BTC USD 24,126.2 Gold USD 1,778.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Harga emas dijangka lebih RM300 segram

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,028
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,028
Reaction score
941
Points
171
Emas ni long term boleh la nak simpan...harga turun je sauk...
Yg fikir short term duduk dibucu katil la skrg..
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,558
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,558
Reaction score
22,857
Points
2,836
Awards
1
Emas ni long term boleh la nak simpan...harga turun je sauk...
Yg fikir short term duduk dibucu katil la skrg..

Kumpul sikit-sikit dalam Public Gold
Janji menyimpan
 

macellsprvive

Active Member
Messages
2,225
Joined
Mar 25, 2013
Messages
2,225
Reaction score
549
Points
81
Emas sebagai pelaburan?

Macam Lebih sesuai kalau dianggap emas sebagai medium 'simpan nilai'.
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,028
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,028
Reaction score
941
Points
171
Emas sebagai pelaburan?

Macam Lebih sesuai kalau dianggap emas sebagai medium 'simpan nilai'.
Betul..
Skrg tgk byk sangat iklan2 pelaburan emas..
Lepas tu cerita tiap tahun naik 15% walaupun reality xmacam tu pun..
Dan ramai la yg terjebak invest dgn harapan taun depan boleh tuai hasil
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,558
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,558
Reaction score
22,857
Points
2,836
Awards
1
Boleh je..beli dan simpang sekadar yg patut..yg penting jgn guna duit perbelanjaan harian dan tabung kecemasan..guna duit lebihan jika ado

Setuju tuan
Simpan emas tak perlu sampai ikat perut
 

labumas

Freshie
Messages
36
Joined
Aug 8, 2022
Messages
36
Reaction score
4
Points
11
Assalamualaikom sahabat cg

sy org baru kt sini,...disini ada org nk melabur dengan gold bar,...untung mmg ada,tp kena ada backup plan.klau kita seorang mmg xde untung sgt.sbb cara emas tu diniagakn.contoh kita beli gold bar 100g harga sekarang rm255>> pergram.try simpan smpai ujung bln ni masa tu naik jd rm275 pergram adakah kita jual akan dapat harga tu.jwpnnya tidak,sbb emas dimonopoli golongan tertentu,kecuali anda berada dalam pelaburan emas.syarikat pelaburan melindungi pelabur mereka,....sesiapa yg berminat untuk bertanya silakan

email sy ; [email protected]
 

labumas

Freshie
Messages
36
Joined
Aug 8, 2022
Messages
36
Reaction score
4
Points
11
Assalamualaikom sahabat cg

sy org baru kt sini,...disini ada org nk melabur dengan gold bar,...untung mmg ada,tp kena ada backup plan.klau kita seorang mmg xde untung sgt.sbb cara emas tu diniagakn.contoh kita beli gold bar 100g harga sekarang rm255>> pergram.try simpan smpai ujung bln ni masa tu naik jd rm275 pergram adakah kita jual akan dapat harga tu.jwpnnya tidak,sbb emas dimonopoli golongan tertentu,kecuali anda berada dalam pelaburan emas.syarikat pelaburan melindungi pelabur mereka,....sesiapa yg berminat untuk bertanya silakan

email sy ; [email protected]
Sape2 yg nak membeli gold bar boleh email terus pada sy.50 pembeli terawal akan dpt diskaun dr sy tq..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register