Wanted Hard Disk Specialist Service

CG Sponsors




matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,232
Reaction score
265
Points
41
hdisk sy dh rosak..dye detect dkat CMOS tuh...tp dye x kuar kt my computer..so sy xleh explore file2 sy dlm hdisk tuh...ble scan disk,,mmg bnyk gile bad sector...scandisk smpai sehari lebih baru siap..tp hampeh...xjd ape...ttap xleh pakai jugk hard disk sy...cmne ek...perlukan bantuan sape2 yg boleh tolong..
 
Sponsored Post

mohdekmal

Fun Poster
Joined
Sep 27, 2012
Messages
547
Reaction score
1
Points
20
da try buat hdd tu jd external x?
lau dpt detect bila jd external insyaALLAH leh recover balik data dlm tu
 

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,656
Reaction score
8
Points
30
petua org kampung dulu2 letak dlm peti ais sehari dua
 

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,232
Reaction score
265
Points
41
petua org kampung dulu2 letak dlm peti ais sehari dua
pernah dgr..tp xsilap sy,xleh main letak je kn?? sbb takut ad wap2 air yg menyebabkn hdisk tu rosk...ntah mcm mne ntah..sy pn xbrapa igt dan x berapa pasti...
 

mieyz

Banned
Joined
Sep 18, 2010
Messages
1,549
Reaction score
4
Points
25
Ikut pengalaman aku dlm repair com,
99.99% dah xleh nak selamatkan fail2
bro yg ada kat dlm hdisk tu.
Kalau dia dpt detect pun..ssh nak copy & buka
sbb hdisk tu dah rosak teruk..dia akan jd hangg & mcm2.
 

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,232
Reaction score
265
Points
41
Ikut pengalaman aku dlm repair com,
99.99% dah xleh nak selamatkan fail2
bro yg ada kat dlm hdisk tu.
Kalau dia dpt detect pun..ssh nak copy & buka
sbb hdisk tu dah rosak teruk..dia akan jd hangg & mcm2.
tu lah pasal...sy pn buat servis komp jugak...pernah baiki hdisk..tp rosak2 biasa je la (mslh badsector je)... xde lah expert sgt..sy xde sijil,,xde diploma...juz ad pengalaman 10 tahun baiki komp dkt CC ayah sy...sy lah technician kt CC tu..huhu..technician yg xde sijil,,biasanya TERM2 komp dye, term2 kampung sikit...huhu...mklumla xde sijil,diploma,degree...

ermm..
tp mslh hdisk sy ni,,kalau boleh sy ttap nk slamatkn fail2 sy tu jgk..hdisk rosak, xpe..tp yg pnting fail tuhhhhh sy nk slamatkan..

sy ad dgr cite,,.fail2 tu sbnrnya masih slamat lg kt dlm tu..boleh keluarkan..tp kena ad alat dye...tp tu mslhnya,,sy pn x tau apa kebenda nama alatnya tuh..
 
Last edited:

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,232
Reaction score
265
Points
41
hrp2 member2 kt CG ni boleh laaa tlg sy cari sesape yg pakar/expert dlm bidang harddisk ni.....sy sgt memerlukan pertolongan dye......
 

nazli79

Fun Poster
Joined
Nov 21, 2008
Messages
916
Reaction score
10
Points
15
Salam tt.. Insyallah saya boleh tlg. Kebetulan saya tgh nak setup kedai untuk buat data recovery. Skang ni just buat di rumah.
 

bobmudah

Active Member
Joined
Jun 3, 2011
Messages
1,422
Reaction score
0
Points
20
sesiapa yg keje kat western digital sg.way tu mesti bleh tolong..hihihi..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register