Harga emas dijangka lebih RM300 segram

CG Sponsors




Sponsored Post

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,417
Reaction score
633
Points
161
Ade duit lebih bleh tambah emas...
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
12,076
Reaction score
2,637
Points
201
Bukan nak kata, dulu ada orang pesan kt cg better beli silver.

Aku rasa mcm tak perlu.

Tapi bila tgk skrng.

Silver is a good investment. ( kalis inflasi )

Mereka yg nak beli emas utk isteri. Silakan.

Mereka yg nak invest. Silver bar is the best.

Tapi 10 years - 15 years.

Baru merasa. Value inflasi.

Semuanya terpulang dlm stratergy masing-masing.
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,218
Reaction score
2,049
Points
206
member aku pandai market ckp gold mmg jatuh sikit tahun ni
sbbnye ramai invest ke vaksin
so tahun depan bile vaksin dah berkurangan, baru gold akan naik semula
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,009
Reaction score
742
Points
121
aku pun igt nak start da beli emas, tapi byk prioriti lain skrg ni antaranya nak save duit utk rawatan gigi nanti.

tunggu semua dah settle, baru la nak pikir investment emas ni.

savings lain ada gak utk emergency, tapi tu mmg aku x kacau la.

ASB? emas? forex? nanti2 je la tu.
 

dungunboy

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2013
Messages
744
Reaction score
139
Points
33
Kedai emas penuh org time emas murah ni.. Kedai emas tak rugi pun kalau harge emas jatuh, diorang boleh up harge upah.. entah² mase emas murah, die markup harge upah kow²..
 

akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,511
Reaction score
91
Points
40
Beli emas ni utk bini pakai je..nk harapkan investment dgn emas ni bg aku mengarut je, jual smula pn dh rugi 30%, kalu rosak kena potong harga lg.....lainlah kalau mmg berniat utk jual beli emas.....kalau beli simpan tu baik rentikanlah....baik modal yg ada buat tanam pisang...haha..
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
12,076
Reaction score
2,637
Points
201
Beli emas ni utk bini pakai je..nk harapkan investment dgn emas ni bg aku mengarut je, jual smula pn dh rugi 30%, kalu rosak kena potong harga lg.....lainlah kalau mmg berniat utk jual beli emas.....kalau beli simpan tu baik rentikanlah....baik modal yg ada buat tanam pisang...haha..
ada beza, beli pinggan mangkuk dengan beli emas untuk bini..

kalau difikirkan, beli emas kepada bini nampak ada value lagi..

itu beza cara kita nak faham situasi..

Apabila membeli emas perhiasan ni, mmg kurang profitnya.

Adalah lebih baik beli emas gold bar/dinar . etc pbgold.

lagi pun emas nih lebih kepada kalis inflasi matawang.

1 dinar tetap value sama seekor kambing dari dulu sampai skrng.
 

Kaizen5555

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
13,156
Reaction score
165
Points
123
Kedai emas penuh org time emas murah ni.. Kedai emas tak rugi pun kalau harge emas jatuh, diorang boleh up harge upah.. entah² mase emas murah, die markup harge upah kow²..
Invest dalam public gold bro...senang..aku pn invest dlm tu..ade duit lebih topap je .ckup gm...kluarkan..pos berinsurans...mmg selamat smpi depan umah..n dah masuk arrahnu..mmg ok..
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
10,806
Reaction score
676
Points
171
kalau 1kg emas simpan di arrahnu berapa upah kena byr?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register