BTC USD 43,222.2 Gold USD 1,760.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Harga emas dijangka lebih RM300 segram

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,191
Reaction score
5,934
Points
321
ok klu sebulan..tapi 1-2 minggu ni, x gerak sgt rasanya..
arini pon naik 1 sen..takut org ambil untung sbb naik mendadak juga 2 hari ni..

sejak aku ade akaun CDS ni, mmg senang beli sendiri..cuma short term fee lagi mahal dari Wahed laa..
tapi kita bole kontrol bile nak beli dan jual..xpe laa bro abaikan Wahed klu nak beli GOLD shj..
Wahed sesuai jika beli saham dia di US (HLAL)..

Selain GOLD ETF ada option untuk trade saham lain. Ini untuk mereka yang ada masa nak tgk market bursa.

Aku pun just nak belajar dlu ni. Tgk Trending Saham. Tengok Gold Price.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,252
Reaction score
14,993
Points
2,376
EMAS | Pengguna Disaran Dapatkan Resit Pembelian

Pengguna disaran perlu mendapatkan resit pembelian atau dokumen berkaitan ketika melakukan jual beli emas.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,792
Reaction score
411
Points
141
berjaya lepas 1750..
setakat arini 1775..
munkin keadaan Covid 19 yg x reda2 buat org nak simpan emas balik..
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
gold 🚀 🚀 🚀

menuju 2k usd?
 
  • Like
Reactions: fms

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,191
Reaction score
5,934
Points
321
Gold etf pun melambung..
boleh la senyum..
hahaha
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,191
Reaction score
5,934
Points
321
Boleh gi 1800++ gini.
Dgn case covid dan mutasi dunia.
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,191
Reaction score
5,934
Points
321
Welcome 1800++
Etf laku keras esok..
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,792
Reaction score
411
Points
141
makin naik harga emas..
munkin cecah 1900 sedikit masa lagi..

saham2 berkaitan emas juga naik seperti Poh Kong, Tomei, Nice dan Bahvest..
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
16,191
Reaction score
5,934
Points
321
Ade spe yang membeli GOLDETF ?
mmg tip top masyuk..

klo modal RM5k..

boleh dpt RM 130 +++

beli 2.38 jual RM2.46

(tempoh masa, beli sebelum raya.. peram sampai hari ni)

klo tak nk jual kne study market gold.. leh peram lagi..
 
  • Like
Reactions: fms

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
58,104
Reaction score
5,511
Points
721

Harga emas naik hampiri paras tertinggi 4 bulan​


KUALA LUMPUR: Emas meningkat menghampiri ke paras tertinggi dalam tempoh lebih empat bulan di tengah-tengah susulan langkah pelabur beralih membeli logam berharga itu.


Pengurus dana lindung nilai meningkatkan kedudukan bersih belian emas kepada yang tertinggi dalam tempoh 16 minggu, seperti ditunjukkan dalam data Jumaat lalu.


Dana dagangan bursa (ETF) yang disokong oleh jongkong itu telah menyaksikan aliran masuk pada Mei, setelah penjualan tiga bulan berturut-turut, menurut data yang dikumpulkan oleh Bloomberg.


Kenaikan emas selama tiga minggu berturut-turut itu bagaimanapun dihadkan oleh pelabur yang mempertimbangkan risiko inflasi dan lonjakan kes COVID-19 di beberapa negara.

Pelabur turut mempertimbangkan turun naik yang melampau dalam Bitcoin, yang mungkin telah memberikan sokongan tambahan kepada komoditi berkenaan.


"Harga emas meningkat lebih tinggi ketika kelemahan dalam mata wang kripto dan permintaan yang meningkat untuk aset lindung nilai inflasi mendorong daya tarikan logam berharga ini," kata Margaret Yang, ahli strategi di DailyFX.


"Data ETF yang terkini menunjukkan bahawa pelabur menyimpan logam kuning ini untuk pertama kalinya sejak Januari, menekankan peningkatan selera mereka terhadap emas.


Emas spot meningkat 0.2 peratus kepada AS$1,884.50 seauns pada 11:22 pagi waktu Singapura.


Harganya meningkat kepada AS$1,890.13 minggu lalu, yang tertinggi sejak 8 Januari. Harga perak, paladium dan platinum semuanya meningkat.


Indeks Spot Dolar Bloomberg tidak berubah setelah meningkat 0.2 peratus pada Jumaat. - Bloomberg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register