da tanya mak aku, n mak aku kata dlm 14 kali dia mengandung, ada sorang adik aku yg mak aku kata dia ada pendarahan.tp takde efek..)

dgn poyonya dia kata sepanjang pengalaman dia,dia x penah dengar atau alami kes tu.dan ia sesuatu yg abnormal..last2 aku tanya,awk umor brapa? 27..... aku jwb,oh ni je yg awk leh ckp utk menjawab persoalan y istri sy ada bleeding? mmg awk ni doktor hafal...menghafal apa ada dlm buku utk lulus periksa.bkn untuk menjadi doktor yg sebenarnya.

cas?rm50 konsultan dgn susu yg peket mcm 3 in 1...


nasihat aku,sebelum berjmpa doktor,its more better iita survey di internet serta tanya seramai yg boleh kwn2 yg pernah peknen..senang.
 

azmijamaludin

Active Member
Joined
Nov 11, 2009
Messages
1,983
Reaction score
1
Points
25
tak payah la tgk. dah keluar baru tgk. jaga jer elok2 masa baby tu duk dalam perut.
 

Demam Getah

Active Member
Joined
Jul 9, 2012
Messages
1,869
Reaction score
3
Points
25
Salam Jumaat warga CG dan selamat Hari Raya..

Jusn nk share kejadian semalam yg dialamai oleh diriku ini,

Semalam lepas berbuka puasa di BBU, aku plan nk scan perut wife kt area taman universiti, nk tgok keadaan baby sulung aku. dpt tau jantina lg bagus sbb kandungan wife aku da 27mggu..

sebelum ni mase wife mengandung 20mggu aku da scan 4D kt satu klinik kt tmn sentosa,JB. doktor cina.. harga pn ok. xsampai rm50 pn. cume masalah mlm doktor tu xbertugas..
aku plak free malam je.

akak2 ipar suggest kn aku kt pakar perbidanan per dana, area belakang jusco tmn U sane..malam die buka.
dieorng kate murah klu scan 4D. yg nmpk bentuk muke tu..
harga dlm 50-70ringgit.aku pn xtau la mane die dgr.
aku rase ok la sbb dieorng kate situ doktor melayu.
bole la tnye mcm2.

semalam aku smpi sane pkl 8malam. tggu doktor smpi 9.15mlm bru masuk bilik..
doktor tgok mcm smart @ poyo pn ade jgk..siap silver bangle, cincin. senyum? sikit pn xde.
sepatah haram pn die takde advise ape. muke ketat.
siap sound aku suh diri jauh sikit sbb nnt die print kn utk aku.
dlm 2 minit tu menunggu, siaplah print pic itam putih, pastu die tnye aku,
'u ade ape² lg x?'

aku blurr la. aku ckp la xde. pastu die kate da bole keluar.
aku ngn wife aku masing² blurr. apsal layanan biadap mcm tu yg aku dpt..

sekali nk bayar je, cashier mintak RM122.
Bg aku mahal sbb sblm ni aku kne xsampai rm50.

terkejut la aku. aku tnye la scan baby ni bape. die kate rm70.
scan 2D je.
yg lebih consult dr doktor.
pastu ade vitamin ape ntah die bg. aku xmintak pn.
gile mahal.doktor layan aku ngn wife mcm hampeh, amik upah mcm gtu sekali.
padahal SATU NASIHAT pn xde bagi.
yg aku ingat die tnye berat wife aku dengan bile tarikh wife aku bersalin.

itu je. pic yg die print tu pn satu bende aku xpaham. langsung die xnk explain.

aku xhalalkan duit yg aku bg kt die.duit tu aku da budget nk persiapan baby. tp xpe.. mungkin ujian Allah utk aku di bulan Ramadhan nie..

just nk share utk rakan² CG. aku da terkena.. :(
Ala tt, standard ler, nak jimat dan layanan lebih pro, gi klinik kesihatan kerajaan. Wa dah serik pergi klinik swasta ni, baik klinik kerajaan. Puas hati dan jimat
 
Sponsored Post
Top
Log in Register