BTC USD 63,493.3 Gold USD 1,743.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Harga emas dijangka lebih RM300 segram

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,776
Reaction score
407
Points
141
Cari level yg sesuai nk sell...nk retest support kt bwh tu mungkin...area 1722 nampak resistant menarik utk sell...wallahualam

dah hampir capai 1722..
rasa mcm emas berada kawasan ni je laa..klu dah ade inflasi, munkin akan lagi naik..
sbb tu ade jangkaan emas akan naik ke paras 2,000 pada tahun ni..tunggu dan lihat..
 
  • Like
Reactions: i4u
Sponsored Post

g-man

Active+ Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
4,923
Reaction score
676
Points
81
dah hampir capai 1722..
rasa mcm emas berada kawasan ni je laa..klu dah ade inflasi, munkin akan lagi naik..
sbb tu ade jangkaan emas akan naik ke paras 2,000 pada tahun ni..tunggu dan lihat..
Kemungkinan harga turun dlu boss..base on cycle 10 tahun ke belakang..biasanya 5 tahun turun..5 tahun mendaki...boleh refer chart 2011...bila mana skim tok belagak..harga dh puncak...lps dr tu..harga merudum....tahun lps peak price
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,436
Reaction score
2,790
Points
201
Kemungkinan harga turun dlu boss..base on cycle 10 tahun ke belakang..biasanya 5 tahun turun..5 tahun mendaki...boleh refer chart 2011...bila mana skim tok belagak..harga dh puncak...lps dr tu..harga merudum....tahun lps peak price

Cycle ni base on ekonomi jg..
Pelabur alih sumber kewangan ke pelaburan yg lebih menguntungkan..

Bila berlaku situasi tak menentu, pelabur alih sumber kewangan kpd gold..

Begitulah cyclenya.
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,415
Reaction score
77
Points
130
better letak chance 50-50 utk mrket nk up or down

strategi den price down = collect

price up = hold & sell

*war = oil up = gold up
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,776
Reaction score
407
Points
141
harga emas berubah2 sama je 2 bulan ni..
rasanya diorg pon main intraday..mmg xde hala tuju buat masa ni..setakat harga stabil je..
bagus juga utk kenaikan jangka panjang..
 

derozza

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2009
Messages
236
Reaction score
13
Points
15
i reckon price Gold reach Supply Zone. Expecting nak push sikit utk complete cycle. Area 1760 - 1770. Then start turun rally. Critical area kat area tu. Klu solid break kat atas 1770. Expecting price nak buat double top. Tapi personally, nampaknya gold akan turun utk complete Market cycles..

Just my two cent.. ahah
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,436
Reaction score
2,790
Points
201
klu beli gold spot, mmg ok..tapi klu gold ETF, rasanya pergerakan x besar..hanya sekitar 1%..

hasil aku tgk ETF di bursa saham, bila gerak 0.07sen untuk modal berjumlah 5k.

cth beli RM 2.26 sen awal bulan 3

sell RM 2.33 sen skrng

RM 123 bersih(0.07sen)

berapa lama tempoh gerakkan ? hampir sebulan. sebab gold tak mendapat sambutan oleh pelabur..

Nak kena baca trending gold, baru boleh dapat max profit..

Overall WAHED okay lagi. Untuk mereka yang takde masa baca saham. tak perlu nak fikir panjang sangat. beli time gold dunia low. Jual bila high..

Tapi jangka masa wahed buat transaction tu out of our control. Namun Still profit jika beli low.
 
  • Like
Reactions: fms

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,776
Reaction score
407
Points
141
hasil aku tgk ETF di bursa saham, bila gerak 0.07sen untuk modal berjumlah 5k.

cth beli RM 2.26 sen awal bulan 3

sell RM 2.33 sen skrng

RM 123 bersih(0.07sen)

berapa lama tempoh gerakkan ? hampir sebulan. sebab gold tak mendapat sambutan oleh pelabur..

Nak kena baca trending gold, baru boleh dapat max profit..

Overall WAHED okay lagi. Untuk mereka yang takde masa baca saham. tak perlu nak fikir panjang sangat. beli time gold dunia low. Jual bila high..

Tapi jangka masa wahed buat transaction tu out of our control. Namun Still profit jika beli low.

ok klu sebulan..tapi 1-2 minggu ni, x gerak sgt rasanya..
arini pon naik 1 sen..takut org ambil untung sbb naik mendadak juga 2 hari ni..

sejak aku ade akaun CDS ni, mmg senang beli sendiri..cuma short term fee lagi mahal dari Wahed laa..
tapi kita bole kontrol bile nak beli dan jual..xpe laa bro abaikan Wahed klu nak beli GOLD shj..
Wahed sesuai jika beli saham dia di US (HLAL)..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register